| skirlex a întrebat:

Salutare, fac antrenamente musculare si as vrea sa iau creatina si proteine, îmi dați un sfat? Adică cum ar trebuii sa încep, ce sa aleg...

9 răspunsuri:
| mdany a răspuns:

Sfatul meu..nu folosi in nici un fel creatina. Poate sa spuna cine vrea ca nu sunt daunatoare organismului, dimpotriva..nu te ajuta cu nimic, pe langa ca nu sti cum va reactiona organismul tau la substantele respective.Creatina doar retine apa in corp si te rotunjeste, in rest nimic.Proteine..aici sa zicem, dar nu orice..de indicat proteina din zer ar fi mai bine pentru inceput sa vezi cum reactionezi si daca da roade. Nu incepe cu substante tari caci nu sti ce se poate intampla, pe langa ca esti incepator trebuie sa cunosti cateva lucruri inainte de utilizarea acestora.Citeste forumuri dedicate acestora si ai sa vezi.

| SiLaS a răspuns (pentru mdany):

Creatine nu te ajuta cu nimic doar te rotunjeste? Vreau sa imi explici si mie cum te rotunjeste sunt tare curios sa vad ce raspuns imbecil vei da.

| Cosmin86 a răspuns (pentru mdany):

Aparent tu nu cunosti NIMIC despre domeniul asta.

Nu-ti mai da cu parerea daca spui tampenii.

| Cosmin86 a răspuns:

Iei deja, sunt in mancare.

Iti calculezi cate grame de proteine, carbohidrati, etc. consumi ZILNIC din mancare?

| skirlex explică (pentru Cosmin86):

Faceam asta intr-un timp dar a devenit plictisitor, si numai calculez, treaba este ca eu fac de 2 ani tractiuni muscle-up, dipsuri, flotari, am muschii formati dar vreau sa ii mai maresc, oare cu proteinle rezolv ceva?

| Cosmin86 a răspuns (pentru skirlex):

Daca ti se pare "plictisitor", atunci ramai un copil firav.

e alegerea ta

| skirlex explică (pentru Cosmin86):

Plictisitor ma referam la calculatul caloriilor, exercitii fac mereu omule de aia ti-am cerut sfatul, zim cum fac cu proteinele

| Cosmin86 a răspuns (pentru skirlex):

Ti-am zis.

Si NU ziceam sa numeri calorii, sa NUMERI PROTEINE.

Gen, puiul are 20 % proteine. Daca eu azi mananc 1 kg de piept de pui => am luat 200 de grame de proteine.

un ou are 7 grame de proteine.

Azi am mancat 6 oua dimineata => 42 de grame de proteine.

Si tot asa, asta calculezi, NU calorii.

CINE DRACU a zis sa numeri caloriile?

| s3bycu a răspuns:

Salut! Iti recomand pentru inceput folosirea suplimentelor cu concentrate proteice si complexe de vitamine si minerale. Dupa un timp, daca observi o stagnare prelungita de la cresterea in masa musculara care nu poate fi rezolvata prin modificarea antrenamentului/alimentatiei/odihnei poti incepe sa iei si creatina ori alte suplimente destinate cresterii in masa musculara. Pentru mai multe informatii utile: www.cirdeiusebastian.wordpress.com Multa bafta!