anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ADN-ul embrionar uman are o portiune partial ocupata de constiinta si care va fi scrisa pe parcursul vietii omului. Corect?

8 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Nu, e o aberatie. Constiinta nu are legatura cu ADN-ul. Este un proces psihic superior, specific oamenilor.

| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

"Nu, e o aberatie. Constiinta nu are legatura cu ADN-ul. Este un proces psihic superior, specific oamenilor." - pai ADN-ul ala se tot diversifica si prin neuroni si gandire ajunge de formeaza o structura neuronala complexa numita creier.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiecare celula are ADN, nu asta sta la baza constiintei.

| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

"Fiecare celula are ADN, nu asta sta la baza constiintei." - pai fara hardware ( structuri neuronale de tip umanoid ) nu are in ce se dezvolta software-ul ( constiinta ). happy

| AndreiWeisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Analogiile intre IT si medicina nu-si au rostul, sunt complet diferite.

| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

"Analogiile intre IT si medicina nu-si au rostul, sunt complet diferite." - am vrut sa spun ca fara creier cu celule neuronale cu ADN nu exista constiinta. happy

| AndreiWeisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Fara creier nu exista viata. Animalele au si ele neuroni cu ADN propriu, nu pentru asta au constiinta. Sunt procese psihice superioare, iti repet, tin de neocortex.

| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

"Fara creier nu exista viata. Animalele au si ele neuroni cu ADN propriu, nu pentru asta au constiinta. Sunt procese psihice superioare, iti repet, tin de neocortex." - intrebarea este legata de suportul constiintei si NU al vietii biologice. Si neocortexul ala e alcatuit din celule neuronale cu ADN. ADN-ul din celulele neuronale ale animalelor NU permite dezvoltarea constiintei si ratiunii asa cum se intampla la om.

https://teoriaevo.wordpress.com/......cimpanzeu/

"Diferentele functionarii creierului la oameni si cimpanzei sunt interesante. Oamenii de stiinta de la University of California, Santa Cruz, au comparat genomul omului si al cimpanzeului cu cel al altor vertebrate, cautand regiuni cu rol in dezvoltarea creierului care prezinta un grad inalt de mutatii in genomul uman, gasind 202 asemenea regiuni, numite "HAR" (Human Accelerated Regions)11. Cele mai multe HAR-uri nu contin gene, ci secvente ADN care controleaza cum, cand si in ce masura o anumita gena este activata sau dezactivata. Cu alte cuvinte, diferentele dintre oameni si cimpanzei nu sunt cauzate de diferente ale genelor lor, ci de variatii in controlul acelor gene. Genele care dicteaza dezvoltarea creierului sunt localizate cu predilectie in apropierea unei HAR.

Autorii studiului au identificat o anume HAR ca prezentand cele mai accelerate schimbari, continand o gena necunoascuta pana atunci, numita HAR1F12. Aceasta gena nu produce o proteina ci doar ARN, si este activata in creierul embrionului la 7 – 19 saptamani dupa conceptie. GENA UMANA ESTE FOARTE DIFERITA de cea a cimpanzeilor. Din cele 118 perechi de baze (este o gena foarte micuta), 18 perechi difera, o diferenta de 15.3% (comparati acest procent cu o diferenta de doar 2% daca comparam intregul genom al omului si al cimpanzeului). Comparatia aceleasi regiuni in gorile, orangutani si macaci resus arata ca toate cele 18 mutatii au aparut exclusiv pe linia omului." ------ deci omul ca functionalitate a creierului este mult diferit decat cimpanzeul desi cromozomii sunt doar aproape la fel.

https://www.google.ro/......itara/amp/

"Evoluţioniştii afirmă că în timp numărul cromozomilor se modifică, deci fiinţele devin mai complexe (cel puţin Darwin era de această părere). Într-un manual de biologie chiar se prezenta dovada în acest sens este faptul că maimuţa are 48 cromozomi iar omul 46.
Deci, cu cât fiinţa este mai evoluată are un număr mai marede cromozomi? Sau mai mic?
Hai să vă prezint o listă care prezintă numărul de cromozomi pentru unele fiinţe.
Ţânţarul – 4 cromozomi.
Drozofila – 8 cromozomi.
Bibanul – 28 cromozomi.
Albina – 32 cromozomi.
Pisica, vulpea, porcul – 38cromozomi.
Şoarecele de casă – 40 cromozomi.
Guzganul -42 cromozomi.
Iepurele, măgarul- 44 cromozomi.
Omul, şopârla -46 cromozomi.
Cimpanzeu - 48 cromozomi
Bivol – 48cromozomi
Berbecul – 54 cromozomi.
Viermele de mătase – 56 cromozomi.
Capra, vaca – 60 cromozomi,
Măgarul – 62 cromozomi.
Calul, hamsterul -64 cromozomi.
Găina, câinele – 78 cromozomi.
Porumbelul, gâsca, raţa- 80 cromozomi.
Curcanul – 82 cromozomi.
Racul – 116 cromozomi.

Conform logicii evoluţioniste – în câteva milioane de ani oamenii se vor transforma în unele fiinţe mai „evoluate" ce au un număr de cromozomi mai mare de 46?
Dumnezeu este creatorul întregului Univers şi trebuie să ne raportăm corect la El."

http://m.ziare.com/......ri-1150991

"Comparatiile genetice intre oameni si cimpanzei nu sunt usor de facut, o cauza fiind si mutatiile genetice, insa, conform unei estimari relativ unanim acceptate, cele doua specii impart acelasi ADN intr-o proportie cuprinsa intre 85% si 95%. Insa acest lucru nu este chiar atat de impresionant pe cat pare, datorita faptului ca cea mai mare parte din ADN ( NU TOT ADN-ul ) are rol in functiile celulare de baza. Spre exemplu, oamenii impart acelasi ADN in proportie de aproape 50% si cu bananele."

"Creierul oamenilor are o suprafata mare deoarece este mult mai "ridat" decat al cimpanzeilor, avand foarte multe conexiuni intre partile lui. Iar acest lucru, impreuna cu un lob frontal mai mare, face posibila gandirea logica si abstracta." - totusi ceea ce sta la baza acestor structuri este ADN-ul embrionar din care se dezvolta aceste diferente intre om si maimuta. Asta denota NU un stramos comun CI un creator comun. :)