| Andrei123Aa a întrebat:

Salut tuturor! As vrea sa stiu care e diferenta dintre exercitiile la sala si cele acasa. Da stiu ca acolo ai aparate pentru orice exercitiu in parte dar nu as putea pune si acasa aceeasi masa musculara care o pui la sala? Sa zicem acelasi interval de timp si acelasi program in ambele situatii. Ce completari aveti?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Nicio diferenta daca reusesti sa reproduci in mare parte aparatura, ganterele, halterele echipamentul dintr-o sala.
Dar nu uita si de factorul socializare si ambitionare, cand esti cu mai multi acolo, te mai ajuta unul altul, socializezi, inveti exercitii noi etc acasa nu ai parte de toate astea.
Desi eu recomand deocamdata in acesta pandemie statul frumos acasa si facutul exercitiilor nu umblatul prin sali.

11 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

"pe care", invata sa scrii.

Muschi acasa = aberatii de copii mici, aproape toti pe care ii stiu ca au vrut sa faca ei muschi acasa au esuat grav. Cu mici exceptii, spre exemplu un prieten si-a luat aparatura de vreo 8000 de lei si a mers treaba (statea la casa si a avut spatiu).

Mananci macar 3-4 fripturi pe zi?

| Sn4k3 a răspuns:

Singura diferenta e aparatura. Poti sa pui si acasa, dar nu la fel de eficient.

| Zuzu1991 a răspuns:

O tona de raspunsuri aiurea, toate contin faptul ca TREBUIE sa ai vointa ca sa nu fie nici o diferenta, daca nu ai vointa atunci la sala te simti cu musca pe caciula daca nu faci exercitii, in schimb acasa s-ar putea sa nu ai chestii mici cum ar fi "nu am chef"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai nevoie de aparate, evident. Dar e mult mai greu sa folosesti doar gravitatia si greutati facute acasa, fara scripeti. Vezi pe Youtube in engleza sunt multe tutoriale pentru exercitii si diy

| BlackPixel a răspuns:

Nu exista o diferenta. Cum zici si tu: la sala ai aparate.

| Whitesnake99 a răspuns:

Muschiul nu cunoaste aparat sau bara, gantera sau miscare libera cu greutatea corpului. El stie doar contractie, repaus si recuperare. Daca stii sa te antrenezi si sa mananci poti obtine forma dorita.

| Andrei123Aa explică (pentru Whitesnake99):

Mulțumesc! Un raspuns inteligent!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Andrei123Aa):

Este un răspuns inteligent pentru tine care habar n-ai și voiai să auzi asta (că se poate și acasă). Dar pentru cineva care are și cunoștințe în domeniul ăsta, nu mai e un răspuns inteligent.

Mușchiul "cunoaște" (dacă tot îți place exprimarea asta) diferența între exercițiu liber și exercițiu cu greutate adăugată, între exercițiu aerob și exercițiu anaerob. Deci, exceptând cazul în care ai acasă echipament similar cu ce folosești la sală, diferența e că: la sală te antrenezi pentru masă musculară, acasă te antrenezi ca să nu stai degeaba.

| Adry05 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Dacă ai avea de exemplu doar greutăți acaasă ar fi suficient? nu mă interesează să-mi iau, sunt doar curioasă laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru Adry05):

Depinde de mulți factori. Presupunând că nu ai alte afecțiuni, știi forma corectă de execuție și că deja ești la nivelul la care nu mai ai nevoie de supraveghere când lucrezi cu greutăți libere (la sală la aparate e mai greu să gafezi și să te accidentezi + că sunt anumite afecțiuni, cum am avut eu o accidentare la genunchi acum câțiva ani, care nu-ți permit să faci genuflexiuni, de exemplu, dar îți permit să lucrezi la presă), atunci singurul impediment rămâne faptul că te limitezi la anumite greutăți. La exerciții precum îndreptări sau, mai ales în cazul fetelor, hip thrust, poți să ajungi să ai nevoie și de greutăți care depășesc 100kg ca să progresezi și nu știu câți își achiziționează ca echipament pentru acasă atât de mult.

Pe lângă greutăți aș adăuga ca echipament necesar și o bară de tracțiuni și bare paralele (mai ales pentru băieți, știu că pe fete le pasionează mai puțin partea superioară...chit că eu am acasă și bare, dar mă rog laughing ).

Dar chiar și așa, am vorbi despre un antrenament de nivel mediu (pentru oameni care doar vor să "arate bine"). Dacă se vizează performanța, sala nu poate fi înlocuită complet de un antrenament acasă decât în cazul în care se construiește literally o sală acasă.