|

Am o intrebare.

Cum as putea sa fac sa functioneze mai rapid o masina virtuala (vmware os: kali linux)? Deoarece chiar merge destul de greu chiar daca i-a alocat 4 GB de ram.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ii mai aloci si CPU, ca nu doar RAM conteaza. Poti sa ii pui si storage dedicat (un intreg SSD, de exemplu) pe care sa il acceseze direct, sa nu mai treaca prin OS host. Mai poti folosi si un DE mai light (nu folosi GNOME in VM, foloseste LXDE sau XFCE).

| explică (pentru flixbuster):

Multumesc!
Nu m-am gandit la asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mult sa iti cumperi module de ram daca mai loc pe placa de baza. Si ii dai extra ram.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raspunsul marcat castigator e partial corect
intr-adevar ar trebui sa ii dai si mai multe core
si partial incorect... STORAGE NU ARE NICI O LEGATURA... OARECARE (decat daca e prea putin, sau il muti de pe hdd pe ssd)

de asemenea tipul a omis serios sa iti spuna de guest tools, care imbunatatesc nu numai partea de video (faci resize la fereastra si intra intr-o rezolutie custom care umple toata fereastra, fara sa faca stretch la imagine cum ar face daca rezolutia ar fi fixa) dar si accesul la memorie si la procesoare

din pacate raspunsul corect e ca iti iei o placa de baza mult mai buna (consuma O TONA din asta)

sau... MAI ALES, folosesti alt nivel de Hypervisor

vmare workstation e la nivel de: uite mami merge direct pe desktop (indiferent ce host OS ai windows sau Linux)

o solutie serioasa e sa pui un OS care poate sa faca Hypervisor la nivel hardware cum ar fi unRaid, poti sa ajungi la rezultate incredibile cum ar fi:
"7 Gamers, 1 CPU - Ultimate Virtualized Gaming Build Log"
https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI
tipul a reusit sa puna 7 placi video pe o singura placa de baza si 7 oameni sa se poata juca jocuri in acelasi timp pe un singur computer

sau (dar merge NUMAI pe Linux) o solutie cu, containere (care impart kernelul din host cu guest cum ar fi Docker sau Proxmox (care e mai slab decat unRaid, dar... e pe gratis)

PS daca nu ai nici macar vag de gand sa iesi din desktop, totusi, incearca VirtualBox... din experienta mea, ultimile vmware worstation au mers MULT MAI PROST (pe windows host cel putin)... asa de prost ca nu am mai incercat vmware de peste un an (mergea... EXECRABIL DE LENT CU TOT RAM-UL, CORE SI GUEST TOOLS INSTALAT)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează