anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este mai exact cancerul?
Cand si cum a aparut aceasta boala?
De cate feluri este cancerul si cate stagii are?
De ce nici in ziua de azi nu s-a descoperit leac pentru cancer?
Este cancerul cea mai raspandita si mortala boala in momentul acesta?

Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Cancerul este o dezvoltare si inmultire anormala a celulelor. Absolut orice celula poate sa fie canceroasa, de aici si dificultatile in gaserea unui tratament.
Cand si cum? Exista de cand lumea dar in ziua de azi suntem mult mai predispusi din cauza mai multor factori. De la radiatii uv si pana la ce mancam si toxinele din aer...
Ti-am zis, o gramada de feluri... Cauta pe google daca vrei sa vezi fiecare fel si ce inseamna.
Nu s-a descoperit pentru ca sunt o gramada de tipuri si in speta sunt celulele noastre iar corpului nostru ii e destul de greu sa le identifice chiar daca in fiecare zi distrugem, fiecare dintre noi, o gramada de celule care daca nu ar fi distruse ar deveni canceroase. Deci sistemul nostru imun nu sta degeaba.
Nu e nici cea mai raspandita si nici boala care omoara cele mai multe persoane. Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc la asta.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cancerul este o boala (lipsa de reactie normala) a corpului, cand celulele moarte nu se consuma de sistemul imunitar si se ingramadesc (tumoare) sau se imprastie (metastaza) necontrolat in organism.
Primele celule moarte apar la cca 3 saptamani din viata unui om si apar pe tot timpul vietii (clulele mor si se schimba in continuu, toata viata).
In mod normal, sistemul imunitar recunoaste aceste celule si le consuma. Problemele (boala) apar atunci cand, din vreo cauza, aceasta recunoastere si distrugere nu se realizeaza.
In concluzie, dupa parerea mea, nu tumoarea sau metastaza trebuie eliminata (efectul), ci intarit si re-invatat sistemul imunitar, sa functioneze corect.
"Leacul" pentru cancer este mentinerea in stare buna a sistemului de auto-aparare (imunitar) a organismului, fara introducerea a multor substante dereglante in organism ( E-uri in mancaruri, alte substante incompatibile etc.).
Aceste lucruri se cunosc, dar...
De pe durerea omului se pot scoate multi bani...

| Inferno a răspuns:

Celulele se divid pe baza informatiei lor genetice. Cand factori mutageni modifica aceasta informative celulele o iau razna si incep sa se divida haotic formand in cele din urma grupuri de celule anormale (tumori).

Cate tipuri de celule sunt cam atatea tipuri de cancer exista.

Celulele sunt... mici, e foarte greu sa distrugi toate celulele cancerigene. Poti elimina o parte, insa cele care raman se divid si ajungi de unde ai plecat.
Plus ca e aproape imposibil sa dustrugi o celula maligna fara a le distruge si pe cele normale.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nici savantii nu stiu ce e cancerul, daca ar sti ar putea fi eradicat. Cert e ca toti avem cancer.

| drutzix a răspuns:

Cancerul nu e o singura boala ci denumirea pentru un grup de boli.

Cancerul nu e un virus, ci e o parte din corpul unei fiinte. Deci de cand exista animale de atunci exista si cancerul.

Orice organ poate face cancer.

Pentru ca este extrem de greu sa gasesti leac pentru un virus daramite pentru ceva care provine din propriul tau corp.

Nu cred.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Foloseste totusi google si wikipedia.ro

| BubbleTea a răspuns:

Nu există o definiţie simplă şi exactă a cancerului. Etimologia cuvântului provine din limba greacă KARKINOS, ceea ce înseamnă crustaceu. În general termenul de cancer se referă la un grup de afecţiuni caracterizate prin creşterea anormala si necontrolata a unei sau unui grup de celule, care invadeaza tesuturile inconjuratoare si care se pot răspândi (metastaza) la distanţă de ţesutul sau organul de origine.

Cancerul este rezultatul multiplicării dezordonate a celulelor. Putem înțelege acest lucru, cercetând procesele care au loc în celulele sănătoase. Corpul uman este alcătuit din diferite țesuturi fiecare din ele fiind formate din milioane de celule. Acestea sunt dispuse într-o manieră ordonată, fiecare țesut în parte având propria sa structură și arhitectură celulară. Ele se supun unor reguli generale care permit functionarea normală a întregului, adică a organismului. Specialistii spun ca ar fi in jur de 200. Unele dintre acestea sunt forme mai rare, altele sunt mai frecvente.Boala are 4 stadii. Cu cat este diagnosticata mai repede, cu atat mai bine:

Stadiul 1 - cancerul localizat, celulele se gasesc numai in locul in care s-au format.
Stadiul 2 - tumoarea este ceva mai mare decat in stadiul 1, exista unele indicii ca ganglionii din apropiere ar putea fi afectati - ceea ce inseamna ca celulele maligne au intrat in reteaua sanguina crescand risul de aparite si in alta zona.
Stadiul 3 - tumoarea este mai mare decat in Stadiul 2, celulele maligne au afectat cu siguranta ganglionii din vecinatate si probabil a inceput sa invadeze tesuturile din jur.
Stadiul 4 - cancer metastatic sau secundar, acesta s-a raspandit deja la alte organe decat cel in care s-a format, in aceasta etapa supravietuirea este limitata, tratamentul tintind mai mult calitatea vietii pacientului, decat vindecarea (care nu mai este posibila).
Oamenii de stiina se chinuie si in prezent sa caute aces leac. Din cauza ca sunt asa de multe tipuri de cancer, nu toate se trateaza la fel. Sa spunem ca fiecare are nevoie de leacul lui. Sper ca te-am ajutat.

| Sebastian980223 a răspuns:

Cancerul este o forma patogena de aglomerare de celule care se inmultesc haotic nu stiu pre multe despre fazele bolii