| Klara a întrebat:

Daca omul se trage din maimuta... de ce in ziua de azi nu mai evolueaza maimuta?

45 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teoria asta cu "omul se trage din maimuta" intodeauna m-a facut sa rad laughing

| r8driver a răspuns:

Inseamna ca nu ne tragem din maimuta...thinking

| rey a răspuns:

Pai... o varianta ar fi ca sunt musamalizate evolutiile... dar recent pe Discovery, chiar in fata camerelor de filmare(ascunse) au evoluat, mancand pesti in perioada de seceta. Au trecut la carne...
Dar o noi nu mai permitem o evolutie a maimultelor, si unde traiesc au hrana, au cucerit lumea, dupa ce sa mai evolueze?

Dar in schimb omul evolueaza
http://lolissima.files.wordpress.com/2009/01/ma-tite-fierte.jpg

| onofrei89 a răspuns:

So fi plictisit tongue, glumeam. e o tampenie asta .la fel de mare ca aia cu Big Bangulaughing

| astertix09 a răspuns:

Pai iesi putin in cateva cluburi si vezi cum anumiti oameni vor sa semene cu rudele lor din jungla. diferenta e ca au bani si pot stoca mai multe banane daca ajung in jungla

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uita-te in jurul tau! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A vazut politicienii si s-a speriat cind si-a dat seama in ce hal poate ajunge laughing

regis
| regis a răspuns:

Presupunand ca teoria evolutiei ar fi adevarata si urmand sfatul dat de enigma, cred ca omul inca se chinuie sa se traga din maimuta...
Si sunt nevoit sa dau din nou cugetarea al carui autor nu l-am aflat din pacate: cu totii au dreptate - cei care cred in creatie sunt creatia lui Dumnezeu, cei care cred ca se trag din maimuta, se trag din maimuta.

| BiiBiis a răspuns:

Probabil ca am evoluat noi si ele nu mai evolueaza din cauza noastra laughing))

| liviu00 a răspuns:

Fii fara grija. N-o sa observi tu evolutia de pe-o zi pe alta. Toate speciile evolueaza, numai ca intr-o perioada mai mare de timp.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Pentru ca in DEX exista si cuvantul "regres" din pacat.

| viorel13 a răspuns:

Probabil omul se trage dintr-o specie de maimute mai evoluate care au disparut cu aparitia omului.

| laura_2327 a răspuns:

Sa iti zic o chestie...stiai ca omul are cele mai multe organe asemanatoare cu porcul! porcut e cel pai apropiat de om ca structura...stiu pare aiurea de multi au spus-o...incredibilwinking dar adevarat

| denisa0906 a răspuns:

Nu evolueaza pentru ca nu ne tragem din maimutawinking simpluwinking

| buli a răspuns:

laughing chiar daca nu cred in teoria asta o sa incerc sa-ti gasesc un raspuns. Pai incepe omu sa fie maimuta, adica stii toate revin de unde pleaca. Deci, maimuta a evoluat in om, acum omul revine la stadiul de maimuta laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O urma de evolutie e foarte probabil sa dureze 2-300 de ani.In mod sigur nu mai apuci...

| eeeeeeeeee a răspuns:

Eu inca ma mai mir ca lumea nu poate crede ca ne tragem din maimuta! toti ne tragem de acolo, numai ca unii au evoluat mai mult ca altii si au ajuns sa si inteleaga asta!happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Klara vorbeste te rog doar de familia ta.ai mei nu sunt maimute, si nu am nimic dea face cu rasa respectiva. vrei sati trimit niste poze? sincer nici tu nu arati a maimuta.esti chiar draguta.nu ca maimutele ar fi urate...da...nu stiu ce sa cred.

| Klara explică:

Teeeeepes, ma flatezi blushing

| iryna_4737 a răspuns:

Pentru ca omul nu se trage din maimuta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care`i maimuta care mi-a votat raspunusul stupid?laughingAsa credeti voi in Dumnezeu? Prin evolutia de la maimuta la om? Sa va fie rusine laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Klara, sint de acord cu tepes, esti draguta... chiar n-ai zice ca ne tragem din maimutzele alea urite si paroase. Pff, vezi ce-nseamna evolutia asta?hee hee

| Irina a răspuns:

Probabil s-au speriat maimutele cand au vazut cum au ajuns si au spus "No way"tongue

| wally a răspuns:

Probabil noi suntem o alta specie de maimute. care acum nu mai sunt... de fapt suntem noi. care datorita timpului si schimbarii climei am ajuns ceea ce suntem... asta cred eu. si din ce am mai citit.

| Giuly_3112 a răspuns:

Asta-i o prostie laughing

| Cretzule a răspuns:

Pentru ca nu se trage!

regis
| regis a răspuns:

@rey - faptul ca niste maimute au mancat pesti nu are nicio legatura cu evolutia. Nu s-a schimbat nimic in ADN-ul lor, doar s-au adaptat mediului, ceea ce e cu totul altceva.
@harciog - la om este adevarat ca evolutia ar dura sute de ani. Din simulari efectuate pe microorganisme si pe celebra drosofila, la care generatiile se schimba mult mai rapid si evolutia ar putea fi urmarita in timp real, nu a rezultat niciun fel de evolutie, ba dimpotriva, s-a dovedit ca micile mutatii sunt eliminate pe parcurs.
@scorpio89 - daca ai citi si altceva decat ti se serveste la scoala, ai intelege de ce oamenii nu mai cred in evolutie. De altfel si Darwin a recunoscut la un moment dat ca s-a inselat, insa era prea tarziu. Sunt zeci de intrebari la care evolutionistii nu pot raspunde, daca vrei iti pot enumera si eu cateva. Singurul argument pro-evolutionist il constituie asemanarile dintre diferite specii, ceea ce arata doar ca "functionam" dupa aceleasi principii. Sau mai simplu: ne asemanam cu maimutele in acelasi fel in care loganurile se aseamana cu mercedesurile.
@veadar - teoria ta este contrazisa chiar de... genetica. Genetica este principalul dusman al evolutionismului, deoarece ne arata ca mutatiile genetice sunt eliminate in timp. Si cel mai clar argument este cel al cromozomilor: maimutele au 48, oamenii doar 46. Daca presupunem ca la un moment dat s-a produs o mutatie genetica si o maimuta a nascut un pui cu 46 de cromozomi, pentru a aparea omul acest pui trebuia sa gaseasca in timpul vietii lui un alt pui, cu exact aceeasi mutatie, dar de sex opus, altfel neexistand posibilitatea de a se inmulti. Calculeaza tu cam care ar fi probabilitatea matematica si apoi extinde teoria la toate speciile si vezi cam pe unde ajungi.
Am citit undeva o analogie interesanta, pornind de la big-bang si ajungad la aparitia omului: este ca si cum dintr-o explozie produsa intr-o tipografie ar rezulta un dictionar. Numai cine crede ca se poate intampla asta ar trebui sa creada in evolutionism.

| liviu00 a răspuns:

@regis
1. Ai spus ca s-a dovedit ca mutatiile sunt eliminate pe o perioada lunga de timp. Asta se poate intampla pentru ca mutatia respectiva nu-i oferea speciei un avantaj. Dar oricum, experimentele pe cativa ani sunt total irelevante.
2. Ai zis: "Singurul argument pro-evolutionist il constituie asemanarile dintre diferite specii". Tind sa nu fiu de acord cu tine. Exista dovezi paleontologice. De asemenea, exista exemple de evolutie si de speciatie. Teosinte->Porumb, Culex Molestus -> Culex Pipiens, Gasterosteus aculeatus, Galápagos Finches, Petroica multicolor, Ensatina eschscholtzii, exemple de poliploidie, hibridari.
3.Genetica este principalul dusman al evolutionismului? Asta e ineptie. E adevarat, maimuta are mai multi cromozomi decat omul. Ai auzit insa de fuziune telomerica? Yunis a realizat in 1982 o comparatie intre cromozomii a 4 specii: om, cimpanzeu, gorila, urangutan. Rezultatele te-ar surprinde. Te sfatuiesc sa te interesezi.
4. Care e legatura intre big bang si evolutie? Iti spun eu. Nu e NICIUNA.
Te dai dăştept. Te bagi insa in domenii pe care nu le cunosti.

| Argentin a răspuns:

Teoria este ca avem stramosi comuni nu ca ne tragem din maimute.Si chiar daca ar exista o evolutie nu o vedem noi pentru ca se petrece pe perioade de mii de ani.

regis
| regis a răspuns:

