| Caine1122 a întrebat:

Sunt incepator la sala azi a fost a 4a oara consecutive de cand am fost as vrea sa stiu daca e normala problema mea si daca va reveni la normal am avut febra musculara rau de tot azi nu se simte mai deloc inainte sa ma apuc de sala puteam face minim 20 de flotari normale acum nu mai pot face nici macar 2 ma simt cum m-am simtit la inceput cand nu puteam face deloc. Se cunoaste o mica crestere a mainilor si a pieptului fata de cum era inainte dar singura nelamurire este in legatura cu puterea imi voi reveni la normal dupa cateva zile sa ma reapuc si de antrenamentul de acasa flotari si restul cum faceam inainte?

Răspuns Câştigător
| Mejdej a răspuns:

Normal febra musculara este ceva normal.Da dupa 3-5 zile febra trebuia sa iti treaca dar cum spun Febra cu febra trece deci nu te speria este perfect normal fac sala de 5 ani, si acum fac febra este perfect normal atunci cand faci febra musculara inseamna ca ai lucrat bine grupa de muschi. Bafta daca m-ai ai ceva nelamuriri intreaba-ma.

| Caine1122 explică (pentru Mejdej):

Este ok sa merg in fiecare zi adica as vrea rezultate bune in putin timp plus ca nu am ce face acasa si mai imi ocup si timpul, iar dupa ce imi va trece si voi merge tot asa la sala voi face iar febra musculara sau ma voi simti bine dupa antrenament, a fost doar asa din cauza ca am inceput in forta din prima zi febra sau va continua pe masura ce continui si antrenamentu?

11 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Cam in 3 saptamani iti revii.

| vocea a răspuns:

Iata care sunt metodele prin care poţi scapa de febră musculară mult mai repede:
1. Consumă multe lichide! Hidratează-te bine! În unele cazuri, febra musculară şi crampele apar din cauza faptului că nu ai consumat suficiente lichide. Muşchii au nevoie de lichide pentru a se contracta eficient. Aşadar, consumă apă înainte, în timpul şi după terminarea antrenamentului.
2. Cui pe cui se scoate! Forţează-te să faci mişcare în continuare. Evident, nu trebuie să alergi o jumătate de kilometru cu gândul că vei scapa de durere. Este recomandat să faci mişcare uşoară, de exemplu o plimbare pe jos.
3. Fă o baie caldă cu sare! Umple cada cu apă caldă, adaugă un pumn de sare grunjoasă şi stai în ea timp de 20 de minute. Apa caldă va destinde musculatura şi va reduce tensiunea din zona muşchilor.
4. Foloseşte un unguent special! Pentru dureri musculare, întindere de ligamente masează zonele afectate de câteva ori pe zi. Foloseşte Voltaren, BenGay, Fastum Gel, Lasonil, Diclosal Gel, Ketoprofen Gel sau Finalgon.
5. Consumă mai mulţi carbohidraţi şi proteine! Ia suplimente nutritive şi antioxidanţi, vitamina C ajută la refacerea tesutul afectat.
6. Ia o o aspirină! Cel mai indicat este ca înainte de a depune efort fizic, să iei o aspirină pentru a bloca receptorii de durere.

| DovleacTurbat a răspuns:

rolling on the floor) cam ce rezultate ai la piept si brate in 4 zile de sala? E febra musculara, tesutu e rupt si are nevoie sa se refaca, iar prin refacere inseamna ca tu sa-i oferi necesarul de macronutrienti si micronutrienti si odihna. Daca azi antrenezi piept maine nu faci tot piept pentru ca mușchiul are nevoie de repaus. Deci nu antrenezi zilnic aceeasi grupa musculara. In functie de cat de rapid/greu te refaci antrenezi 1 data sau de 2 ori pe saptamana.

| Caine1122 explică (pentru DovleacTurbat):

Se vede tricepsu care nu era deloc dezvltat pana acum de la 28cm in brat inainte acum am 31 nu ma intereseaza ce parere ai despre asta pe mine ma intereseaza doar sa stiu daca dupa ce trece o sa mai fac febra avand in vedere ca merg in fiecare zi cate 2 ore maxim

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Caine1122):

Probabil e imflamat din cauza febrei, nici daca ai geneticul lui "TheGift" + cele mai tari anabolizante de pe piata sa nu mai vorbim de alimentatia perfecta NU AI CUM sa pui 3 cm in 4 zile, aia 3 cm pot insemna si 1 an de zile de munca happy. Febra va trece, dar nu-ti antrena zilnic aceleasi grupe musculare pentru ca muschiul se dezvolta in zilele de odihna, are nevoie de odihna. La intrebarea "daca vei mai face febra" da poti sa mai faci febra daca lucrezi mai intens fata de cum lucrezi acum, daca incerci exercitii noi etc.

| Caine1122 explică (pentru DovleacTurbat):

Probabil sa fie si din cauza febrei umflat asa bratul dar nu cred pentru ca am facut in astea 4 zile ca nebunu numai triceps si piept si azi tot asa

| presus a răspuns:

Este bine sa faci febra musculara, atunci trebuie sa mananci mese bogate in proteine pentru o refacere buna a muschilor. Nu-ti face griji, febra iti dispare in 2-4 zile, dar poti ajuta la grabire, facand bai in apa calda spre fierbinte, sau mancand o lingurita de miere dimineata. Despre antrenamentul de acasa, n-are rost sa continui, tu faci destul efort in sala de forta. Nu are rost sa repeti unele grupe de muschi, sau sa faci pectorali in sala, iar acasa sa bagi serii de flotari. Spor!

| Maopiscopulesculeandra a răspuns:

Da, e normal. Am facut si eu sala si mi s-a intamplat la fel. Nu te speria ca dupa cateva zile o sa iti treaca. Ae intampla asa la toata lumea. Trebuie sa se obisnuiasca organismul cu asta si dupa nu o sa mai simti nimic

| smaly a răspuns:

Ce faci bree? Ce sala doamne fereste pierzi timpul. Du-te mai bine la lupte mixte ..romane lasa sala ca la batrinete ai sa te duci

| R0b3rtAngh3l a răspuns:

Iti dau un sfat pentru atenuarea febrei musculare. Fa exercitii cu febra musculara si o sa iti treaca. Daca stai ai nu faci nimic o sa te doara in continuare, Bafta