|

Acum 2 saptamani am inceput sa primesc mesaje de la Antivirus ca sunt atacat, un mesaj portocaliu, scriand ca Threath Blocked.Daca vreau sa le inchid iau freeze la pc, si nu doar atunci, primesc des.Incepem sa nu mai avem net, si fratele meu nu mai avea windows. Adica o dat restart la pc si scria "Hardware not find" sau ceva de genul.Stie cineva de ce?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Si ai lasat pc-ul atata timp asa cu virusi?

Threat blocked inseamna ca a sters virusul sau virusii pe care l-a/i-a detectat, asta nu inseamna ca i-a sters pe toti neaparat.

Ce sistem de operare ai? Ce antivirus folosesti/ai folosit? Ce tip de virus era acela pe care l-a detectat antivirusul?

Pentru windows indiferent de sistemul de operare iti recomand sa descarci MalwareBytes de pe site-ul lor oficial si sa rulezi un Full Scan. Daca ai windows 8.1 sau 10 iti sugerez sa dai un Full Scan cu Windows Defender mai intai. Daca nu gaseste absolut nimic dar crezi ca se ascunde vreun virus incearca sa rulezi programul antivirus in Safe Mode (restart PC -> apesi iar si iar F8 -> alegi "Run Windows in Safe Mode" -> rulezi un scan antivirus si ca sa iesi din safe mode doar da un restart simplu si daca apare iar meniul ala din care trebuie sa alegi poti sa lasi sa aleaga singur sau sa dai pe "Run last working session of Windows" sau ceva de genul asta.

Daca nu gaseste nimic antivirusul si ai un sistem de operare mai vechi (ex. windows xp) iti sugerez sa sari peste programele 3rd party si sa dai direct format la partitia cu windows care banuiesc ca este C:.
Fa un back-up la fisiere pe google drive (drive.google.com) si pune un windows pe un stick si formateaza-l.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează