| Birjaru a întrebat:

De ce nu da dumnezeu nici un semn ca exista...ca sa poata crede lumea in el?

Răspuns Câştigător
| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Deci daca exista nu trebuie sa se implice. Fiecare isi face singur destinul. Nu trebuie nici ajutat nici impedicat.

Cand ai nevoie de DUmnezeu crezi in el (ex: urmeaza sa faci o operatie, urmeaza un examen major, scapi dintr-un accident.)
Cand o duci bine si nu ai nevoie de nimic credinta iti scade.

43 răspunsuri:
| Ziiziii a răspuns:

Dumnezeu exista si trebuie sa crezi in El ca exista.Trebuie sa ia credinta imensa in El, si poate intr-o zi, ti se va arata...Fi copilul Lui mereu.Increde-te in El.

| Flaviius87 a răspuns:

Eu cred ca Dumnezeu da semne, dar numai pentru cei care isi deschid urechile si ochii. Credinta inseamna sa crezi fara sa vezi, daca, crezi numai atunci cand vezi - aia nu de numeste credinta!
Este doar o parere! happy

| ElShaarawy a răspuns:

Http://www.monitorulsv.ro/......cat-la-cer uitete ma aicea ca Dumnezeu exista. Funda?
:D

| Skillzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a răspuns:

Dumnezeu nu da niciun semn de viata pentru ca,nu vrea sa fie batjocorit de altii.
Oricum,cine are credinta, stie ca exista Dumnezeu.
Nu mrita sa coboare pe Pamant, doar sa se faca vazut.v-a cobori pe pamant atunci cand v-a fii cazul!

| dentartes a răspuns:

Chiar crezi ca Dumnezeu nu da niciun semn? El da, dar noi suntem prea preocupati de altele ca sa mai observam si aceste semne. ideea e ca fiecare percepe existenta lui Dumnezeu in felul lui sau deloc, de cele mai multe ori din lipsa de cunostinete.

| DianaScorpio a răspuns:

Fiecare om daca are o relatie cu el, acea relatie este intima. Da semne la fiecare dintre acesti oameni in parte. Plus ca privind dintr-un alt unghi, semnele sunt peste tot in jur, doar ca nu prea stim sa le "descifram".

| jmekerul a răspuns:

Exita daca exista Isus Hristos exista si Dumnezeu :d

| Wwwx a răspuns:

Bună întrebare laughing. Și eu mă întrebam adesea asta...
Acum depinde din ce punct de vedere îl privești pe acest „Dumnezeu"... poți să îl privești din punctul de vedere al religiei sau al credinței proprii.
Eu de exemplu nu cred într-un Dumnezeu cum e descris în Biblie... până la urmă, ăia care au scris Biblia tot oameni au fost și oricum, ea a și fost modificată de-a lungul timpului în scopul manipulării celorlalți. În schimb, cred într-o Sursă să spun așa laughing. Zău așa, undeva acolo trebuie să fie ceva de unde a pornit totul, nu crezi? Adică, nu poți creea ceva din nimic. observăm asta și în natură.
În fine, revenind la întrebarea ta... Nu mai știu cine spunea (sau cine mi-a spus) că Dumnezeu li se arată doar celor ce cred în el. Dar aici probabil intervine minunata noastră autosugestie.
Fiecare își creează propria lui imagine despre Dumnezeu până la urmă și vedem doar ce vrem noi să vedem.
Alții spun că de fapt Dumnezeu ni se arată prin semne, dar le ignorăm noi...
Acum nu avem de unde să știm adevărul absolut(=idealizare până la urmă).
Se poate ca nici măcar să nu existe un asemenea Dumnezeu, iar mintea umană să îl creeze doar fiindcă fiecare simte nevoia de a fi ocrotit, apărat, fără să lupte pentru propria lor siguranță.
Acum părerile sunt împărțite și nu avem de unde să știm care este cea corectă. O adoptăm în general pe cea care are mai multă logică după părerea noastră.
Interesant e cum există mai multe religii și fiecare spune că e cea corectă și toate se bazează pe aceeași noțiune, pe același principiu: Iubirea necondiționată. Deasemenea, toate prezintă un anumit „rău" și un anumit „bine".
Sau faptul că și Buddha și Horus (la egipteni) și Iisus și Attis (la greci) +Krishna (la indieni) + Mithra (Persia) și mulți alții au avut vieți asemănătoare... născuți în aceeași dată, au înviat după 3 zile, au avut același număr de discipoli și altele.
Cu toate confuziile ăstea prezentate intenționat de mass media, un sâmbure de adevăr trebuie să existe și acela ar fi că într-adevăr, undeva acolo există o anumită Sursă căreia ne place nouă să ii spunem „Dumnezeu"/ „Allah" etc.
Deocamdată însă, credeam ceea ce vrem și ne autosugestionam și suntem sugestionați în continuu.

