| PaulGrozavul a întrebat:

Salut, vreau sa încep sa merg la sala și as vrea sa îmi recomandați niște proteine, am făcut sala 8 luni după m-am lăsat și acuma vreau sa încep din nou dar as vrea sa iau niște proteine ca sa îmi dezvolt un pic masa musculara, am 19 ani 1, 75 si 73kg.
Într-un final ce prafuri îmi recomandați?

10 răspunsuri:
| PaulGrozavul explică:

Vreau sa iau niște ceva ca sa se vadă pe corp sa nu mai fiu asa uscat...

| Cosmin86 a răspuns (pentru PaulGrozavul):

Pai ti-am recomandat, vezi mai sus

| Cosmin86 a răspuns:

Astea sunt foarte bune :
http://www.megaproteine.ro/Proteine/Dymatize-Elite-Whey-Protein-2-200g/

Au si glutamina pentru refacere

| Anon96 a răspuns:

Mai bine renunta la prafuri si incearca sa mananci mai sanatos cu un meniu format din mai multe proteine (dar nu prajite in ulei, unt pentru ca vrei masa musculara nu pachetele de grasime ) si incearca
sa nu depasesti 4 oua pe saptamana iar, iar din proteine poti manca carnea (pui, vita, peste ) la gratar, fiarta ori la cuptor
Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anon96):

De ce sa nu depaseasca 4 oua pe saptamana? ai vreo tangenta cu nutritia?

| Anon96 a răspuns (pentru Cosmin86):

Problema cu ouale este continutul mare de colesterol al acestora. Astfel, se recomanda sa consumati doar intre 3 – 4 oua cu galbenus pe saptamana. In schimb, albusul poate fi consumat oricand si fara nici un fel de restrictie – este forma cea mai pura de proteine in existenta. Este de asemenea recomandat ca atunci cand faceti omlete sa folositi un galbenus pentru fiecare doua albusuri – astfel veti mentine gustul de galbenus dar omelta va fi si mai sanatoasa.
deci mai pe scurt sa nu aiba ori sa isi faca probleme cu colesterolul...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anon96):

1. ce-ai zis tu se aplica pentru oameni normali, sportivii pot manca mai multe oua ( eu mananc 16-20 pe saptamana de ani de zile si am colesteroul in interval, si nici macar nu sunt sportiv de performanta, aia mananca SI MAI MULT )

2. s-a demonstrat ca oul nu creste colesterolul la persoanele sanatoase

http://www.getfit.ro/alimentatie/alimente-alimentatie/ouale.html

citez : "rincipala ingrijorare a fost adusa in anii ’80 de continutul de colesterol. Intre timp aceasta teorie a fost depasita si se considera sigur(chiar benefic pentru nivelul de colesterol) consumul a 6 oua pe saptamana"

| Anon96 a răspuns (pentru Cosmin86):

Foarte interesant ...atunci presupun ca ar trebui sa isi faca niste analize, sa vada daca totul e ok si ..are liber la mancat oua.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anon96):

Exact

sunt alte alimente care maresc grav colesterolul si pe care tinerii din ziua de azi le consuma la greu ( shaorma, fast-food in general, cola, etc. ), nu ouale sunt problema happy

| greyhound a răspuns (pentru Anon96):

Albumina nu este cea mai pura proteina