1. Sa intelegem ca natura a ales sa pastreze doar unele mutatii? Posibil, desi mie nu mi se pare o explicatie plauzibila. Asta daca deosebim evolutia de adaptarile la mediu (cred ca termenii de specialitate sunt microevolutie si macroevolutie). In privinta experimentelor pe cativa ani, acei candva sunt deja cam 100. Iar la unele microorganisme, generatia se schimba la fiecare sfert de ora. Asta inseamna aproape 100 de generatii pe zi, 365 de zile pe an, in 100 de ani ar fi 3. 650. 000 de generatii. Si nicio evolutie.
2. Dovezile paleontologice de pana acum s-au dovedit ca nefondate, ba chiar falsificate intentionat. Nu vreau sa intru in detalii, dar am citit despre neanderthalieni, care au fost considerati o veriga intre om si maimuta, astazi specialistii cazand de acord ca sunt totusi homo sapiens. Totul se bazase pe trei schelete, ulterio dovedindu-se ca aveau probleme la coloana.
Despre evolutia porumbului din teosinte la fel nu sunt dovezi clare ci tot speculatii, iar hibridarea este cu totul alta poveste. Despre celelalte exemple date de tine nici nu am auzit si despre poiploidie sincer nu stiu nimic. Poate ar fi util sa le detaliezi putin.
3. Da, genetica este principalul dusman al teoriei evolutiei rapide si nu am scornit-o eu, au spus-o multi biologi, bineinteles din categoria celor dispusi sa accepte si alte teorii decat cele repetate in scoli. Si din nou revin la probabilitate: fuziunea cromozomilor trebuia sa se produca la doua maimute, aproape in acelasi spatiu si in acelasi timp. Si nu am contestat asemanarile din niciun punct de vedere, dimpotriva am dat si exemple de asemanari, ca cea dintre MErcedes si Logan. Asemanarile nu demonstreaza evolutia, ci doar asemanarea dintre specii, pe care nu a negat-o inca nimeni.
4. Care e legatura dintre big-bang si evolutie? Pai teoria evolutionista acolo plaseaza originea vietii, considerand ca primul organism viu s-a nascut din amestecarea accidentala a unor elemente chimice, care la randul lor sunt un rezultat al big-bangului. Poate inteleg eu gresit, poate sunt mai greu de cap, dar pana acum asta am aflat despre evolutie: intai s-a nascut universul, apoi a aparut spontan un microorganism care a inceput sa evolueze, iar astazi avem oameni. Si girafe.
Pentru ca ai dat exemplul clasic al porumbului, iti dau si eu exemplul clasic - cel al girafei. Inca nu s-a gasit un animal care sa aiba gatul pe jumatate fata de al girafei. Si nici nu am auzit o explicatie logica pentru evolutia gatului acesteia. Pentru ca girafa are gatul atat de lung, are nevoie de niste valve care regleaza circulatia sanguina intre inima si creier, mentinand constant fluxul sanguin, indiferent daca girafa are capul sus (mancand frunze din copac) sau jos (atunci cand bea apa). Provocarea aruncata evolutionistilor a fost de a explica in ce ordine au aparut aceste modificari, pentru ei fiind evident ca girafa a evoluat dintr-un animal cu gatul mai scurt, care nu avea nevoie de aceste valve.
Nu ma dau "dastept" asa cum spui tu, ci chiar ma consider inteligent. Si asta nu e o impresie, se poate masura si s-a masurat. Stiu ca par lipsit de modestie, insa asa am fost educat, sa nu ma pretind prost. Ma bag in domenii pe care nu le cunosc? Cu siguranta. Nu am afirmat niciodata ca detin adevarul absolut, nici ca sunt specialist in biologie sau vreo stiinta conexa, ba dimpotriva. Insa nici nu cred ca vreunul din evolutionistii de pe aici este, cel putin pentru simplul motiv ca teoria nu este inca probata, iar specialistii ar trebui sa caute probe, nu sa piarda vremea pe TPU.
Cu siguranta insa nu trebuie sa fii specialist pentru a nu inghiti argumente incerte, creatii artistice si teorii frumoase servite pe tava, iar eu ca simplu profan imi permit sa le aduc in discutie. Imi face placere sa discut orice subiect, iar daca ma insel nu e nicio problema. In schimb atunci cand se inseala specialisti, este stopata evolutia stiintei. Si pana acum s-au inselat de multe, foarte multe ori.

Întrebări similare