| ElKarlos a întrebat:

Absolut toate caracteristiciile care le au barbatii le-am gasit si la unele femei, si invers, practic pana nu am cunoscut lumea nu mi-am dat seama de asta.
Este gresit sa generalizam? De ce se vorbeste atat de mult legat de diferenta de gandire?
Eu mi-am dat seama ca sunt doar diferente foarte mici dar cred ca tine de aspectul fizic. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ma bucur ca ai ajuns la prima concluzie, fiind oameni... toti pot sa gandeasca in feluri asemanatoare sau diferite, nu trebuie sa le generalizezi.

Nu pot spune ca este gresit sa generalizezi, in unele aspecte poate asta te ajuta sau te scapa de anumite lucruri, in altele... evident ca nu este bine. Dar poate cuvantul "gresit" nu este cel mai potrivit. Mai bine zis... nepotrivit, atat timp cat excluzi orice alta varianta posibila, cand acea varianta exista si doar cu un moment de calmitate si abandonare a sinelui ai putea sa o observi happy


De ce se vorbeste asa de mult despre diferenta de gandire? Pai si acest lucru... difera de la persoana la persoana. Unele persoane poate au trecut printr-un moment si au asociat acel moment cu o persoana. Acea persoana fiind de un anumit gen... clar s-a facut asocierea si cu acest lucru si de acolo s-a ajuns la generalizare. Cum am spus, lipsa de acceptare cum ca ar exista si alte idei, duce la problematici mult mai mari.


Iar legat de ultima parte, cred ca te-ai intors de unde ai plecat thinking
Pai ori este diferenta de gandire, ori este diferenta de aspect? Ori este altceva? Si ce legatura are cu aspectul, daca nu doar asta ai vrea sa sugerezi.
Aceasta generalizare poate sa plece de la ABSOLUT orice, orice moment, o cearta, o gandire sau ceva fizic, un par blond, ochi verzi. Chiar si de la lucruri din exterior, un copac de exemplu, care sigur a crescut intr-un anume loc, a trebuit cineva sa il taie, iar acel cineva nu a putut sa ajunga astazi la cina din familie pentru ca a trebuit sa se ocupe de acel copac, motiv pentru care o alta persoana a tras o concluzie, cum ca oamenii intarzie mereu. Nu? big grin Pai nu.


Accepta, cunoaste, abandoneaza si accepta iar, nu lasa lucrurile din exterior sa iti impuna anumite perspective, pentru ca toate acestea sunt exterioare. Daca ar fi din interior... nu ar exista happy

Numai bine! ^_^

| sabin89 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ce-ţi place să despici firul în paişpe şi până la urmă să nu spui nimic! Nu poţi să-ţi ordonezi puţin ideile? Fără atâta salată de cuvinte.

| DoarBogdan a răspuns (pentru sabin89):

Desigur. Cand o sa exprime clar ce ar vrea sa auda sau ce rezolvare cauta prin intrebarea pusa. Pana atunci (adica pana spune clar principiul) incerc sa ating mai multe idei.

Numai bine ^_^

| CortinaDeLut a răspuns (pentru DoarBogdan):

Stai liniștit, e invidios pe tine că el nu a câștigat „Userul anului".

| DoarBogdan a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Aia sa fie problema smug

17 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

În cele mai multe situații nu este bine să generalizezi. Este adevărat ce spui. Însă sunt multe influențe care intervin în cazul celor 2 sexe. Multe sunt sociale, stereotipice. De alea ar trebui să scăpăm. Mai sunt și fizice. În mare alea sunt cele care definesc sexele. Comportamental, însă, orice om poate fi diferit de un altul, indiferent de sex. Totuși există acele influențe legate de sex care ne aduc mai ușor pe un „drum" sau altul.

| siriusblack98 a răspuns:

O cam dai dintr-una în alta. Ori vorbim de diferențe de gândire ori de aspectul fizic? Ce părere să am despre ce? Despre prima parte cu asemănările de gândire dintre sexe? Părerea mea este să nu generalizezi pentru că există diferențe mari de gândire influențate de sex, vârstă, experiențe de viață și chiar zona de habitat. Câtă lume ai cunoscut tu mai bine cât să le "intri în cap
"? 30 de persoane? 50? Când ai cunoscut lumea, ieri?

| ElKarlos explică (pentru siriusblack98):

Nu e chiar asa, nu sunt mic cum crezi, vorbesc doar deschis ca asa imi place si doar asa pot intelege aspecte deep.
Iti dau un exemplu concret din viata mea: Cand am intrat la facultate, am crezut ca femeile nu prea gandesc rational, asa m-a invatat mass media, si ce sa vezi, La UNARTE erau 20 de fete in clasa, mi-am schimbat parerea despre ele pentru ca ma intelegeam foarte bine cu ele laughing
Si inca odata legat de sex, toata lumea spune ca barbatul trebuie sa initieze, ei bine eu am facut de 3 ori in viata asta, si mereu a initiat fata, in sensul ca ele au tras de mine sa facem. laughing de asta zic ca imi e greu sa inteleg ce mai este adevarat...

| ElKarlos explică (pentru ElKarlos):

3 ori cu persoane diferite*

| Heraclit a răspuns:

Nimeni nu spune ca exista caracteristici care se gasesc doar la barbati si caracteristici care se gasesc doar la femei.
Normal ca multe din ele se suprapun, dar asta nu inseamna ca toate se suprapun. Exista anumite caracteristici care sunt mult mai mult masculine decat feminine si viceversa

| badpanda a răspuns:

Cred ca trebuie sa mai cresti.

| ElKarlos explică (pentru badpanda):

Argumenteaza

| badpanda a răspuns (pentru ElKarlos):

Acum esti mic, sunt sanse ca atunci cand mai cresti sa intelegi mai mult, dar sunt slabe sanse.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru badpanda):

Ce superior esti tu, arunci cu bomba si apoi nu dai explicatii, ca doar e "evident"
e evident NUMAI pentru tine, nici eu nu inteleg deloc ce vrei sa spui, sau nu vreau sa inteleg, ca presupun ca e ceva foarte misogin

| ElKarlos explică:

Ma refer la diferenta de gandire intre barbat si femeie, mi-am dat seama ca e o minciuna ca suntem diferiti din punctul asta de vedere, ma jur credeti-ma, am citit zeci de carti despre psihologie si am realizat ca efectiv, tot ce se spunea despre un gen le gaseam la celalat.

| johnnny123 a răspuns (pentru ElKarlos):

Hai sa fim seriosi... Chiar vrei sa credem ca un om care crede ca vaccinul are semnul fiarei a citit "zeci de carti despre psihologie"?

Ia fa-ne si noua o lista cu acele zeci de carti de psihologie pe care le-ai citit.

| ElKarlos explică (pentru johnnny123):

Bine am exagerat, in sensul ca am citit, sunt documentat sa zic asa.

| johnnny123 a răspuns (pentru ElKarlos):

Ah, ai exagerat putin ca ai citit zeci de carti, de fapt ai citit zero carti... Am inteles.

Este ca si cum as spune eu "Am castigat zeci de mari premii de Formula 1. Bine, am exagerat putin, dar am carnet de conducere."