|

Să o luăm așa. Avem 500ml apă. Se formează o sferă de apă. Masa apei este egala cu 200 de mase ale soarelui din centru sistemului solar. Deci, se formează o gaură neagră. Volumul ei fiind de 500ml, din cauza masei enorme, gravitația ei este enorma. Raza sferei de apa rămâne neschimbata și se transformă în particule. Nu mai este apa. Este energie pură sarcini electrice atomi etc. Volumul singularitatii și raza lui rămâne aceeași. Masa creste. Materia se comprima în acel volum. Raza Orizontului Evenimentelor este enorma, se vede neagra. Dar raza reala a gaurii negre este mica de tot. Raza Orizontului evenimentelor arata de fapt raza pana unde gravitația tinde spre o cifra enorma(densitate = masa/volum, G=mg). Deci, Orizontul evenimentelor este ca un lucru ce îți arată limita pana când viteza luminii este prea mica, probabil de mii sau de zeci de mii de ori mai mica decât viteza necesara pentru a vedea informațiile din gaura neagra și a scăpa din aceasta. Voi ce credeți?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

-cu valorile alea esti muuuult peste densitatea necesare pentru o gaura neagra deci felicitari, chiar ai obtinut una.

-treaba e ca inca nu stim cum arata sau ce e ca n-am reusit sa ne uitam intr-una, dar dupa einstein gaura neagara nu are un volum ci o singularitate cu densitate infinita.

-Nu va mai fi o sfera deci nu va mai avea o raza, singura "raza" care ramene are fi orizontul si ala nu se transforma in particule... poate doar daca te gandesti la radiatia hawking.

-Tehnic vorbind nu stim ce este singurlaritatea aia

-E amuzant cum ai scris bine formula densitatii dar in varianta cu simboluri ai scris-o pe a greutatii. happy

Daca inca esti la scoala esti destul de ok informat, mai ai niste informatii care trebuie clarificare dar stai mai bine decat majortiatea colegilor tau. Daca nu esti inca la scoala trebeuie sa redeschizi cartile de fizica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RoCkKiD):

M-am lăsat în a 12a. Sunt deștept. Dar eu zic bine. Acea singularitate este mai mica ca un ac și este formata din elemente(fotoni ce o fi acolo). Din cauza ca materia se concentrează în centru, masa fiind mare, evenimentul de orizont creste(înseamnă că forță gravitaționala creste). Este ca și cum ai avea o Boabă de grâu și ar cântări cât soarele. Ar avea evenimentul de orizont și grâul singularitate care te concentrează în centru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai multe chestii aiurea
"Nu mai este apa. Este energie pură sarcini electrice atomi"
zici tu, dar nimeni nu stie
exista stele arse care dupa explozie nu se pulverizeaza si care inca nu sunt gauri negre dar obiectul care ramane dupa explozie are densitatea e atat de mare ca distanta dintre atomi este 0 si atomii sunt zdrobiti (un cm cub din respectivul obiect ar fi atat de greu ca daca l-ai pune pe pamant s-ar scufunda pana in centrul pamantului pentru ca nimic nu ar fi in stare sa ii suporte greutatea si sa nu uitam ca pe pamant distantele dintre atomi sunt asa de mari, ca, daca nu ar exista fortele de atractie intre atomi, atunci nu ar exista obiecte solide, orice obiect ar putea trece prin alt obiect ca un nor sau ca o fantoma)
iar asta e fara sa fie gaura neagra, ce e intr-o gaura neagra nu se stie in nici un fel

apoi
"Orizontul evenimentelor este ca un lucru ce îți arată limita pana când viteza luminii este prea mica, probabil de mii sau de zeci de mii de ori mai mica decât viteza necesara pentru a vedea informațiile"

chestia asta e simpla logica ca NU exista, lumina nu functioneaza pe baza de viteza ca sa poti sa vezi ce e "undeva" ci pe baza de reflexie, ori dintr-o gaura neagra lumina nu poate sa iasa DELOC din cauza atractiei graviationale mult prea mari (asta e de fapt definitia gaurii negre: o singularitate atat de mare ca nici macar lumina nu ii poate scapa), asa ca nu prea conteaza ce viteza are lumina

