| Difference a întrebat:

Te rog sa postezi doar daca esti dispus sa citesti tot si sti cate ceva despre sala.

Salut. Numele meu este Andrei, am 17 ani si as avea cateva intrebari pentru cei ce fac sala sau stiu despre ce e vorba.
Am 1, 80-1, 82 inaltime (undeva pe acolo) si 64 de kg, dar oscilez intre 60 si 64. Sport pot sa spun ca fac cat de cat, joc fotbal macar o data pe saptamana (desi e in spatele blocului cred ca tot sport se cheama). Deasemenea cand eram mai mic (clasa 5-6-a) am facut innot aproximativ 7 luni de zile. Desi mergeam o data pe saptamana, ma simteam foarte bine el (daca ar fi dupa mine as innota si 4 ore pe zi, dar din pacate nu imi permite orasul, adica nu am unde).
Bun, acum sa trec la ce ma intereseaza de fapt.
Intr-un tarziu la insistentele unor colegi care ma tot chemau de cateva luni bune am hotarat sa merg la sala. Stiu ca sunt destul de tampite intrebarile de genu 'in cate luni ajung van diesel' dar vreau totusi un raspuns (cat mai aproape de adevar daca se poate).
1. Metabolismul meu e unul mai rapid probabil, in sensul ca oricat as manca nu ma ingras, ceea ce in capul meu e ca la fel va fi si cu sala. Degeaba trag pentru ca nu voi putea pune masa pe mine. As vrea sa aflu daca asta e doar in capul meu, sau nu conteaza cat de slab esti, poti pune masa pe tine indiferent de metabolism?
2. Ma gandeam ca pentru a reusi sa pun masa musculara pe mine sa folosesc si niste proteine (da stiu ca sunt unii care le blameaza si nu sunt de acord cu ele, dar in cazul meu chiar cred ca am nevoie). As vrea sa stiu cat de mult ma pot ajuta proteinele si daca sunt bune in asa ceva (acumularea de masa indiferent cat de greu pui pe tine).
3. Desi am facut innot 7 luni, grupele de muschi pot sa spun ca s-au definit cat de cat, in sensul in care mi se vede bicepsul, tricepsul, pectoralii, abdomenul, gambele (poate si pentru ca sunt slab, dar cred ca se trage putin si de la innot).

Prin urmare, marea intrebare este, daca ma tin de sala (sunt dispus sa merg in fiecare zi cu un coleg care face de 1 an si ceva, deci ma va ajuta el cu aparatele si tot restul) o sa reusesc sa pun pe mine, cu toate ca ma ingras foarte greu?

Multumesc si astept raspunsurile voastre, de preferat cu argumente.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Salut

1. Nu e doar in capul tau, esti "ectomorf", cauta pe net tipurile somatice sa vezi ce inseamna asta. Tu arzi grasime foarte usor dar pui si muschi greu

2. Proteinele sunt foarte bune, dar trebuie sa intelegi ce inseamna.

In primul rand, ai proteine din mancare : carne, branza, lactate, oua, peste. Ar trebuie sa ai 5-6 mese pe zi si la niciuna din ele sa nu lipseasca proteine. Si carbohidrati ( orez, cartofi, quinoa, paste, mazare, etc. ).

Mai sunt suplimentele cu proteine (prafurile), aia care le blameaza de obicei sunt copii mici paraleli cu sportul. Poti folosi linistit, dar sa fie de la firme de calitate ( avizate medical si FDA ), nu de la firme romanesti.

In cazul tau, ca suplimente recomand un gainer ( 30 % proteine, 60 % carbohidrati, 10 % altele, vitamine, creatina, minerale, etc. ). Recomand dymatize elite mass ( vezi pe www.megaproteine.ro )

3. Inotul si exercitiile cardio in general sunt bune pentru definire. Definire = ars grasime, sa se vada mai bine muschii. Nu poti sa faci definire si masa musculara in acelasi timp, te hotarasti ce vrei intai si aia faci.

"sunt dispus sa merg in fiecare zi" -> greseala, muschii se dezvolta in zilele de pauza, NU cand ii lucrezi. Eu am obtinut 43 in brat lucrand bratele o singura data pe saptamana.

Invata sa te antrenezi CORECT ( 90 % din oameni se antreneaza incorect).

Ce program de sala ai acum?

0 răspunsuri: