| LoWGuY a întrebat:

Salut, TPU!
M-am apucat de sala de forta pentru masa musculara, dar am si putina grasime(nu multa, dar o am)...ce pot sa fac sa scap de grasime, dar sa nu pierd masa musculara?

19 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Cu timpul o vei perde daca faci sala! Ttot ceea trebuie si este bine de stiut sa ai grija de alimentatie. Daca consumi prafuri gen proteine te ingrasi vrei nu vrei. Masa dar si putina grasime!

| AnastasiaK a răspuns (pentru baru):

Te ingrasi consumand proteine (prafuri sau nu) daca esti in deficit caloric? Pentru ca eu asta inteleg prin "vrei nu vrei" si e total eronat

| Cosmin86 a răspuns (pentru baru):

Serios? Proteinele "prafuri" te ingrasa?

Sincer... tu chiar nu stii NIMIC? Aveam alta parere despre tine, dar incep sa cred ca in afara de arte martiale esti paralel cu restul.

| Sn4k3 a răspuns:

Daca mananci destule proteine si te antrenezi corect, nu o sa pierzi masa musculara, doar sa nu mananci multi carbohidrati si sa nu faci mult cardio pentru ca incetineste cresterea musculara, faci antrenament cu greutati.

| RobertMoon a răspuns (pentru Sn4k3):

Cardio încetinește creșterea în masă musculară? laughing Cine te-a păcălit? E chiar recomandat sa faci cardio înainte de a începe antrenamentul de forță.

| LoWGuY explică (pentru RobertMoon):

Nu ai dreptate, cardio chiar incetineste cresterea in masa musculara, deoarece corpul foloseste proteinele din masa musculara si le elimina...

| Sn4k3 a răspuns (pentru RobertMoon):

''Prea mult cardio''. Antrenamentele cardio de intensitate ridicata pot incetini hipertrofia sau sa foloseaca masa musculara ca resursa de energie. N-am spus sa nu mai faca deloc, sunt chiar recomandate pentru ce vrea sa faca el, dar nu prea mult caci mai rau o sa-i faca.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Sala combinata cu un regim alimentar adecvat vor face ca grasimea sa se transforme treptat in masa musculara.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Adrian_Mares_1972):

rolling on the floor Niciodata bre. Ce biologie ai facut matale? Grasime-tesut adipos, muschi-testut muscular, 2 tesuturi total diferite, cu funcții total diferite.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Uite un raspuns avizat la ceea ce am sustinut.Ai scos din ceea ce am spus doar o parte, cum ti-a convenit tie pentru a combate.Citeste si edifica-te: http://www.sfatulmedicului.ro/Diete-de-slabit/muschi-vs-grasime_1587

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Adrian_Mares_1972):

Iti multumesc pentru "raspuns eronat"happy. Hai sa analizăm "documentatia" lu' matale:
Prima propozitie, zice cam asa: "Cum sa slabesc si in acelasi timp sa cresc in masa musculara?" Pai ce ai facut bre? Ce inseamna slăbit? Sa dai jos kilograme (sau asa stiu eu)
Ce inseamna creștere in masă? Sa pui kilograme (sau asa stiu eu). Cum dau jos kg si pun kg in acelasi timp. laughing Tot in documentatia matale vad ca se vorbeste despre tipuri somatice (endomorful), ei afla si matale, ca niciun om din lumea asta nu deține 1 singur tip somatic, avem din fiecare (3 la numar) cate ceva. Acu' daca mănânci ca porcu si nu te ridici din fata tv-ului dat le antena 3, nu te face endomorf, ci doar un stil de viață total neadecvat. Asa, trecem mai departe, putin mai jos "documentatia" lu' matale ne prezinta si solutia: ridicam nivelul proteinelor pentru a nu pierde mușchi (total de acord) ci din contra sa castigam in continuare (total prostie) si scădem restul, de ce am zis "totală prostie"? Fiindca pe lângă proteina mușchiul nu va crește în vecii vecilor amin fără un surplus caloric care se traduce prin carbohidrati si grasimi complecși/sănătoase. Ce spune documentatia lu matale cu ridicam proteinele si scădem restul, este o procedura numita deficit caloric si are ca scop eliminarea țesutului adipos acumulat in timpul perioadei de masa musculara pentru ca sportivul sa poata vedea cat tesut muscular a câștigat. Dacă te pasionează sportul asta, te invit sa-ti culegi informatii calitative si proaspete de pe site-uri Avizate in domeniu' sau chiar site-uri guvernamentale. Documentatia lu matale încurcă marfa cu ambalajul.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Am schimbat calificativul.Dar nu la cea veche ci la asta de acum.Nu-mi plac polemicile, nu ma consider atot stiutor, daca tu esti spor la sfaturi bune, la link-uri cat mai utile...

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Adrian_Mares_1972):

Nu-mi pasa de calificative. Nu e polemica, e critică constructivă, e schimb de idei și opinii. Nu ma cert pe internet. Doar ca in cazul de fata sunt aberatii încrucișate cu, câteva idei de "tactici nutritionale". Nu stiu mare lucru si nu ma cred vreun atotștiutor, nu exista atotștiutor in sportul asta fiindca e extrem de complex si se bazeaza foarte mult si pe genetică, care din pacate diferă de la om la om, dar ce raspund sunt raspunsuri Logice si argumentate de specialiști. Revenind la logica, raspunde-mi la întrebarea cum pun kg pe mine si Cum pierd kg in acelasi timp? Căci pe asta se bazeaza articolul ala de 20 de bani. N-ai nevoie de studii de specialitate la această intrebare (Parerea mea), e logica curata. Iar faza cu grasimea se transformă în mușchi, la o simplă căutare pe google puteti gasi ce inseamna si cu ce se ocupa tesutul adipos si ce inseamna si cu ce se ocupa tesutul muscular. Grasimea se arde, mușchiul se mărește, își menține volumul/structura/fibrele sau scade. Grasimea (in surplus) e dăunătoare si nefolositoare, dar organismul uman nu poate trai fara ea, ce chestie, Nu?

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Ca sa inchei disputa, imi poti da un exemplu din fiecare:"site-uri Avizate in domeniu' sau chiar site-uri guvernamentale."Este expresia ta.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Adrian_Mares_1972):

Oh, bun venit în lumea mea.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/ - site guvernamental, numărul 1 în mediul online, cuprinde cele mai numeroase STUDII științifice demontate sau demonstrate de specialistii in domeniu (pe mine ma intereseaza doar "categoria" sanatate).
Ca parte a site-urilor avizate in materie de bb si fitness si tot ce inseamna astea 2, imi petrec timpul pe aici:
https://sci-fit.net, aici ne bazăm pe informatii cu si despre sala (si tot ce inseamna ea), având la bază tot studii științifice.
https://www.bodybuilding.com aici găsești tot ce inseamna bb si fitness ca mod de viață.
http://www.simplyshredded.com aici găsești interviuri/opinii atât de la sportivi cât și de la oameni din domeniu de top plus articole interesante despre tot ce cuprinde acest stil de viață. As putea spune si cateva romanesti, unul dintre ele cuprinde si un forum, este activ din 2005 daca nu na înșel, iar numele lui este culturism.ro
Ar mai fi cel al lui Cristi Mărgărit (dar acestea 2 doar aduc "informația noua" din afara si dau posibilitatea începătorilor in domeniu sa puna diverse intrebare si sa le răspundă de la iubitori ai sportului pana la oameni cu experienta mare).

| anonim_4396 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Iti imaginezi ca studiile alea sunt facute pe sportivi cu o compozitie de masã muscularã mare deja, Fiind necesar surplusul caloric, in cazul lui nu.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru anonim_4396):

În cazul lui nu, el creste cu pufuleti. x_x

| anonim_4396 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

:))... poate face recompozitie (recomp)
http://romanfitnesssystems.com/articles/body-recomp/

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor Poate, poate.