| PsyhoChild a întrebat:

Vreau sa încep să fac flotări și am o nelămurire.
Eu pot face aproape 5 flotări deoarece sunt la început.
După ce le fac pe cele 5 i-au o pauză 1 minut sau 2 și fac iar alte 5.
Întrebarea mea este dacă iau pauze între repetitii mici au același efect ca și atunci când nu iau pauze adică în loc să fac două seturi de câte 5 să fac 10 direct.
Am încercat să ma exprim cât de bine pot, astept răspunsuri și sfaturi

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Din intrebare se intelege ca poti face 10 deodata, dar nu vrei.
Ideea ar fi sa faci fiecare set pana la numarul maxim posibil de flotari, pana cand nu mai poti sa faci nici o flotare in plus. Dupa primul set iei o pauza si la al doile procedezi la fel, pana la numarul maxim de flotari de care esti capabil.

| Bariel a răspuns:

Faci cate poti, apoi te odihnesti pana simti ca poti sa continui

| DabiJaWL a răspuns:

Trebuie sa te fortezi ca sa poti face cat mai multe. Fa 50 de flotari a cate 10 serii sau cate poti tu face. Daca simti ca poti face mai multe de 5 atunci fa mai multe de 5 si forteaza-te pana cand chiar nu mai poti si faci pauza 1 minut - 2 maxim si dupa iarasi faci. Nu cred ca nu poti face 10 flotari. Faci 10 flotari si faci cate serii poti face si cand chiar esti obosit si nu mai poti, nu mai faci. Eu daca ma fortez fac in jur de 40 de flotari din prima. La un moment dat facem 20 de flotari a cate 10 serii, deci 200 de flotari. Faceam 20, pauza 2 minute si dupa iar bagam si tot asa pana la 200. Acum nu mai pot face atatea

| Sebastiann7 a răspuns:

Acum cativa ani, puteam sa fac abia 7 flotari si pe urma nu mai puteam. Faceam cate puteam, ma fortam pana nu mai puteam sa imping cu bratele si pe urma luam pauza cam 5 minute, pe urma repetam iar, faceam cate puteam 6.7...8, trebuie sa fortezi, apoi iar pauza. si tot repeti. Alege un moment din zi, de exemplu dimineata sau inainte de amiaza si fa un total de 50 flotari, pe urma, pauza, iar seara incerci sa faci iar 50, usor usor vei vedea ca poti face mai mult de 5 flotari doar intr-o serie. Ziua urmatoare vei avea febra musculara, deci ia pauza, incearca sa faci altceva, fa tractiuni sau abdomene. alearga. Si nu uita, si alimentatia conteaza! De la 7-8 flotari am ajuns la 35-40.
In ultimul timp nu am mai facut sport si nu prea stiu ce rezistenta fizica am acum, dar m-am gandit ca ti-ar fi de folos exemplul meu.

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.