| lauraaaaaaaa33 a întrebat:

Sunt fata am12 ani(fac13 in aprilie) am 1.67 si 60kg,cand am fost la doctor mi-a spus ca am atatea kg pentru ca sunt inalta, iar tata zice ca toti din familia noastra avem oasele mai grele decat alte persoane, dar eu tot as vrea sa slabesc pana la vreo 50-55kg...mai ales la picioare, ca desi tata zice ca e o chestie de familie sa ai picioarele mai ..mari in sus, tot nu-mi place cum arata..am inteles ca de la alergat poti slabi la picioare, dar daca e iarna nu pot alerga, stiti si vre- un alt "remediu" in afara de alergat si sala? exercitii ce le pot face si acasa de preferat..sau daca nu sunt,afara,dar ceva ce pit face si iarna. sper ca ati inteles! Si niste exercitii sa dau si din burta jos! (tinand cont ca nu mananc prostii, eu ma ingras destul de repede, chiar daca nu mananc multe prostii)

Răspuns Câştigător
| Syndre a răspuns:

Chestia asta cu greutate oaselor e o prostie, îmi vine greu să cred că un cadru medical ar spune asta.
În general fetele au undeva cu 10kg mai puțin ca înălțimea, dpdv medical greutatea ta e okay dar având în vedere că nu e vorba de masă musculară, e normal să se cunoască grăsime pe picioare/fund/șolduri/burtă. Sportul e cel mai bun prieten în cazul tău, fiindcă n-ai mult de slăbit, mai important ar fi să îți tonifici masa musculară. Orice sport e bun, dar e de preferat să mergi pe cardio: jogging, săritul coardei, înot sau dacă îți permiți mergi la o clasă de aerobic, zumba etc. Dacă vrei să faci acasă după tine, caută pe internet cardio workout, găsești destule.
Nu cred că ai nevoie de cine știe ce dietă la greutatea ta, doar ai grijă să renunți la făinoase(pâine, paste), prăjeli, dulciuri și grăsimi care nu-și au locul(unt, uleiuri, prăjeli) și încearcă să bei ăia 2l de apă pe zi. Cred că se subînțelege că dulciurile și sucurile trebuie tăiate de tot din dietă. Mergi pe mult peste, carne slabă, multe legume și fructe zilnic. Mult succes! happy

2 răspunsuri:
| Almássy a răspuns:

Eu sar coarda de 3 saptamani, am slabit 3 kg. Incearca! Am ajuns la 2000 sarituri-45 de minute o zi da si una nu... am inceput cu 5 minute!