| GutzEmy07 a întrebat:

Salutare TPU, de aproximativ 3 saptamani m-am apucat de sala, mentionez ca am 14 ani si 1.76 inaltime, merg constant la sala de 4 ori pe saptamana si bag serii de cate 8 cu 42 kg la piept, si niste prieteni care fac de mai mult timp sala m-au sfatuit sa iau aminoacizii si creatina, si as dori sa stiu daca e bine sa-mi cumpar, astept orice sfaturi de orice natura, cel mai convingator sfat primeste FUNDA!

18 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ai putea sa pui mana sa citesti ce inseamna.

Aminoacizii se gasesc in proteine ( adica in carne, peste, branza, oua, lactate ) iar creatina se gaseste in carne ( in special in carne rosie ).

Alea sunt doar niste suplimente alimentare, adica mancare concentrata.

Citeste si tu :

aminoacizi :
http://www.doctor.info.ro/aminoacizii_liberi.html

creatina :
http://www.doctor.info.ro/creatina.html

| cristi1505 a răspuns:

Cate kg ai?

| raducu1205 a răspuns:

Si eu fac sala de 1 an si nu am luat nici un fel de prostii dinalea. Iti spun eu ca nu e bine ca sa iei creatina si aminoacizi deoarece iti strici sanatatea, am avut si eu niste prieteni care umbla la sala si au luat aminoacizi si creatina iar dupa aproximativ 1 luna muschii s-au facut foarte urati li s-au incretit.
Funda?

| Cosmin86 a răspuns (pentru raducu1205):

Serios? Spui tu ca un copil mic ce esti, nu?

Creatina se gaseste si in carne.

AMINOACIZI gasesti in ORICE proteina, adica in carne, peste, branza, oua, lactate, etc.

Dupa 1 luna muschii s-au incretit? Bizar... mie in 10 ANI nu s-a incretit nimic.

Fa-ti un control la cap, esti un COPIL MIC redus mintal care cerseste funde

| cristi1505 a răspuns (pentru raducu1205):

Pentru ce funda? Ai spus numai aberatii. Fara suplimente nu te dezvolti cum trebuie.

| GutzEmy07 explică (pentru cristi1505):

Salutare, am 61 kg, si vreau sa pun pe mine dar sincer nu pot, si de aceea vreau sa iau creatina pentru suplimenti big grin, ce zici mi-ar fi de folos? :* Dau funda

| cristi1505 a răspuns (pentru GutzEmy07):

Mai bine iti iei un gainer de calitate cum ar fi Serious Mass de la ON sau Gfx 8 de la Pro Nutrition.Te va ajuta sa iei bine in greutate punand masa musculara. Evident, trebuie sa ai cam 5 mese pe zi bogate in carbohidrati si proteine. Daca vrei sa iei creatina, trebuie sa iei minim 5 luni.Acum,e alegerea ta.

| loorentzoo a răspuns:

La varsta ta nu e recomandat esti in crestere si cu antrenamente constante cresti mai mare ai putea sa mergi chair de 5 ori 4 e cam putin, nu cred ca ai u o masa musculara asa de mare incat sa ii trebuiasca atatea zile de pauza ca sa se refaca. si da sa stii aminoacizi sunt ff buni in refacerea muschiului dupa efort se recupereaza mult mai repede, dar ma repet la varsta ta stai departe pana pe la 18 ani macar, iar creatina e cel mai prost lucru pe care poti sa il ei nu face altceva decat sa iti retina apa in muschi sa para mai mari dar fara sa iti cresca forta iar ca d nu mai ei scad la loc plus ca trebuie sa bei 2l de apa in plus fata de cat bei in mod normal pentru a nu face insuficienta renala.

| Cosmin86 a răspuns (pentru loorentzoo):

Creatina face MULTE pe langa ce-ai spus tu. Si e cam singurul supliment care iti mareste forta ( pe langa oxidul nitric ).

Uite pentru cultura ta generala ce mai face :

- recuperare mai rapida ( impiedica formarea acidului lactic in muschi )
- hidratare
- mareste sinteza proteinelor ( adica mai multi amino din proteine chiar ajung in muschi )
- iti mareste venele ( este un vasodilatator ) => pompare mai buna => creste FORTA


La mine creatina e unul din putinele suplimente de la care chiar simt ceva.

| loorentzoo a răspuns (pentru Cosmin86):

Sincer nu prea ma intereseaza ce scrie pe cutie ca face cam pe toate suplimentele scrie ce ai scris u mai sus eu iti zic din experienta si nimeni care vrea sa aiba muschi densi si nu plini de apa nu ia creatina, este adevarat ca toate suplimentele pentru masa musculara contin creatina dar concenrai este mult mai mica, daca vrei sa te recuperezi mai repede bagi amino lichizi nu creatina care repet iti ataca rinichii daca ai probleme cu ei sau daca nu bei suficienta apa, eu te aisgur ca nu am laut niciodata creatina dar pentru asta am niste vene pe bicepsi de zici ca sunt artere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru loorentzoo):

Si eu tot din experienta... citeste din nou "e cam singurul supliment de la care am avut rezultate".

Eu folosesc periodic creatina, de aproape 10 ani si sunt perfect sanatos si am crescut constant in forta. In perioada de masa, creatina e sfanta, in perioada de definire, schimb.

P.S. : daca dupa ce nu mai iei creatina muschii "scad". informeaza-te si tu ca TOTI culturistii NU mai iau creatina inainte de concurs ( in perioada de definire )... nu ar fi STUPID sa le "Scada" muschii FIX INAINTE DE CONCURS?

| valibb a răspuns (pentru Cosmin86):

Creatina poate sa afecteze rinichii daca nu bei suficienta apa!, creatina are un rezid care se depune in rinichi -creatinina
Parerea mea este ca nu sunt sanatoase aceste suplimete contin foarte multe e-uri si unele dintre ele sunt chiar cancerigene de exemplu E950 care este prezent in aproape orice supliment

| Cosmin86 a răspuns (pentru valibb):

Exista si suplimente fara absolut niciun aditiv si fara niciun E

| TheFuture a răspuns:

Wtf aminoacizi poti lua lasa creatina pe dupa 18 ani creatina te ajuta sa faci mai multe seri atata tot dar esti tanar deci poti face si fara creatina eu am 15 ani 2 ani de sala si iau si eu aminoacizi ia'ti capsule 320 parca sunt 1 mil nujtau si proteina in ele big grin sunt bune iei undeva la 6 pe zi 30ml de apa cu fiecare big grin sper ca am ajutat

| valibb a răspuns:

Cel mai important e sa mananci sanatos! Sunt bune si suplimentele dar nu reprezinta mai mult de 15 % din progrese si nu sunt recomandate decat dupa 18 ani Evita exercitiile care pun presiune pe coloana genoflexiuni, indreptari etc, e bine sa folosesti greutati mici la inceput

| toniiak47 a răspuns:

Nu sunt sanatosi. Mai bine faci mai mult sa se formeze muschiul singur >.

| Cosmin86 a răspuns (pentru toniiak47):

Alt copil mic, mai citeste inainte sa aberezi.

E IMPOSIBIL anatomic sa se formeze muschiul singur, muschiul este TESUT, nu AER

| cristi1505 a răspuns (pentru toniiak47):

laughing))...habar nu ai!