| Adyy5 a întrebat:


Pana acum o lună nu făceam sport si nu aveam corpul tonifiat.Am greutatea normală,putin plinuta, dar acei cativa cm de grasime ma deranjau.Am inceput sa fac sport si acum am muschi in zona picioarelor si pe abdomen (sunt fata).
Dar totusi nu am reusit sa slăbesc.Am rămas la fel, desi am inceput sa țin si regim.
De ce nu am reusit sa slăbesc?
Mentionez ca mănânc zilnic ceva dulce ca gustare (nu in cantități mari ) gen o prăjitură de casa sau 3-4 biscuiți.Si multe fructe.

6 răspunsuri:
| Johny_George_1997 a răspuns:

Degeaba sport daca nu ai nutritie buna.acel dulce care il manaci zilnic e destul. cand te apuci de sport treaba merge cam asa. corpul are nevoie zilnic de 2000 calorii. daca te apuci de sport si vrei sa faci masa musculara tu fiind slab mananci cu 500-700 calorii in plus fata de alea 2000 daca e invers faci sport si vrei sa slabesti manaca cu 400-500-600 mai putine calorii de 2000.
ai nevoie de putin calcul si timp ca sa vezi exact ce mananci si sa calculezi toate caloriile. dar daca vrei un rezultat rapid merita timpul in plus ca sa calculezi nu?

| Adyy5 explică (pentru Johny_George_1997):

Nu pot sa mănânc atât de mult. Mănânc multe fructe, dar nu pot mânca atâtea fructe si legume cat sa depăsească 2000 de calorii.
Nu fac sport de performanta sa mănânc atât, nici n-as putea.
Si odată la cat timp pot mânca ceva dulce?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adyy5):

Spune-mi ce mananci intr-o zi. Vad ca nu prea esti informata.
Prajitura aia ce marime are?

| Adyy5 explică (pentru anonim_4396):

Pai mănânc doar prăjituri de casa.3 cm lățime, 3-4 cm lungime.
Uite un exemplu cu ce mănânc intr-o zi... dimineata mănânc o felie de pâine cu gem, intre mese mananc 2 fructe.In general în mar si o portocală.De prânz mănânc cateva linguri de mazăre sau un bol cu supa si pe la 17:00 o gustare, ceva dulce1-2 biscuiți sau o prăjitură.Si seara un castravete.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adyy5):

Prajitura aia are in jur de 400 de kcal (daca are si multa ciocolata creste numarul semnificativ); biscuitii (au in jur de 200 de kkcal; un mar de o dimnesiune medie sa zic asa are in jur de 90 de kcal; o portocala de marime medie (nu d'aia cat cat capul) are in jur de 150 de kcal; castravetele sa zicem 25 de kcal; lingurile alea cateva de mazare cum le spui tu sa zicem ca au 50 de kcal; supa aia depinde de care e: acel bol de supa poate avea de la 50 de kcal la chiar 700-800 (depinde si ce pui in ea); felia de paine in jur de 100 kcal. Ai cel putin 100 de kkcal, daca supa are mai mult poti avea si 1600 de kcal, dar acum hai sa fim sinceri, mai sus ai spus 3-4 biscuiti, acum se facura 1-2; dimineata nu cred ca mananci DOAR o felie de paine cu gem si la pranz nu mananci doar cateva linguri de mazare (poate daca au marimea unui polonic), faptul ca mananci zilnic atat de multe dulciuri, pentru ca da, sunt multe: gem+prajitura/biscuiti (cel mai probabil mai mananci si alte chestii mici, eventual mai beni niste suc, deci dinn nou creste numarul de calorii, chestiile alea mici pot contine sute de calorii, deci conteaza) sa revenim, dulciurile alea consumate zilnic iti mentin glicemia la un nivel prea ridicat, fapt ce iti incetineste porcesul de slabire sau uneori il stopeaza pentru o perioada. Chiar conteaza ce si cat mananci.

| Adyy5 explică (pentru anonim_4396):

O prăjitură asa mica n-are cum sa fie atât de bogata in calorii.Esti prost/proasta informat/a.
Prietenele mele mănâncă de 10ori cantitatea asta de dulce pe zi plus mesele principale si totusi sunt cu mult mai suple decat mine.
Deci doar gusturile pe care ele le consuma intr-o zi au peste 4000 kcal? laughing
Hai sa fim seriosi.
O prăjitură cu ciocolatăla 3 cm lățime, 3-4 cm nu depaseste 200 de calorii.
Biscuiți...Depinde si ce biscuiți mănânci.
Biscuiții simpli au in jur de 400 si ceva calorii (100 g).
1-2 biscuiți nu depăsesc 30-40 g.
Hai sa zicem ca 2 biscuiți simpli au mai putine calorii decat un iaurt mic care e mai dulce si are in jur de 100-110 calorii.
Un oreo care e cu ciocolată are 45 de calorii.Un biscuite simplu cate ar putea sa aibă? 30? Si daca mănânc 2 sunt 60 kcal.
Daca mănânc 4 sunt 120 kcal.
Merele... un mar de dimensiuni mici are 45-55 calorii, un mar de dimensiuni medii are 75-85 calorii.
un mar de dimensiuni mari are 110-120 calorii.
Mai sa zicem ca mananc un mar mediu...adica in jur de 80 de calorii.
O portocală medie are 120-140 calorii.Dar eu mananc portocale de dimensiuni ceva mai mici decat media...hai sa fie 90-100 kcal.
Eu mănânc doar supa de taitei sau galusti(fara legume, le scot din supa pe motiv ca nu-mi plac). Mananc un polonic de supa sau doua.Nu cred ca e atât de bogat caloric.
Si da, dimineata si de prânz mănânc putin.Pe langa o felie de pâine cu pateu, gem etc. mai beau o cană de lapte(60 kcal).
Si de prânz mănânc putin sau deloc fie crezi sau nu deoarece mănânc mai mult intre mese, in general doar fructe.
Si nu mănânc prăjitură si biscuiți in aceeasi zi.Ti-am dat doar un exemplu.Cum ca as mânca cativa biscuiți intr-o zi si ziua urmatoare o prăjitură de casa.
Incerc sa ma feresc de dulciuri, dar mi-e destul de greu...mno.