Întrebare recomandată | TheTimeKiller a întrebat:


Se pricepe cineva la biciclete? Am in jur de 1.70 inaltime nu stiu cum se merge CORECT pe bicicleta. Cum ar trebui sa fie mountain bike-ul? Ar trebuii sa ajung cu picioarele pana la pamant(cu toata talpa) sau doar cu varful piciorului(asta referitor la sa, cat de sus sa fie). Am o bicicleta destul de mica si eu pot sa merg pe ea dar nu stiu cum e corect sa merg. Ma poate ajuta cineva? Deci pe scurt intrebarea ar fi : cand merg pe bicicleta(si am frane sanatoase) ar trebui sa ajung la pamant cu toata talpa sau doar cu varful adidasului(dupa sa)?

9 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Stand in picioare langa bicicleta saua ar trebui sa ajunga cam pana in dreptul soldului (osul soldului) deci cand stai cu fundu pe ea, nu prea ar trebui sa ajungi sa pui piciorul jos, sau daca ajungi doar usor cu varful. Asa iti asigura o pozitie pentru o pedalare cat mai eficienta. Piciorul care e pe pedala de jos, trebuie sa fie aproape intins, iar piciorul care este pe pedala de sus ar trebui sa fie indoit cam la 90grade.

| stlucian a răspuns:

Pentru a merge corect pe o bicicleta trebuie sa ai in vedere mai multete treburi.
1 Piciorul intins(stangul/dreptul)trebuie sa fie pozitionat cu pometii s-au talpa piciorului)perpendicular fata de sa eventual un pic inainte!(pometii piciorului intre degete si talpa trebuie protejati cu o incaltaminte adegvata)
Saua prea joasa se foloseste pentru ati da importanta dar NU e benafica pentu un om care doreste decat sa faca miscare! Coloana vertebrala pe cat posibil trebuie sa fie dreapta si sa nu fie supusa la un tors suplimentar din cauza"datului"din picioare!

Asa cum mergi DREPT pe strada asa trebuie sa fie si pozitia TA pa biciclete!(ca doar nu esti la concurs)

PSbig grinOAR cu VARFUL(dar nu exagerat)
Cu pometii picioarelor!

| Scremer a răspuns (pentru stlucian):

Asta i-am zis si eu sa-ua (scaunu) cat mai sus ridicat ca sa poti pedala mult mai comod si e mult mai bine daca parcurgi distanta mare si la faza cu picioru picioru de pe pedala trebuie sa fie indoit si celalat intins sau putin asa mai indoit dar nu foarte mult sa nu fie ca si un bat sa fie nu stiu cum sa-ti zic putin asa mai rotunjiu nu stiu daca ai inteles. Crede-ma k eu ma dau la downhill de 5 ani (sport extrem) si cam situ tot despre biciclete.

| stlucian a răspuns (pentru Scremer):

In primul rand se scrie sa(saua)legat apoi despre experienta ta nimic de zis doar am explicat "babeste"ca sa inteleaga omul(ca nu toti sunt experti ca tine)

| Scremer a răspuns:

Ridicati sa-ua (scaunu) mai sus ca sa fi mai sus cand pui picioru jos sa-ti fie asa drept sau putin mai indoit dar nu foarte mult ca sa nu iti faci cocoasa si da trebuie sa ajungi cu talpa adidasului nu cu varfu

| TheTimeKiller explică (pentru Scremer):

Deci ar trebui sa-mi iau alta bicicleta...Pentru ca asta pe care o am(de la 11 ani) deja e prea mica si am sa-ua la maxim si am piciorul indoit. Ceva recomandari? Cu bugetul pana in 600 lei(am gasit ceva pe tocmai si mercador) daca imi poti spune parerea ta la id-ul arsenemihai13. Iti trimit eu niste linkuri si imi spui o parere (doar daca ai timp si vrei)

Răspuns utilizator avertizat
| Kenzorel112 a răspuns:

La pamant ar trebui sa ajungi doar cu varful piciorului, un scaun confortabil si ridicat mai sus dar nu exagerat si sa nu te avanti in viteza stiind ca nai frane bune sau ceva de genul, bicicleta sa nu fie sigura. Vezi sa nu stai foarte cocosat si cat mergi pe bicicleta. Sanatate si Ajutor Din Partea Lui Dumnezeu.

| george2019 a răspuns:

Depinde de cat de mult sti sa manevrezi bicicleta(ma refer la reflexe, dc iti apare ceva brusc, etc.)