| DaciaRomania a întrebat:

Voi faceți exerciții de gimnastică acasă în mod obișnuit?

19 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Da, dar am si echipamente foarte multe de sport acasa.

| StoicAnalysis a răspuns:

100 de flotari, 100 de genuflexiuni si 100 de abdomene aproximativ zilnic. Mai am zile sau chiar saptamani cand imi pierd interesul, dar ma mentin cat pot sa fiu fit.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Tu nu erai ala care se certa cu mine pe pudrele proteice/creatina, de ce nu e buna sala? laughing rolling on the floor E clar cu cine am stat de vorba.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Cred ca ma confunzi

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Nu am spus in viata mea ca nu e buna sala. Insa referitor la pudrele proteice si creatina, nu sunt de acord. Sunt adeptul la o alimentatie naturala bogata in mancare, nu in prafuri si pastile.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Alimentatie naturala laughing Habar nu ai ce inseamna natural.

Nu cred ca a spus nimeni "mananca pudra proteica in loc de mancare", si nu cred ca e nimeni atat de distrus si ratat mintal incat sa inlocuiasca mancarea cu SUPLIMENTELE.
Scrie clar pe ele "Acesta este un supliment alimentar si nu inlocuieste o alimentatie echilibrata", nu inteleg de ce mai apar comentarii de genul pe care l-ai dat tu.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Trage tu concluzia dupa realitate si ai sa te conformezi mai bine.

1. In momentul actual, oamenii sunt in general grabiti si de cele mai multe ori nu au timp sa-si incropeasca o alimentatie zilnica necesara. Cei care au bani, stau pe spate ca isi cumpara de la restaurante cand apuca, dar cei cu buget redus, isi cumpara semipreparate si uscaturi care adesea sunt foarte bogate in grasimi, sare si zahar. Si ai fi surprins cati "ratati mintal" sunt in lumea asta care baga in ei mai multe prafuri si pastile decat mancare. Daca esti si grabit, si in deficit bugetar, si mai faci si sala, ai sanse mai mari ca om de rand, sa omiti o masa normala inlocuind-o cu acel shake pe care il faci din praf.

2. Daca tu crezi cu tarie ca faci muschi/forta doar daca incluzi in alimentatie acele prafuri si pastile, atunci cum iti explici acum zeci sau chiar o suta de ani, inainte de a se inventa aceste suplimente, ca faceau oamenii performanta musculara? Ca doar nu au aparut oamenii cu muschi de cand s-au creat astea.
Omul face muschi/forta din punct de vedere biologic din hrana pe care o mananca. Carne, cereale, legume, fructe, seminte, nuci, etc. Toate astea mancate moderat iti dau tie proteinele, vitaminele, mineralele, si toate celelalte componente esentiale corpului.

Daca ai o alimentatie bogata in viata de zi cu zi, nu are rost sa bagi prafuri si pastile degeaba. Ele in timp dau efecte adverse si iti degradeaza rinichii si ficatul. Si de la aceste doua, odata degradate, ti se degradeaza tot corpul.

Deci in concluzie, tu poti sa bagi linistit shake-ul tau cu aroma de ciocolata/vanilie/capsuni in timp ce faci sala si te gandesti la ce sa faci cu banii tai aia multi, ca scopul meu nu e sa ma cert cu oamenii care cauta "beef" cu mine. Eu unul mi-am spus parerea referitor la ceea ce ai zis si atat. Daca tu te simti atacat ca eu nu sunt de acord cu parerea ta, poti foarte bine sa imi explici contrariul din punct de vedere logic sau stintific fara sa faci aluzii jignitoare.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru StoicAnalysis):

" Daca esti si grabit, si in deficit bugetar, si mai faci si sala, ai sanse mai mari ca om de rand, sa omiti o masa normala inlocuind-o cu acel shake pe care il faci din praf."
Da, o faci din praf, aia nu e masa, e doar asa de umplutura sa-ti iei macronutrientii cat de cat si nu inlocuieste o masa.

"Daca tu crezi cu tarie ca faci muschi/forta doar daca incluzi in alimentatie acele prafuri si pastile, atunci cum iti explici acum zeci sau chiar o suta de ani, inainte de a se inventa aceste suplimente, ca faceau oamenii performanta musculara? Ca doar nu au aparut oamenii cu muschi de cand s-au creat astea."

