|

Credeti că Creatorul influențează cursul vieții unui om gen sa existe o providenta, influenteaza viața și moartea,războaiele,existenta, vremea, natura?

1 răspuns:
| a răspuns:

Nu, in principal pentru ca povestile de adormit copii sunt plictisioare.
"Creatorul" pe care il pretindeti voi este unul destul de restrans in dovezi clare pana si pentru cei mai deschisi ochi, nu crezi?
Nu zic acum sa nu crezi in ceva sau cineva, nu e bine sa-ti pierzi speranta ca daca faci bine nu vei fi rasplatit "mai tarziu", nu?
Din perspectiva mea, totul s-a intamplat, se intampla si se va intampla complet aleatoriu, avem vaga impresie ca ne-am controlat trecutul si ne vom controla viitorul cand totul este o iluzie a timpului petrecut aici, acum. Nu exista suflet, niciun Rai sau Iad in care viata postmortală va pribegi in functie de cat de bun sau rau ai fost, nu despre asta e vorba dintr-o perspectiva etica, ci una obiectiva asupra ceea ce religia chiar vrea de la tine, dovada si ca religiile au un sens pe care toti il vad, dar nu il inteleg tocmai pentru ca religiile nu au un fundament rational; nu exista persoana curata in lume, nimeni n-a fost si nici nu va fi, natura umana interzice asta... o natura care nu este in conformitate cu religia pe care o urmeaza, o chestie pe care nici religiile nu o pot explica, deci practic de ce ar exista un loc pentru cei buni daca oamenii sunt "facuti" sa greseasca? Si nu spune ca exista actiuni rationale in detrimentul planului religios atat timp cat natura umana dicteaza constiinta de sine si numai de sine, in fond definid caracterul defect inca de la nastere.
Gata cu filozofia fara rost; nimeni nu influenteaza nimic sau totul este deja "scris" iar noi percepem viitorul drept o chestie care trebuie sa vina, dar fara constiinta de cauza sau subiect. In alt context, a doua posibilitate ar fi imposibila in sfera de gandire umana, deci prin logica simpla vom alege sa nu ne strofocam si sa admitem ca ce va fi, va fi.