| Sandu3 a întrebat:

Acum cateva zile calculatorul meu refuza sa se mai inchida de la SHUT DOWN drept pentru care a trebuit sa-l trag din priza pentru ca alta solutie nu aveam.La repornire,dupa cum se stie,el isi face o verificare a fisierelor in urma inchiderii bruste si anume acel CHKDSK (Check disk). Numai ca a verificat ceva, iar cand a terminat nu a rulat Windowsul mai departe, normal, ci a ramas asa timp de vreo 3 ore.In care nu i-am facut absolut nimic crezand ca mai verifica fara sa mai afiseze ca face ceva. Dupa 3 ore efectiv m-am plictisit sa tot stau dupa el si i-am dat RESET.Din pacate face aceeasi verificare si se opreste in acelasi punct dupa care nu mai face nimic timp de mai multe ore.Adica verifica, imi scrie ca operatiunea s-a incheiat dar nu merge mai departe, adica Starting Windows si sa porneasca normal.Sa porneasca sistemul.Acea verificare are cateva secunde in care ai timp sa o opresti(imi afiseaza pe ecran)de care ma folosesc si acum. Daca anulezi verificarea CHKDISK apasand ESC sistemul ruleaza normal ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.As vrea sa stiu si eu de ce tot apare aceasta verificare la fiecare pornire si mai ales cum il fac sa mearga ca inainte? Ce as putea sa-i fac? I-am dat si o defragmentare dar tot asa face.Un mic ajutor, va rog?

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Parerea mea: ori s-a stricat HDD-ul ori Windowsul. Ia-le pe rand: reinstaleaza Windows! Windowsul ocoleste (uneori) cluster-ele defecte de pe platan. Daca se continua defectiunea (iti da erori la instalare) trebuie sa schimbi HDD-ul pentru ca (probabil) s-a stricat sectorul de boot.

Bula
| Bula a răspuns:

Cel mai indicat este sa-ti salvezi toate materialele importante, dupa care sa re-instalezi Windows-ul.
Cand ajungi la alegerea partitiei unde sa faci instalarea, alege FORMATAREA COMPLETA (NU ceea rapida, "quick"). In acest caz, daca ai portiuni defecte pe hard disk, se vor marca "Bad", dupa care nu vor mai fi folosite, nu te vor incurca.
Formatarea poate dura perioada lunga de timp, chiar si cateva ore (in functie de marimea partitiei si viteza calculatorului), dar dupa aceea va functiona fara probleme la citire/scriere.

| sierra1 a răspuns:

Salvează ce-i util și fă o reinstalare

| AA1CK3D a răspuns:

Reinstaleaza windowsul., iar o alternativa de inchidere mai putin daunatoare ca tragerea din priza este sa tii apasat cateva secunde pe butonul de pornire., ca scoaterea din priza poate strica de tot pc-ul atat partea software cat si hardware.
Incearca prin control panel/ task manager sa vezi ce programe ai in plus pe acolo si scapa de ele., dar reinstalarea windowsului e cea mai buna alternativa.