E clar din argumentul asta ca esti doar unu care-si da cu parerea si nu are treaba cu domeniul asta deloc laughing stie si el una doua si nici pe alea bine, probabil nu ma cunosti.

"Daca ai o alimentatie bogata in viata de zi cu zi, nu are rost sa bagi prafuri si pastile degeaba. Ele in timp dau efecte adverse si iti degradeaza rinichii si ficatul. Si de la aceste doua, odata degradate, ti se degradeaza tot corpul."
Daca ar fi ca noi 2 sa purtam o discutie argumentata pe asta, tu nu ai avea cum sa o porti cu mine pentru ca asta necesita sa ai niste experienta, sa stii putina anatomie, biochimie si fiziologie in principiu, lucruri pe care tu nu le cunosti, practic toate parerile tale vin din prisma unui necunoscator care doar isi da cu parerea din ce surse? Din c*r, de acolo, tu nu ai un studiu, nu ai o sursa si ma refer aici la studii, metaanalize samd.

"Eu unul mi-am spus parerea referitor la ceea ce ai zis si atat. Daca tu te simti atacat ca eu nu sunt de acord cu parerea ta, poti foarte bine sa imi explici contrariul din punct de vedere logic sau stintific fara sa faci aluzii jignitoare."
Nu cred ca te-am jignit cu nimic, am spus doar ca esti un necunoscator, si asta e adevarul.
Tu doar ai citit printre randuri, nu stii sa-ti selectezi informatia si nu ai surse bune, si iei de bun toti distrusii si toti fraierii care pun articole pe net, ultimii oameni, fix pe aia ii iei tu in serios si nu tii cont de sutele de studii pe subiectele pe care le discuti.
Eu am o scoala si niste diplome valoroase in spate si imi pot permite sa va corectez si sa ma iau de voi cand veniti cu dezinformari.
Lucrurile astea ar trebui predate in scoala pentru ca sunt mult mai importante ca orice alta materie, sunt lucruri pe care le faci zilnic si ai nevoie de ele zilnic, sunt mai importante decat orice ai putea studia vreodata in 12 ani de scoala.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Urmaresc de mic copil podcast-uri cu oameni din institutii internationale de medicina, anatomie, nutritie, neurostiinta, si asa mai departe pentru ca ma intereseza enorm subiectul. Nu am citit informatii eronate din bloguri sau din site-urile create peste noapte. Deci sursele mele din subiectul anatomic si medical sunt intr-un procent foarte ridicat de credibilitate.
La nivel nutritiv, si intestinal mai ales, ca acolo se intampla mai toata magia, nu este deloc indicat sa mananci mancare, suplimente sau bauturi, foarte sterile si nici cu foarte multe bacterii, pentru ca distrugi in timp flora intestinala. De aia doctorii buni, nu aia care primesc comisioane de la companiile farmaceutice, recomanda sa mananci cat mai multe alimente pe care le gasesti in mod normal in natura. Ca alimentele alea au exact tot ce corpul tau este invatat sa recunoasca si sa proceseze de la maimuta incoace.
Daca stai sa o iei dupa carte, da, ai nevoie de vitamine, minerale, carbohidrati, saruri, proteine, anumite culturi de bacterii, si tot ceea ce oamenii in alimentatie si biochimie au invatat ca trebuie sa consumi. Dar nu sub forma unor prafuri si pastile. Corpul nostru nu are prea multa carte si nu cunoaste el ca de fapt ceea ce ai luat tu sunt suplimente, ci el proceseaza tot ceea ce bagi tu in tine dupa sablonul pe care il stie el din toata evolutia noastra umana. Si nu tine el cont de ceea ce gandesti tu. E datoria ta ca om sa cunosti principiul asta, ca sa nu ajungi mai tarziu cu cancer colorectal, care din ce vad apare din ce in ce mai des si la persoanele tinere. O coincidenta extraordinar de mare cu faptul ca tot in perioada respectiva, lumea consuma mai multe alimente ultra procesate si diverse suplimente pe care cei ca tine si cei din nutritie le promoveaza pentru profit.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru StoicAnalysis):

"Urmaresc de mic copil podcast-uri cu oameni din institutii internationale de medicina, anatomie, nutritie, neurostiinta, si asa mai departe pentru ca ma intereseza enorm subiectul."

