| Ingognito a întrebat:

Salut, vreau sa incerc proteine si am gasit 2 modele din ce am cautat eu pe net, dar nu ma pricep ce ar trebui sa vad la valorile nutritionale, adica nu stiu ce este mai important, ma puteti ajuta sa imi spuneti care este mai buna?

https://gymbeam.ro/whey-protein-bodylab24.html

sau

https://gymbeam.ro/proteine-just-whey-1000-g-gymbeam.htm l

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Nu exista mai buna, depinde de om, prima contine un bend de mai multi macronutrienti iar a doua e contine proteine+ vitamine si minerale.

Cu alte cuvinte, cutia albastra e pentru cineva care deja e bine lucrat si ca sa intretina toti muschii aia are nevoie de un blend mai potent iar a doua chestie e doar un supliment proteic.

Din moment ce nu prea stii cum sta treaba as zice sa mergi cu varianta a doua, cea din cutia alba pentru ca daca nu prea le ai cu nutritia, prima chestie o sa puna mai multa grasime pe tine decat muschi.

Manaca normal si daca faci sala, tinteste catre +200 calorii peste normal zilnica in zilele de sala iar in caloriile astea sa ai cel putin 1, 6g de proteina per kilogram (daca ai 80 kg iti trebuie cam 130g de proteina zilnic).

| Ingognito explică (pentru RoCkKiD):

Pai cand te referi la 130g de proteina te referi la 130g de praf dala sau 130g cu tot cu mancarea?

| RoCkKiD a răspuns (pentru Ingognito):

Cu tot cu ce iei din mancare.
Depinde de la om la om, dar tehnic vorbind nu ai neapaat nevoie de suplimente de proteine daca iti gatesti singur si nu esti pretentios la mancare. Problema vine din faptul ca mancarurile, accesibile, sarace in calorii si bogate in proteine sunt putine (piept de pui si muchi de porc/vita, albus de ou si branza) si mai devreme sau mai tarziu o sa incepi sa te scarbesti de ele + ca o sa dai ceva bani pe mancare avand in vedere ca o sa manci cel putin 500g pe zi. Suplimentele alea te ajuta sa manaci relativ normal, scad din factura la alimente si te ajuta totusi sa iti targetul zilnic de proteine.

Am tot vorbit de proteine dar vezi ca toti micro si macro nutrientii sunt importanti. Multi fug de carbohidrati ca de dracu dar sala fara carbohidrati= lipsa completa de energie.

4 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Alege oricare. Formula dupa care se prepara este la fel cam la toate.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Suplimentele se aleg în funcție de alimentație. De acolo vine "supliment" - suplimentează lipsurile alimentației tale. Mă îndoiesc că nu îți poți obține macro și micronitrientii din alimentație (asta daca nu cumva ești vreun PRO de 120kg).
Învață să papi.