| VasileRapidistu13 a întrebat:

Inteligenta tine foarte mult si de genetica? Sunt doua variante sa zicem ca da, atunci inseamna ca din start pornim de la minusuri foarte mari unii fata de altii si varianta 2 sa zicem ca nu atunci de ce exista oameni cu vointa in ei si de ce nu reusesc sa ajunga la iq lui Einstein, Nikola Tesla?

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu. 2. Despre IQ lui Einstein ajungem să discutăm doar fiindcă a creat ceva. Astfel inteligent ești dacă ai creat ceva, nu fiindcă ai răspuns la un test de inteligență.

| VasileRapidistu13 explică (pentru sadrian46):

Dar nu conteaza mediu deloc? deci daca te nasti in Africa poti ajunge lejer la fel de bine ca copilul lui Bill Gates?

| sadrian46 a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Contează și mediul. Dar, a propos, Bill Gates a fost inteligent sau descurcăreț?

| VasileRapidistu13 explică (pentru sadrian46):

Eu zic că amândouă, un gram de inteligenta îți trebuie oriunde, nu era geniu dar ceva un gram acolo tot avea.

| sadrian46 a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

De unde o avea? Ce te face să crezi că inteligența o ai de undeva?

| VasileRapidistu13 explică (pentru sadrian46):

Pai eu zic ca depinde si de tine s-o antrenezi dar e si genetic, pai explicati-mi si mie daca ma antrenez zilnic eu pot sa ajung ca Einstein? eu zic ca evident ca nu! deci e si genetic?

| sadrian46 a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Eu zic că nu e evident. Creativitatea se poate antrena. Vezi Strategii de geniu de Dilts.

| VasileRapidistu13 explică (pentru sadrian46):

Pai si eu aucm la 24 de ani pot sa ajung la iq lui Albert Einstein? dar de preferat nu dupa 50 ani.

| sadrian46 a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Spui că poți, dacă spui că nu poți, în ambele cazuri ai dreptate. Vorba lui Isus, să îți fie ție după credința ta. Despre IQ lui Einstein nu ai fi aflat nimic, dacă el nu ar fi rezolvat o problemă. Sunt 1 milion de probleme ne rezolvate pe lumea asta. Alege o problemă care te pasionează și caută o rezolvare. Așa se dezvoltă inteligența. Așa poți să ajungi în top.

| relian a răspuns:

Crezi ca nu sunt oameni cu IQ lui Einstein sau a lui Tesla? Sint unia care au si mai mult,nu aia este problema,problema tine de informatie,de cunostintele ce le ai la dispozitie la timpul respectiv,de locul unde te afli,etc.

Tesla,daca ar fi ramas la el in tara,ar fi murit un anonim,nu ar mai fi stiut nimeni de el,nu ar mai fi facut acele inventii.

Deci cum spune vorba aia,"la locul si momentul potrivit",asa trebuie sa fii,plus sa ai cunostinte si ceva inteligenta mai multa fata de majoritate,doar asa poti veni cu ceva nou.

Este nevoie de cunostinte noi foarte multe, astea se obtin in sute de ani, apoi apare cineva care sa le priceapa mai bine.
De aia oamenii de a stia creatori apar rar, ici colo.
Pot aparea oamenii cu capacitati, dar daca nu-s cunoastinte, se trec cu ce gasesc la timpul lor.

| LPCTSTR a răspuns:

Lumea nu e corecta, si n-a intentionat niciodata sa fie asa: insusi mecanismul de evolutie prin selectie naturala face uz de incorectitudine.
Pe de o parte inteligenta tine de gene, dar numai pana la varsta de 18 luni, dincolo tine numai de influenta mediului.
Iar treaba cu IQ-ul este un sofism pentru ca nu pune in aplicare intregul spectru cognitiv al omului, ci numai ariile dedicate recunoasterii tiparelor si viteza cu care sunt recunoscute, aspecte la care unii sunt buni iar altii nu. Ca sa nu mai spun ca originea testelor IQ vine din testarea copiilor cu deficiente mentale.

| Frank51 a răspuns:

Inteligența e 90% genetic 10% muncă.

| ZenoDinCitium a răspuns:

De genetica desigur și de educație.

| raMLesS a răspuns:

Pentru ca viata nu e corecta, nu trebuie sa fim toti fizicieni sau matematicieni, ce trebuie sa facem e sa muncim extrem de mult si sa trecem printr-o presiune si printr-un stres foarte mare ca sa ne imbunatatim pe noi insine, stresul acesta trebuie sa fie pus si asupra fizicului, prin exercitii fizice, dar si asupra psihicului prin invatat continuu si iesit din zona de confort.
Unii sunt mai buni pe anumite zone, altii nu, ce trebuie sa facem e sa ne atingem potentialul pe ambele planuri, fizic si psihic, acestea 2 sunt legate, si crede-ma ca nu ai vrea sa fii ca Einstein sau ca Tesla.
Consider ca e o rusine enorma pentru orice persoana sa ajunga la o anumita varsta fara sa vada de ce e in stare mintea si corpul lui/ei.