| Ady094 a întrebat:

Salut TPU, nu mă lungesc cu povestea! Am 15 ani, în ianuarie 16 și vreau sa ma apuc de sală! Am 53 kg și 1.65. Știu ca o sa ziceți ca am tot timpul sa merg la sala și chestii din astea aiurea, dacă se poate sfătuiește-mă ca pe un prietenhappy Nu o sa ridic greutăți deasupra capului, ca vreau sa mai cresclaughing am putina burtica, după părerea voastră la kg pe care le am și înălțimea, câte mese ar trebui sa am în decurs de o zi? Îmi puteți face o masa pentru 2 zile ca să îmi dau eu seama cum sta treaba? Ce sa fac primele zile la sala? Cardio? happy Nu o sa plătesc antrenor ca nu-s vreun bogătaș! Hehe, vă mulțumesc pentru ajutor!

Răspuns Câştigător
| sweetys a răspuns:

Poti sa te apuci linistit de sala, o sa cresti in înălțime atat cat iti este scris in codul genetic. La nr de kg cred ca te incadrezi, oricum in timpul antrenamentului vei consuma mai multa energie si vei slabi fara sa trebuiasca sa iti schimbi meniul, doar sa incepi sa eviti sa mai consumi alimente foarte procesate, sucuri, dulciuri, prajeli si alte rontanele. Incearca sa te axezi pe executia corecta a exercitiilor si nu pe nr de repetari, si nu te epuiza, o ora/ zi de sala este suficient. Unde merg eu la sala am vazut si copii de 11-12 ani, dar totusi daca iti e frica sa te antrenezi cu greutăți fiindca nu vei mai creste, incearca exercitii in care sa iti folosesti propria greutate

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala NU este recomandata copiilor pana la 20de ani fiindca inhiba hormonii de crestere si nu mai cresti in inaltime!
Nu sunt chestii aiurea ci foarte reale, dar ma rog, este decizia ta daca vrei sa ramai un pitic, dar cu muschi, care oricum nu impresioneaza fetele, ca muschii sunt doar pentru voi baietii sa va laudati cu ei.

Apuca-te serios de un sport, care iti stimuleaza cresterea precum: handbal, volei, inot, baschet.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Hehe, mănâncă mai puțin.

| Ady094 explică (pentru sadrian46):

Mănânc câteodată de 2 ori pe zihappy

| sadrian46 a răspuns (pentru Ady094):

Asta este bine.