| blondissima a răspuns:

Stiu ca nu-i politicos dar uneori e inevitabil sa nu raspund printr-o intrebare. Ce semn ar fi incontestabil de la Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca atunci lumea ar constientiza ca exista si nu ar mai pacatui. Ce ne-am face intr-o lume fara pacatosi? Ar fi o lumeme plicticos de perfecta si in plus, ar iesi la pensie dracu, belzebut, uciga-l toaca, scaraotzchi. Asa, mai bine sta ascuns acolo si se amuza pe seama noastra, vazindu-ne cum ne spargem capetele punindu-i la indoiala existenta. Mai planteaza cite un os de dinozaur pe ici-colo, sa ne induca in eroare si sa dea apa la moara evolutionistilor. Etetzetera etetzetera.

| petruclaudiu78 a răspuns:

@Birjaru, cum ti-au spus si altii, poate Dumnezeu da semne ca exista, dar unii dintre noi nu vrem sau nu putem sa le sesizam.
@Rury, spui ca trebuie sa existe o Sursa, pentru ca nu putea sa apara totul din nimic. Pare logic, nimic de spus, dar cum explicam faptul ca Sursa exista dintotdeauna?
Pana la urma, sa recunoastem, creierul uman e departe de a avea capacitatea de a intelege astfel de lucruri.
De aceea, pentru mine, e deranjanta siguranta si agresivitatea cu care unii isi exprima opiniile cu privire la astfel de subiecte (nu ma refer la tine, bineinteles, nu e cazul tau).

| AlxMro a răspuns:

Cum sa nu dea nici un semn? Ai auzit de sfanta lumina? Ai auzit de raul Iordan care i-si schimba cursul in fiecare an (aceeasi zi din an)?

| Angel0 a răspuns:

«Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntru vostru»

| Alphawolf a răspuns:

@petruclaudiu78, dar daca lucrurile la care te referi sunt doar speculatii? In cazul asta, afirmatia ta: "Pana la urma, sa recunoastem, creierul uman e departe de a avea capacitatea de a intelege astfel de lucruri." este o speculatie pe baza altor speculatii.
Pe tine te deranjeaza siguranta oamenilor in afirmatii la asfel de subiecte, pe mine ma deranjeaza afirmatiile fara nicio baza(speculatiile).

| petruclaudiu78 a răspuns:

@Alphawolf, in ce sens este afirmatia mea o speculatie?
Poate cineva sa explice cum a aparut totul din nimic sau cum e posibil ca Dumnezeu sa existe dintotdeauna?
Daca gasesti tu pe cineva care poate sa explice una din cele doua variante, atunci imi demonstrezi ca ceea ce spun eu e doar o speculatie. Daca nu, tu faci o afirmatie fara nicio baza (speculatie) si nu ar fi deloc normal, din moment ce imi spui ca te deranjeaza cei ce fac acest lucru.

| EmaS a răspuns:

Pentru cel necredincios oracate dovezi s-ar aduce ele sunt de prisos.Dar pentru cel credincios, in fiecare dimineata cand vede rasaritul de soare, ii multumeste lui Dumnezeu ca i-a mai daruit inca o zi.Pentru sanatate si pentru tot ce avem, trebuie sa Ii multumim lui Dumnezeu.
Cat despre acest sistem deosebit de frumos format din soare, planete si comete a putut aparea doar prin sfatul si stapanirea unei Fiinte inteligente si puternice.Stim ca orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un proiectant. Potrivit lui Hawking teoria Bing-Bang-ului, lumea crede ca universul si timpul insusi au inceput la Bing-Bang.Cum a recunoscut chiar el, teoria imaginara a lui Hawking nu rezista atunci cand este aplicata in lumea reala. Timpul imaginar este exact ceea ce-i sugereaza numele.Sa crezi ca din nimic au aparut toate lucrurile, care sunt perfecte si functioneaza dupa niste legi bine puse la punct.

| Alphawolf a răspuns:

@petruclaudiu78, daca momentan nu avem raspunsuri la intrebarea "cum a aparut totul din nimic?" nu inseamna ca creierul uman nu poate intelege, ci ca nu avem cunostintele necesare, deocamdata. Dumnezeu nu este ceva concret, este cel mai simplu raspuns dat existentei, este o speculatie.
Eu nu trebuie sa-ti explic nimic, tu ai facut afirmatia - tu ar trebui sa demonstrezi ca exista ceva ce creierul uman nu poate intelege.

| Alphawolf a răspuns:

@Ema, eu sunt constient ca tu poti concepe existenta doar prin intermediul unui creator(din raspunsurile tale), dar poti sa ne spui si ceva mai concret?

| petruclaudiu78 a răspuns:

@Alphawolf, nu avem cunostintele necesare, pentru ca nu avem capacitatea sa identificam mijloacele prin care putem sa le dobandim. Ceea ce spui tu nu demonstreaza ca nu am dreptate, ci dimpotriva, confirma.
Dupa cum am mai spus, afirmatia mea va ramane in picioare atat timp cat nu va veni cineva (tu sau altul) care sa stie (sau sa stie pe cineva care stie) sa explice astfel de lucruri. Nu este necesara nicio demonstratie din partea mea.

| Alphawolf a răspuns:

@petruclaudiu78, te inseli, afirmatia ta nu este deloc in picioare. Chiar daca nu avem capacitatea sa identificam mijloacele prin care putem sa le dobandim, afirmatia ta tot speculatie ramane. Peste un numar de ani s-ar putea demonstra ca lucrurile(speculatiile) la care te-ai referit sustinandu-ti afirmatia sunt inexistente.
Pentru a intelege este nevoie de timp si de multe idei. Nu putem intelege totul dintr-o data, dar de inteles vom intelege.

| Hombre a răspuns:

@petruclaudiu 78 da-mi un motiv sa rationez, "...cum a aparut totul din nimic". De ce capatul firului de inceput este nimicul!? e un concept abstract in reflectarea realitatii, (in cazul de fata). Daca la inceput a fost nimic, atunci nimic nu este. Eu spun ca universul este si e constant, doar mintea ta il face variabil.

| Hăgiul a răspuns:

Nu stiu ce zice lumea, dar in viziunea mea, Dumnezeu sta la tine in suflet si te asteapta. Pana cand tu nu decizi sa-l vezi, el nu-ti va da nici un semn. Cauta-l in tine si cand il vei gasi, vei simti.

| petruclaudiu78 a răspuns:

@Alphawolf, am obosit sa ma invart in jurul cozii.
Eu m-am referit la prezent (daca nu ma crezi, verifica si o sa vezi ca verbele sunt la timpul prezent).
Nu am facut nicio referire la viitor, pentru ca asta ar fi fost o speculatie, intr-adevar, neavand suficiente date pentru a contura macar un viitor probabil, cu atat mai putin unul cert (ceea ce nu te-a impiedicat insa pe tine sa faci acest lucru).

| Alphawolf a răspuns:

@petruclaudiu78, te citez: "dar cum explicam faptul ca Sursa exista dintotdeauna?
Pana la urma, sa recunoastem, creierul uman e departe de a avea capacitatea de a intelege astfel de lucruri."
Creierul uman este departe de a intelege asfel de lucruri daca ele sunt adevarate(!), dar daca nu sunt adevarate(daca nu exista sursa eterna), creierul uman nu merita afirmatia ta. Bineinteles nu avem de unde sti. Afirmatia ta poate fi adevarata, dar poate fi si falsa, iar pana se demonstreaza ea este o speculatie.

| Dumnezău a răspuns:

2000 de puncte pentru atei.Touche! laughing

Si eu ma intreb asta de ceva timp,de vreo trei ani,de cand mi-a venit mintea la cap, si pendulez intre ateism si deism. Poate daca exista, il doare in paispe' de noi si face ce vrea cu noi(vezi mania Domnului)

@Ema.Eu nu multumesc pentru astea, pentru ca nu sunt nici hippy, nici hipster sa multumesc si pentru ca m-a lasat in viata.Ii multumesc daca o sa fiu fericit si implinit peste 20 de ani, daca o sa fiu un top5 scriitor din lume in urmatorii 50 de ani si alte d-astea.Un rasarit,o picatura de apa; astea sunt firesti,nu vin de la Dumnezeu,ci de la puterea soarelui si compania de apa,care in ultimul timp,s-a cam zgarcit,stale-ar in gat.