ai amestecat o tona de chestii doar de dragul de a scoate o "problema", mai ales, ce treaba are 500ml de apa cu o gaura neagra, din juma' de litru de apa nu o sa iasa o gaura neagra, iar daca te-ai referit numai la volum, atunci ce treaba are apa? ml - mililitrii e o unitate de masura a volumului, nu conteaza ce substanta e in volumul ala

etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Te faci de ras. Dacă ai avea o sfera de 500ml de apa și masa ei ar fi de câteva mii de ori ca cea a soarelui, automat ar deveni o gaura neagra cu un volum enorm de mic și masa foarte mare. Am dreptate. Volumul acelei singularitati și masa dau densitate, forța gravitaționala, etc. Din aceasta cauza este neagra. Nu exista ceva ce sa aibă viteza necesara de evadare din acel volum mic și foarte greu. Dacă lumina era de câteva miliarde de ori mai rapida poate scăpa. Exista calculatoare speciale pentru aflarea vitezei necesare de evadare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru costinvlad49):

TE FACI DE RAS!
"Dacă ai avea o sfera de 500ml de apa și masa ei ar fi..."
500ml de apa au masa de jumatate de kilogram... PUNCT!

asa ca, hai sa te duc de manuta pana la olita si sa iti explic, ca la copii mici cum se formuleaza:

in primul rand NU scrii in nici un fel NIMIC DESPRE NICI O APA
in al doilea rand dat fiind faptul ca vorbesti de volum ai putea spune:
daca ai avea o substanta cu masa de cateva mii de ori mai mare ca cea a soarelui comasata intr-un volum de 500ml atunci...

dar, TE FACI DE RAS DE LA INCEPUT, pentru ca imaginezi un volum de 500ml... DE UNDE AI SCOS-O?!? DE UNDE STII TU ca o gaura neagra AR FI ASA DE MARE?!?
NIMENI NU STIE CAT DE MARE E NUCLEUL UNEI GAURI NEGRE, 500ml s-ar putea sa fie de milioane de ori mai mare decat e in realitate!

deci, cum spui tu, te bagi in cioace care te depasesc serios, incerci sa le reduci la conceptele puternic reduse cu, care esti tu obisnuit, iar cand ceilalti care nu au concepte asa de reduse, iti spun ca bati campii, ii dai cu "te faci de ras"... numai in fata ta personala "ma fac de ras", nu in restul

iar ca ai batut campii despre viteza "prea mica" a luminii iti tii ciocul mic, stii ca a fost o prostie, dar poate, poate trece neobservata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Eu spun bine. Viteza de evadare de pe pământ este o anumita viteza. Dacă o alta planeta cu aceleași dimensiuni ar fi de 1 milion de mase solare, ar fi o gaura neagra super masiva. Și atunci viteza luminii ar fi prea mica ca să scape din orizontul de evenimente sau din singularitate. De exemplu ar fi necesara o viteza = Numărul de câte ori este mai masiv decât pământul acea gaura neagra înmulțit cu viteza luminii. De exemplu avem o gaura neagra cu volumul singularitatii egal cu al pământului. Masa sa este de 1 milion de ori mai mare decât a soarelui. Adică de 1 miliard de mase ale pământului. Atunci viteza necesara evadării din gaura neagra este de 1 sau 2 miliarde de ori mai mare decât este viteza luminii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru costinvlad49):

Wow, ai zis "viteza lumii e prea mica ca sa iasa" eu iti demonstrez ca trebuie reflexie iar acum vii cu ceva complet diferit care nu avea nici o legatura cu viteza luminii numita "viteza de evadare de pe pamant"

VITEZA LUMINI E FIXA... PUNCT

iar dupa ce scoti o ineptie dupa alta, mai si insulti din prima, imi dau seama ca nu vrei sa de vezi asa cum esti, dar asta e problema ta, eu am incercat, asa ca...

imi pare rau, esti MUUUUUULT prea handicapat mental pentru mine, o las balta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează