| andreimpwr a întrebat:

Vă salut cu respect, de ceva timp doresc sa obțin permisul de port armă, pentru mica mea pasiune pentru arme. Am tot deținut pistoale de tip air soft dar nu prea îmi satisfac placerea. Întrebarea mare ar fi, as putea obtine permisul la 22 de ani și dacă da, in calitate de ce l-as putea obtine? Din câte am înțeles doar persoanele cu anumite funcții de stat sunt acceptați. Am căutat răspunsuri pe internet și nu am găsit ceva concret. Dacă avem printre noi deținători și cunoscători, as fi foarte bucuros sa primesc câteva informații, va rog nu copiati articole de pe google și le puneți aici pentru ca deja le-am citit și eu. laughing (Mi-ar place sa dețin un pistol de calibru mic, ceva nu forte complex cu muniție de cauciuc )

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da se poate obtine pentru asemenea tip de arma (cu cauciuc). Limitarea este pentru arme de razboi (cele cu glont din metal sau nemetal) la care nu se poate obtine permisul decat in anumite conditii (demnitari, justitie, etc).

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

La stiri au zis de multe ori ca permisul de arma se obtine usor de oricine. Nu trebuie sa fi bulibaşa pentru un pistol

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Apropo! am fost militar dar si agent de paza la banci si stiu ce vorbesc. Poti sa citesti legea: https://bit.ly/34r382K

| andreimpwr explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc frumos, o mica intrebare as mai avea, pistolul cu gloanțe de cauciuc este diferit de cel cu glonte? Sau singura diferenta este muniția?!

| andreimpwr explică (pentru andreimpwr):

Scuzati-mi Greșelile de exprimare dar sunt la volan in acest moment?

| Salontanul a răspuns (pentru andreimpwr):

Da. Gloantele de cauciuc au mai putin efect letal daca sunt trase de la distanta mica. Gloantele de razboi au efect letal si de la distante de peste 50 metri, depinde arma si de cantitatea incarcaturii de azvarlire. In anumite situatii poti sa omori un om (cu cele de cauciuc) daca indeplinesti anumite conditii: sunt trase de foarte aproape si sunt trase in zone vitale (tampla, burta, ochi, etc). Mai sunt si niste conditii de folosire a acelor arme: n-ai voie sa le transporti la vedere si prin locuri publice, aglomerate. Sa citesti legile (sunt mai multe) dar in special uzul de arma din legea ce ti-am dat-o mai sus.

| andreimpwr explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc frumos pentru toate informațiile, voi ține cont. O zi frumoasa și toate cele bune

| AnastasiaK a răspuns:

Păi tu nu articolele pe Google trebuia să le citești, ci legea armelor și munițiilor, iar toate răspunsurile le ai acolo. De fapt, nu că trebuie s-o citești, aia trebuie ÎNVĂȚATĂ (îți va trebui oricum la curs).

| LittlePoppy a răspuns:

Ce pasiune morbida ai!
Ma tem ca dorinta ta ascunde altceva.

| AnastasiaK a răspuns (pentru LittlePoppy):

Adevărul e că toți militarii, sportivii de performanță din cadrul tirului cu arma și toți instructorii sunt niște morbizi...nu? Bine, tu de ultimele categorii poate că nici n-ai auzit că există, dar vezi în caz că-ți ia foc casa vreodată, ai grijă că si pompierii tot militari sunt. Grijă mare să nu te omoare vreunul la ce morbid e.

P.S. Mă surprinde prostia unora...

| LittlePoppy a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tu ai citit intrebarea lui sau numai raspunsul meu?
P.S. Mă surprinde prostia unora! Cea ce nu-i cazul la tine. Dovedesti ca esti analfabeta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru LittlePoppy):

1. Verifică în DEX definiția cuvăntului analfabet. Singurul fapt că ti-am citit răspunsul și răspund te face să te contrazici singur(ă).

2. Corect în contextul folosit de tine era "Ceea" nu "Cea", dar asta nu te face analfabet(ă), stai liniștită (vei vedea când vei citi definiția), doar agramat(ă).

3. Am citit întrebarea, da, iar celelalte categorii de oameni pe care ți le-am prezentat (militarii, sportivii și instructorii) sunt oameni care au dreptul să obțină permis de armă letală. Nu vorbesc de folosirea armelor în cadrul meseriei, ci de obținerea unui permis, separat de meseria lor, pentru care se fac niște cursuri, se plătesc niște bani, apoi costă și arma în sine, gloanțele, tragerile anuale etc...chestiuni pe care n-ai de unde să le știi tu (de fapt, ai avea, dacă te-ai documenta în loc să tastezi aiurea că ți-e ție frică de arme). Iar toate aceste eforturi se depun din simplă pasiune. Așa că, repet, după logica ta de 2 bani, o mulțime de oameni sunt "morbizi" pentru că îi pasionează ceva ce te sperie pe tine laughing

P.S. Ai grijă că vorbești cu una cu pasiune d-asta "morbidă", sa nu ți se facă frică sau ceva rolling on the floor