| maestruk a întrebat:


M-am apucat de sala si am 10 luni.Ideea e ca cu cat merg mai mult,cu atat simt ca-mi scade puterea.Fac multe repetari cu greutati putine,uneori si cu greutati mari,deoarece vreau forta,nu masa, si mi s-a spus ca asa imi dezvolt cel mai bine forta...Pauza nu am: sambata fac alergare si duminica inot,stiu ca nu e bine si ca muschii au nevoie de odihna.dar nu stiu cum sa-mi impart programul,,
Ma puteti ajuta, va rog, cu un program si cu cateva sfaturi? Si ar fi ideal daca mi-ati spune daca exercitile cu multe repetari sunt bune pentru forta.
Funda celui mai bun si mai complex raspuns!

Răspuns Câştigător
| Al999 a răspuns:

Marti: piept+triceps
Miercuri:spate+trapez+biceps
Joi:picioare+umeri
Asta ar fi un program destul de bun daca vrei sa practici in continuare inotul, insa va trebui sa lucrezi serios.
Daca vrei sa cresti in forta incearca sa faci cu greutati cat se poate de mari incat sa te chinui sa faci minim 4 repetari, pauzele sa fie de un minut pentru ca muschiul sa isi revina.
Si nu uita sa faci Stretching inainte de fiecare antrenament pentru ca te ajuta foarte mult sa nu te accidentezi, atunci cand faci antrenament cu greutati foarte mari esti predispus la accidentarii.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

E o performanta daca ai 10 luni si mergi la sală.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Forta se face astfel: Iti alegi o greutate care sa-ti permită maxim 4-5 repetari, dar asta nu inseamna sa executi exercitiul gresit pentru ca " na ai greutate mare" iti alegi o greutate sa-ti permita maxim 4-5 rep. pe serie DAR corecte. 4 seturi/exercitiu. Ai grija la alimentatie probabil esti intr-un mic supraantrenament dupa simptome. Programul la sala depinde de tine, cum iti merge tie bine cu antrenamente de 2 ori pe saptamana sau 1 singura data. Lasa alergatu de sambata, fa banda sau altceva in una-două zile de antrenament din timpul saptamanii, iar duminica, inoti in fiecare duminica? Mai rareste-l ca-ti pune "muschii la lucru" in loc sa se odihneasca.

| maestruk explică (pentru BuLaNNNeL):

Banda de alergat nu merge, si incerc sa compensez.La sala merg in fiecare zi,deoarece, nu prea am timp sa termin tot.Iar la inot, da, merg in fiecare duminica, aproape.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru maestruk):

Care este scopul tau? De ce nu ai timp sa termini tot? N-ai nici macar 1h la dispozitie libera? Daca vrei sa faci ceva cu înotul atunci renunta la sala sau invers. Ambele sporturi sunt consumatoare enorme de energie atat fizica cat si psihica si n-are rost. Este posibil ca tu sa te afli deja intr-un mic supraantrenament si daca continui lucrurile se vor înrăutăți. Daca nu le vei oferi odihna mușchilor nu vor creste deci sala o faci degeaba ( iti mai distrugi si sanatatea nedandu-i organismului voie sa se refaca plus psihicului, sistemul nervos are de suferit)

| SorinelF86 a răspuns:

Si care e programul tau de sala? mergi zilnic?

| maestruk explică (pentru SorinelF86):

Da,mi s-a tot spus sa-mi iau zile de odihna.dar sala e deschisa doar o ora...iar unde stau eu alta sala, din pacate, nu e.

| Louys a răspuns:

Ca sa faci forta fa putine repetari cu greutati mari.Fa in jur de 5 repetari(in asa fel incat sa nu poti mai mult).

| FageAndrei a răspuns:

Am o intrebare. Chiar iti scade din putere (adica o singura data o anumita greutate o ridici mai greu ca inainte) sau de fapt iti simti muschii mai blegi asa?

| maestruk explică (pentru FageAndrei):

Mi simt mai blegi, pur
si simplu simt ca-mi cedeaza uneori

| FageAndrei a răspuns:

Eu unul zic sa renunti la alergat pentru o perioada (pana iti mai revii) Daca ai doar o ora la dispozitie atunci incearca sa mergi luni, miercurisi vineri daca ai posibilitatea.
Oricum mai bine decat BuLaNNNeL nu am putut zice. e cam singura varianta. Daca ai muschii blegi clar e lipsa de odihna.