| MirceaCal a întrebat:

Credeti ca exista o legatura intre dificultatea unei limbi si inteligenta unui popor? Care e cea mai dificila limba? Chinezii sunt foarte destepti de exemplu

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Nu exista o astfel de legatura, inteligent te nasti, si ea (inteligenta) este dirijata de educatie, iar limba, mecanismele ei fiziologice, sunt invatate cu mult inaintea inceperii proceselor educationale.
Exista o singura exceptie la prima afirmatie:
Creierul se dezvolta pe mai multe planuri, atunci cand invata doua sau mai multe limbi, dar acest aspect nu iti garanteaza o inteligenta mai mare, ci o schimbare de perceptie.
Conform topurilor vorbitorilor de limba engleza, cea mai "grea" limba este araba, urmata de mandarina, coreeana, japoneza, dar acest lucru variaza datorita familiilor de limbi, de exemplu franceza, fiind exagerat de dificil de invatat pentru un chinez, dar relativ usoara pentru un roman.
E important de retinut si ca in majoritatea limbilor se instaleaza total sau partial fenomenul de diglosie, ceea ce anuleaza, impreuna cu paragraful anterior concluzii de genul: "chinezii au o limba dificila, deci, sunt mai inteligenti", "arabii au o limba dificila, deci sunt mai inteligenti", etc.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca exista vreo legatura de acest gen, cel putin nu am intalnit sa se fi afirmat o asemenea legatura.

| T0T a răspuns:

Compară munca din China cu munca de pe la noi. Nu limba e cauza nivelului lor intelectual.

| Brizbriz a răspuns:

"Chinezii sunt foarte destepti de exemplu"

chinezii sunt unii dintre CEI MAI PROSTI oameni de pe pamant, chiar ii fac de rusine si pe americani, care sunt prosti cu spume

tu judeci o intreaga natie, dupa exceptiile, care confirma regula, pentru ca, fiecare natie are niste oameni inteligenti, dar foarte putini, ori China are cea mai mare populatie din lume, deci au FOARTE multe exceptii

faci revers, greseala facuta de Hitler, care ii considera pe rusi ca fiind tot un fel de putin, putin mai rasariti decat maimutele, si avea dreptate, asa erau rusii, dar ei bine, "maimutele" alea aveau o societate structurata si ascultau de superiori, asa ca au putut foarte bine sa fie organizati si sa i-o traga lui Hitler, grupa mare... si acum, in Ucraina, rusii lupta ca in ww2, adica NU LUPTA decat daca sunt cel putin 10 la 1, de preferat 40 la 1

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu. Asta deoarece, vorbind nativ o limbă, nu poți fi conștient de dificultatea ei în mod activ. Un englez poate găsi gramatica limbii române ca fiind dificilă dar pentru mine e ceva natural, firesc. Alfabetul, în schimb, consider că influențează inteligența unei persoane.
Chinezii au o scriere diferită de a noastră. La ei un caracter nu reprezintă un sunet, ca la noi, ci un concept. De exemplu, au un caracter pentru "pasăre".
Aceste caractere (sau simboluri, cum vrei să le zici) pot fi ulterior combinate pentru a forma noi idei. Toate aceste simboluri trebuie memorate, de asta copiii chinezi încep să scrie de la trei ani. Îți dai seama cum le dezvoltă asta memoria? Iar japonezii au și ei un sistem de scriere ("kanji") inspirat de cel chinezesc.
De asemenea, alfabetul arab este și el mult mai complex decât cel latin. În primul rând, vocalele nu sunt scrise în arabă. Există anumite semne diacritice care indică vocalele, dar ele apar doar în materialele pentru copii sau pentru cei care învață araba. (Cred că și în unele ediții ale Coranului apar.) În al doilea rând, pentru a fi plăcut la vedere, alfabetul arab transcrie fiecare sunet în 3 forme: inițială, mijlocie și finală. Adică dacă sunetul pe care vrei să-l transcrii este primul din cuvânt, îl scrii într-un fel. Dacă e ultimul din cuvânt, îl scrii în altfel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Japoneza și Araba, dar și Limba Maghiara este destul de dificila

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,asiaticii sunt foarte Smart, dar și mai Smart sunt evreii ( nu toți )

| BabaOarba a răspuns:

Nu cred ca se poate stabili ce limba este cea mai dificila. Este ceva relativ, nu am avea un etalon general pentru comparatie. Noua ni se pare dificila chineza, in timp ce unui coreean nu. Ni se pare simpla spaniola, in timp ce americanii au destule dificultati sa o invete ca si limba straina.

Nu am auzit niciodata de vreun studiu care sa compare inteligenta in functie de limba nativa. Si poate tocmai de asta, ca nu exista un termen universal de comparatie, iar studiul respectiv ar fi anulat din start.

Insa exista studii destule care arata ca invatarea uneia sau mai multor limbi straine dezvolta creierul in diverse directii.

| Nelucojoc a răspuns:

1/Nu stiu in ce unitate de masura cuantifici cat sunt chinezii de dastepti.
2/Exista corelatii intre limba, scriere, si conceptii. Simbolul chinezesc care desemneaza aproxomativ barfa, are o chestie cu 3 picioare unita sub un prag...

| proserpina22 a răspuns:

Da. Cei mici își dezvoltă foarte mult creierul învățând o limbă atât de complexă, iar ei practic o învață mereu la cât de complicată/complexă este. Limba are foarte multe caractere, iar asta pune creierul foarte mult în mișcare. La chinezi se mai poate adăuga că sunt inteligenți și din cauza sistemului educațional foarte dur, dar majoritatea sunt deștepți și pentru că își știu limba (spun asta pentru că am văzut că unii încă folosesc amprenta pentru a semna ceva pentru că nu au putut să învețe limba). Dacă creierul este stimulat foarte mult în timp ce se formează, el ajunge să se dezvolte destul de bine și persoana respectivă devine inteligentă. La fel și la arabii, ei sunt oameni foarte inteligenți tot din cauza limbii.