| Shrek32154 a întrebat:

Am un Nikon l30 si face poze neclare. ( in ceata ) aparatul este nou nout dar face poze neclare. Nu stiu ce setari sa ii mai fac. am dat pe mod automat. acelasi rezultat. Atunci cand filmez se vede clar 100%, atunci cand sunt pe punctul sa apas pe buton sa fac poza de asemenea se vede clar dar. cand rezulta poza se vede in ceata. Stiti ce trebuie facut?

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Ideea e ca trebuie sa nu il misti deloc, ori il pui pe un trepied sau masa sau oriunde ca sa stea nemiscat si il setezi sa fac poze la secunde, ori modul zambet ( cand gaseste un zambet sa faca poze - nu stiu daca ai acesta functie, eu o am la Nikon l120), ori faci pe cat posibil sa nu misti deloc aparatul dar nici elemetul sa nu se miste deloc, ori sa folosesti mereu blitul la pozele cu lumina putina.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Astepti sa focalizeze inainte sa faci poza?

| Shrek32154 explică (pentru darrio2007):

In manual scrie : 3. Apasati butonul de declansare pana la jumatate. Daca subiectul este focalizat zona de focalizare se va aprinde si va avea culoare verde... AM FACUT ASTA. apoi zice sa apas in totalitate. nici nu il clintesc si tot neclar iese doar atunci cand scot blitu...

| LaLaura a răspuns:

Buna.
La lumina artificiala, adica in casa, pozele ies in ceata ( daca misti un pic aparatul) daca nu il faci cu blit, dar afara la lumina natura nu o sa iti mai iasa in ceata si o sa iti iasa foarte clar.
Aparatul are stabilizator, dar ii trebuie si o lumina buna, de obicei vine blitul i completare, dar eu urasc sa fac poze cu blit, deci imi ramane decat sa fac poze la lumina naturala, afara si in casa cand imi permite soarele.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai poate il misti din greseala si nu astepti sa se faca poza in intregime...sau are o defectiune

| Nonameagain a răspuns:

Aparatele Nikon au stabilizator de miscare. Daca tie nu iti tremura mina, daca nu te misti, atunci aparatul e defect. Nu e de la setari. Incearca sa faci o poza cu el pus pe ceva, dar nu tine delansatorul apasat prea mult. Daca nici sa nu ies bine... Spui ca e nou. Mergi cu el la magazin sa ti-l schimbe. Sa ai chitanta si eventual certificatul de garantie daca ti-au dat. De fapt, sa ai tot ce aveai in cutie la primire, chiar daca le-ai desfacut.
Eu am un Nikon mai vechi si merge foarte bine.

| Shrek32154 explică (pentru Nonameagain):

Problema e ca atunci cand filmeaza se vede 100% clar... dar la poza IN CEATA si focalizez -_- si face neclar doar cand scot blitu si numai la lumina artificiala (desi setez pe incandescent.) si doar portretele sunt neclare atat

| Nonameagain a răspuns (pentru Shrek32154):

Offf, nu mai folosi blitul decit daca e neaparat nevoie. Din experientele mele cu acest aparat, toate ies mai bine fara blit. Chiar si seara. Nu fa setari exagerate. De ce incandescent?! Da, la lumina artificiala are o intirziere la declansare. Poate atunci te misti. Incearca miine pe lumina la: culoare standard, balans de alb automat (asta lasa-l asa mereu), VR electronic automata, detectie miscare automata. Apoi, mai vorbim. Atentie la baterie: cind slabesc, declanseaza tirziu si pozele ies nelare.

| stefanvladvlad a răspuns:

Ori il misti
ori e aburita sticla
ori de la umezeala(abur) s-a sticat ceva acolo
eori e prea vechi
unul din raspunsurile de mai sus e bun
afla tu care ewinking Bafta!