Mie ca sa imi demonstreze ca existe,trebuie decizia alfa a lui,prin care inteleg: lipsa razboaielor,lipsa foametei,lipsa crimelor,dreptate pentru toti,ceea ce draga Ema, e cam utopic, sa fiu corect.Sau daca Dumnezeu e asa tare si mare, hai sa inaintam o petitie sa vina pe Pamant.Ce se ascunde atat? I-e frica de paparazzi? laughing

| petruclaudiu78 a răspuns:

@hombre, daca afirmi ca Universul este constant, spui (implicit) ca exista dintotdeauna si ca nu se sufera modificari.
Prin simplul fapt ca ai calcat pe un fir de iarba (ca sa dau un exemplu, la scara mica), ai modificat Universul. Ce sa mai spunem despre stele care se nasc si mor (ca sa dau alt exemplu, la scara mare)? Sa zicem insa ca e asa cum spui tu (mintea mea il face variabil). Mintea ta poate sa isi imagineze cum e posibil asa ceva, ca Universul sa existe dintotdeauna, intr-o forma sau alta?

| EmaS a răspuns:

Alphawolf
Desi multi necrestini isi pun intrebari intelectuale sincere, unii par sa se impotriveasca la nivelul vointei lor.Marele ateu Friedrich Nietzsche este un exemplu foarte bun al acestui tip de persoana.El a scris:,,Daca cineva ni L-ar dovedi pe acest Dumnezeu al crestinilor,ar trebui sa fim inca si mai putin dispusi sa credem in El; si preferintele noastre sunt cele care decid impotriva crestinismului,nu argumentele.,, Este evident ca necredinta lui Nietzsche se baza pe vointa lui, nu doar pe intelectul sau.Asa ca eu cred ca oricat de mult m-as stradui sa iti aduc argumente despre existenta lui Dumnezeu,despre experientele mele personale cu El, despre minunile si transformarile pe care El le-a facut in viata mea, despre raspunsuri la rugaciuni, tot nu ai crede.Pentru ca nu vrei sa crezi.

| petruclaudiu78 a răspuns:

@alphawolf, da, asa am scris, "dar cum explicam faptul ca Sursa exista dintotdeauna?"
Am inteles in sfarsit la ce te referi cand spui "speculatie".
Tu de fapt nu ai inteles ce am spus eu. Eu nu afirmam (nici nu negam) existenta Sursei. Spuneam doar ca argumentul adus (Sursa exista, pentru ca nu putea sa apara totul din nimic) se bazeaza pe ceea ce putem noi sa intelegem in acest moment, respectiv pe ceea ce ni se pare logic sau nu). @Rury nu a sesizat insa ca e la fel de greu de inteles si ca pare la fel de ilogic faptul ca Sursa exista dintotdeauna.

| VladSilviu a răspuns:

Petruclaudiu78 :,, Poate cineva sa explice cum a aparut totul din nimic sau cum e posibil ca Dumnezeu sa existe dintotdeauna?,,
Da e extrem de simplu! Sa zicem ca universu era acest punct,,.,, foarte calduros, cu trecerea timpului universu sa dilatat, din ce in ce mai mare, caldura se dispersa de acolo o inceput o explozie Big-Bang, iar de acolo a fost crearea universului. Dar pe mine nu ma macina gandu asta... vreau sa stiu daca universu e infinit, daca e e imposibil de calculat masa lui asa cum a facut o romanca, daca nu e infinit, sa zicem ca e un perete. ce e dupa peretele ala? happy

| Hombre a răspuns:

@petruclaudiu78 te-ai grabit ca fata la maritat, vorbeam de universul determinat ca timp, căci despre asta vorbeam si nu de pistoanele, rulmentii, suruburile si saibele lui componente, acestea sunt variabile ca si tine de altfel.

Întrebări similare