anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt un băiat de aproximativ 1, 85m și 15 ani. Cântăresc undeva la 80kg și aș vrea să mă apuc vara aceasta de sală. După mine chiar nu par de kilogramele astea, datorită înălțimii probabil, dar am ceva burtă și șolduri, ca să le spun așa, și aș vrea să scap de ele.Aș vrea să mă sfătuiți în legătură cu ce pot face, niște pași poate, vedeți voi.Prin "ce pot face" mă refer la, alimentație, program de sală, exerciții care pot fi făcute și acasă și dacă e nevoie să iau suplimente sau proteine după o perioadă de timp, aș dori un răspuns de la cineva care se pricepe, ofer funda, mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| AndreiWeisz a răspuns:

Daca vrei sa slabesti, ar trebui sa faci mult cardio: bicicleta, banda etc. Iti recomand sa faci totusi la final de antrenament, o sa dai jos mai mult din "burta si solduri". Cat despre antrenament, cel mai indicat ar fi sa ceri ajutorul cuiva care lucreaza acolo pentru primele zile, in mod normal asa ar trebui sa fie. In caz ca nu e, e un pic cam greu, chiar daca ai gasi un program pentru incepatori pe net, nu e sigur ca vei sti sa executi corect exercitiile. Te sfatuiesc sa cauti neaparat o sala unde au personal care te poate ajuta la inceput, dupa aceea vei putea tu sa iti cauti propriile antrenamente.
Alimentatie...pai e clar ca scoti dulciurile, zaharurile, sucurile, chipsurile din calcul. Daca vrei sa slabesti, o iei mai usor si cu pastele, painea, cartofii etc. Ai nevoie de proteina in special, adica consuma multa carne de pui si peste, legume, produse lactate (de preferat branza tip fagaras, iaurt grecesc sau cu procent mare de grasimi), fulgi de ovaz etc. Acum sa nu exagerezi cu dieta, la sala ai nevoie de energie daca vrei sa vezi si rezultate, altele decat slabitul. Suplimente pe moment nu ai nevoie, asteapta macar vreun an pana sa incepi sa iei, esti cam mic ca sa iti bati capul cu asa ceva. Spor!

1 răspuns:
| Andwta a răspuns:

Iti recomand sa mergi la sala pentru ca te-ai tine de ea. Si acasa ai putea face tractiuni, flotari si sa alergi. Si sa ai grija la alimentatie.