Cred ca depinde de domeniul in care iti propui sa ai ceva. Daca te referi la partea materiala a vietii cred ca, exista riscul ca, vrand mai mult (totul ori nimic, asa cum ai spus tu), sa dovedesti cupiditate, lacomie, avaritie si cred ca este un mare defect deoarece oricum nu poti manca decat atat cat mananca un om, te poti imbraca doar cu un rand de haine, chiar daca ele sunt de firma sau de la secand-hand, iar de dormit vei dormi doar intr-un singur pat etc. Cand timpul petrecut in aceasta lume, ti s-a terminat, "iei cu tine" doar iubirea celor dragi si te "inalti" la cer de unde vei putea "vedea" ce se mai intampla pe pamant, daca ai avut sansa sa fii un om bun.
In domeniul dragostei a avea totul ori nimic cred ca, depinde ce intelegi tu prin totul si partenerul/a tau/ta, la fel.
Lumea nu este facuta doar din "alb" si "negru", mai are si parti "gri" si multi dintre noi ne cam aflam de multe ori in cadrul acestei culori. Daca vrei totul adica "alb", poti sa traiesti sperand ca vei gasi asa ceva, dar nu este sigur ca ai si putut sa descoperi perfectiunea, ea exista pentru o clipa si poate sa dispara "cat ai clipi", deci nu stiu daca acest lucru te va face sa te simti "intreg".
Viata nu este perfecta, cum nici noi oamenii nu suntem perfecti, fiecare are propriile sale defecte si atunci cauti sa-ti gasesti partener/a, care sa aiba calitati mai multe decat defecte si care sa te faca sa "vibrezi" la "cantecul" lui/ei si cred ca daca ai gasit acest lucru poti sa zici ca ai avut noroc si trebuie sa faci in asa fel incat sa mentii relatia in cat mai bune conditii deoarece, singuratatea este una dintre "armele" distructive ale sufletului omenesc si ea trebuie evitata, chiar daca "sufletul pereche" crezi ca nu ti-a iesit in cale.
Este bine sa analizezi argumentele pro si contra atunci cand ai ocazia sa cunosti pe cineva si daca ai reusit sa te simti bine in prezenta acelei persoane, daca acea persoana te iubeste sincer, atunci si sentimentele tale de iubire trebuie sa existe, pentru a forma un cuplu, pentru a avea in viata ta iubirea, care este creatoare de viata si care face viata sa merite a fi traita.
Nu poti cere exclusivism din partea partenerului/ei, deoarece el/ea mai iubeste parintii, fratii, surorile, alte neamuri si prietenii apropiati, deci nu vei avea "Totul" in dragoste, vei avea doar partea ta de dragoste.
Ganduri bune, sa fiti iubiti si sa aiubiti si sa respectati dragostea ce v-a fost daruita.
Eu cred ca este o calitate
sa incerci totul sau nimic sa iti reuseasca acel ceva :d
Nu. De ce?
Sunt situatii inevitabile in care vei ramane cu nimic. Pe acela nu-l poti paria, deci esti pierdut.
Eu zic ca defect. A vrea totul sau nimic denota lipsa de flexibilitate. De multe ori este mai bine sa ai ceva decat nimic.
In functie de situatie poate fi atat calitate cat si defect. Intr-adevar in unele circumstante poate fi un defect imens, insa eu zic ca si o calitate. De ce? Trebuie sa iti ai fixat clar obiectivul. Daca nu poti ajunge la el insa poti avea ceva mai "inferior" lui, mai bine iti rezervi energiile in a lupta mai departe pentru ceea ce vrei. Si intr-un final, probabil il vei obtine. Daca nu vrei cu adevarat acel ceva, atunci probabil ca te multumesti si cu mai putin, insa daca vrei cu adevarat ceva, eu cred ca e mai bine sa lupti pentru acel ceva pana il obti. INSA precizez ca depinde si de situatie! Cat timp nu vorbim de exemple concrete, e mai bine sa nu facem afirmatii generale.
In unele situatii este o calitate iar in altele un defect. Este o calitate deoarece exprima un caracter puternic al unei persoane si este un defect cand stii ca nu poti avea chiar totul iar tu pretinzi ca poti avea
Nici una, nici alta. As spune ca este mai curand o reactie la prea multe situatii instabile, la prea mult gri. Daca simti asta, cel mai probabil esti intr-o perioada de tranzitie. Niciodata raspunsurile radicale nu sunt cele mai bune pentru a-ti rezolva problemele.
Este si o calitate si un defect, este si un dar si un blestem, este o ambitie
Cantareste cu atentie situati apoi pune problema asa...pentru ca e bine sa ai incredere in tine, dar nu fii foarte sigur daca e destul de dificila problema pentru ca poti pierde si sa ramai fara nimic...
deci in unele momente e o calitate(pe care nu multi o au)
iar alte ori un defect(pentru ca te trage`n jos)
Sa vrei totul sau nimic poate fi o calitate, dar si un defect. Lacomia il face pe om sa vrea totul sau nimic si din cauza acestui lucru poti pierde in cele din urma tot. Nu cred ca exista o persoane care are totul. Odata ce omul optine un lucru isi doreste mai mult, poate aceasta este dorinta omului de a tinde spre perfectiune.
Eu cred că e o calitate! Cel puţin pentru mine.
Mă ambiţionez mereu după conceptul acesta. Şi lupt cât pot să obţin tot! Şi dacă nu reuşesc prin nici-o metodă, zic pas! Poate nu era ceva util pentru mine. La fel păţesc şi într-o relaţie cu o persoană de sex opus. Dacă mă bag într-o relaţie, atunci chiar vreau tot sau nimic! Ori cu mine, ori cu alta. Ori ne iubim, ori ne prostim. [
]
@ Yep : Din moment ce a pus întrebarea această, bănuiesc că ei / lui îi pasă. La fel şi mie îmi pasă!
Bună NOname!
Să vrei totul e ceva normal,să nu vrei nimic e aiureac,să vrei totul sau nimic e şi o calitate,dar şi un defect. Este o calitate fiindcă vei avea foarte multă voinţă să îţi îndeplineşti obiectivele şi un defect fiindcă în momentul în care nu vei reuşi să obţii totul, vei rămâne cu nimică, fiincă ''ceva''-ul nu te mulţumeşte.
Sa vrei totul sau nimic cred ca se traduce si in " a face compromisuri sau nu", iar a nu face compromisuri este imposibil. Asa ca eu zic: defect.
Acum cativa ani gandeam "totul sau nimic", pana cand mi s-a demonstrat ca este pur si simplu imposibil, pentru ca reusita in orice aspect al vietii depinde de mai multi factori decat propria noastra vointa si propriul nostru efort.
Poate fi un mare defect in cazul in care vrei totul de la o persoana, dar pentru ca ofera doar 90% din ce vrei tu, o lasi balta si mai cauti, sperand sa gasesti acea persoana de 100%. Si cel mai probabil e ca nu o vei gasi niciodata! dar va fi prea tarziu cand iti vei da seama... si te vei multumi apoi cu 50%! bafta!
SA vrei totul este in acelasi timp(calitate si defect), sa nu vrei nimic este tot la fel...asa consider eu
Cuvantul potrivit pentru intrebarea ta este ECHILIBRUL. Acesta este cuvantul esential in viata.Dar nimeni nu stie sigur daca l-a gasit sau cand stie ca l-a gasit. Omul este o fire schimbat-oare. Noi,oamenii,suntem asaltati de influente,atat ale mediului,cat si ale geneticii si ale educatiei.
Totul in dragoste este o mare calitate.
Totul pentru bani duce la dezastru,deci este un mare defect.
Sa nu vrei nimic in viata,inseamna ca nu esti viu,ca nu sti sa traiesti si este un defect existential (daca poate fi numit asa).
Sa nu vrei nimic rau, sa doresti binele altora, este o mare calitate
Sa vrei totul este strigatul egoului cel ce a fost insamantat inca de mici copii in personalitatea noastra, de aceea majoritatea oamenilor vor ror rimpul mai mult dar ironia este ca niciodata nu este de ajuns pntr ca egoul nu are limite.
Sa nu vrei nimic e o calitate din punctul meu de vedere deoarece inseamna sa fii multumit de tine si de fiinta ta si de cine esti tu in fiecare moment al vietii.Inseamna ca te accepti pe tine insuti exact asa cum esti.Esenta vietii este sa traiesti clipa de clipa la intensitatea maxima iar din momentul in care a intervenit dorinta de a vrea ceva mintea ta nu se mai concentreaza pe momentul prezent ci pe cum sa obtina acel ceva... Sper ca am fost de ajutor.