Degeaba urmaresti daca iti iese pe o ureche.
Și vezi ca parerile unor doctori sau experti nu sunt asa relevante cand ai meta analize, ei de pe ele trebuie sa invete.
Asa poate sa vina orice dobitoc de doctor sa spuna tot felul de tampenii cum de altfel se si întâmplă, cand realitatea e cu totul alta.

La nivel nutritiv, si intestinal mai ales, ca acolo se intampla mai toata magia, nu este deloc indicat sa mananci mancare, suplimente sau bauturi, foarte sterile si nici cu foarte multe bacterii, pentru ca distrugi in timp flora intestinala."
La nivel nutritiv si intestinal si la ce nivel vrei tu, trebuie sa ai o dieta variata si echilibrată, pentru ca atat timp cat esti foarte activ si ai masa musculară, poti sa mananci si otrava de sobolani pe paine ca nu o sa ai nimic, suntem făcuți sa traim în situații extreme, să-ți pui 100% din atenție in lucrurile care contează 2% mi se pare stupid si autistic, când poți face niste schimbari cu rezultate drastice chiar acum.

"De aia doctorii buni, nu aia care primesc comisioane de la companiile farmaceutice, recomanda sa mananci cat mai multe alimente pe care le gasesti in mod normal in natura" ai asta in magazine.

"Daca stai sa o iei dupa carte, da, ai nevoie de vitamine, minerale, carbohidrati, saruri, proteine, anumite culturi de bacterii, si tot ceea ce oamenii in alimentatie si biochimie au invatat ca trebuie sa consumi. Dar nu sub forma unor prafuri si pastile. Corpul nostru nu are prea multa carte si nu cunoaste el ca de fapt ceea ce ai luat tu sunt suplimente, ci el proceseaza tot ceea ce bagi tu in tine dupa sablonul pe care il stie el din toata evolutia noastra umana"
Si uite cum te contrazici singur din lipsa experienței si informației de calitate.

Corpul cunoaste decat micronutrienti si macronutrienti, el nu stie ca ce mananci tu e branza, lapte sau direct pudra proteica.

Daca o luai si tu dupa carte si nu dupa ureche, înțelegeai și ca pudra aia proteica e rezultatul uscarii și filtrării zerului. Tu însă n-ai facut asta, tu doar comentezi ca ti se pare tie ca suna bine ceea ce zici, fara sa ai in spate ceva care să-ți confirme spusele, asa cum fac 100% din cei care comenteaza aiurea.
Creatina, micronutrientii sunt fie produse de corp in urma alimentației, fie le găsești in alimente, doar ca sunt într-o cantitate foarte mică, de-aia le iei sub forma de pudre si pastile.
E foarte greu să-ți iei magneziul si anumite vitamine foarte esențiale în cantitățile optime doar din alimentație, că nu-ți permiti sa dai mii de lei pe luna pe alimente si animale fresh, proaspăt culese sau proaspat vanate, crescute bio într-un environment excelent si intr-un sol bun si bogat.

"E datoria ta ca om sa cunosti principiul asta, ca sa nu ajungi mai tarziu cu cancer colorectal, care din ce vad apare din ce in ce mai des si la persoanele tinere"
E datoria ta ca om si ca barbat in special sa fii cat de puternic si de fit poți, lucru pe care il atingi in ani de zile 6+ prin efort mare si durere multa.
Tu nu ai cum sa vii să-mi vorbești mie de sanatate atat timp cat vii la mine cu chestii de genul "Eu fac 100 de flotari pe zi". bolile astea apar doar într-un procent de 99, 999% ori mai mare la sedentari si la oamenii fara masa musculara care nu fac miscare multa. 10-15k pasi zilnic cel putin... Lucru pe care nici tu nu il faci.

" O coincidenta extraordinar de mare cu faptul ca tot in perioada respectiva, lumea consuma mai multe alimente ultra procesate"
Nu ii pune nimeni sa manance de la mec 5/7 zile si sa isi cumpere chipsuri, ciocolati, sucuri pline de zahar, dulciuri si sa manance numai calorii goale si prajeli, iar apoi sa mai stea si degeaba fara sa faca miscare.
98% din oamenii de pe strada arata ca p***. Ma mandresc cu faptul ca am ajuns sa fiu într-o formă excelentă si sa ma diferențiez, cand ma vezi pe strada sa te uiti cu invidie si admirație, asta rezulta disciplina multa, informatie multa, munca foarte multa si un stil de viata pe care nu il vezi la nimeni.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Nu ai dat nici o explicatie concreta. Tot ce mi-ai reprosat sunt chestii pe care le stie in mare toata lumea. Tot ceea ce mi-ai spus ca replica a fost in general ca eu sunt necunoscator si lipsit de inteligenta, fara sa-mi explici si de ce.
Si e aproape imposibil sa mananci rahaturi in viata de zi cu zi si sa-mi spui mie ca in ciuda acestui fapt, daca iti muncesti corpul de-ti sar capacele ani la rand, o sa fi sanatos. Probabil ca o sa arati fit, dar organele tale vor fi varza, pentru ca in timp ce ti-ai lucrat corpul, singura lui sursa de hrana a fost o alimentatie de rahat fara pic de fibre, si cu multe grasimi si saruri in exces si suplimente facute in laborator. Intr-adevar ca corpul nostru foloseste si grasimile pe post de combustibil, dar pe langa ele mai ai nevoie de alte componente pe care le gasesti din alimentele variate din alimentatie.
In al doilea rand, tu nu ma cunosti si nu poti pur si simplu sa tragi concluzii pripite despre mine si despre viata mea. De unde stii tu ca eu nu fac 12-15k de pasi zilnic? De unde stii tu ca nu am avut in viata parte de munca si durere? Daca m-ai cunoaste, ai sti ca eu in viata de zi cu zi, pe langa exercitiile pe care le fac, parcurg aproximativ zilnic minim 10-12k de pasi. Pentru ca eu prefer si ador sa merg pe jos. Nu am permis de conducere si nu folosesc mereu transportul in comun, pentru ca ma exaspereaza sa stau intr-un loc fara sa fac nimic. Si eu zic ca la 1.65m si 63 de kg stau destul de bine la capitolul "fit". Daca m-ai cunoaste ai sti cat de mult mi-am rupt picioarele de la 19 pana la 21 de ani sa fac mai mult de 30k pasi zilnic la primul meu loc de munca. Nici nu mai pun la socoteaza caratul a zeci de cutii de 10 kg pe langa asta. Acum nu mai fac performanta aia, dar minim 10k de pasi ii fac sigur. Si ma asigur ca nu scad in masa musculara si forta.

Contrar la ceea ce ai spus tu, sa stii ca presiunile sociale si companiile de marketing ii cam constrang pe majoritatea sa consume aceste rahaturi. Tu si eu poate ca avem disciplina necesara sa mediem putin situatia, dar nu toti suntem la fel de disciplinati sa ne mentinem gandirea impotriva ideologiilor de turma.

Si in loc sa-ti faci un shake din praf si sa iei pastile ca supliment, poti oricand sa-ti faci un shake din ingrediente alimentare din comert gen iaurt, lapte, seminte, unt de arahide, etc. E mult mai sanatos decat prafurile alea.

| StoicAnalysis a răspuns:

Tu chiar crezi ca acele companii care fabrica prafurile proteice, le fabrica doar din zer din lapte? Pe langa acel zer deshidratat, ii mai adauga alte n ingrediente si conservanti nocivi. Tocmai de aia spuneam ca este o alternativa aiurea si nesanatoasa. Tot ce e facut in laborator destinat suplimentelor alimentare, este nesanatos. E exact ca orice junkfood. Frecventat, duce la complicatii. Nu vorbesc in necunostinta de cauza. Am omis sa intru in discutii referitor la fabricarea acestor suplimente pentru ca aveam pretentia de la tine ca tu sa stii industrializarea produselor destinate pentru consum alimentar. Orice se fabrica in masa din mai multe ingrediente si e destinat sa ajunga la raft, nu poate fi niciodata in lumea asta sanatos.

| Lupică27 a răspuns:

Da, dar nu gimnastica, flotari, genuflexiuni, ridicari pe varfuri, etc.
De ce intrebi?

| LisaJulie a răspuns:

Da! Și practic și înotul

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru LisaJulie):

Acasa? big grin

| LisaJulie a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu! La o piscina interioara și la mare

| Felissa13Eden a răspuns:

Da. Eu fac zilnic in jur de 40 de minute.

| vatadezahar24 a răspuns:

Da! Eu fac zilnic o oră în fiecare dimineață.

Întrebări similare