| TamplaruAnisoara a întrebat:

Ați semna o petiție prin care se cere ca hakerii sa nu poată ocupa funcții de răspundere in domeniul IT si consultanți la nr. unic de urgenta 1911? De ce va întreb? Pentru ca in 2 mai am sunat la acest număr si daca am reținut bine era numele tinărului care a spart serverele la NASA.Sa fie doar o coincidenta?

11 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu poti interzice asta prin lege. Angajatorul cere cazierul la angajare si decide daca vrea sau nu sa angajeze respectiva persoana.

Faza e ca in domenii mai generaliste gen sa nu angajezi oameni ca soferi cand au facut accidente, e usor sa refuzi ca zici ca gasesti altii.
In cazul in care iti trebuie oameni cu experienta pe partea de securitate cibernetica, e mai greu, din simplul motiv ca sunt putini si daca nu ii iei tu ii ia competitia.

Daca toate companiile ar angaja doar amatori pe functiile astea, sugges cu protejarea datelor tale, poate tu le vrei furate, eu nu.

In alta ordine de idei, e cam greu sa acceptam sfaturi de la o persoana care nu prea are treaba cu tehnologia. Nasa nu face decat sa se uite la stele. happy

| Jassmina a răspuns:

NASA si alte state din lumea, au angajat hackeri, pe care ii folosesc in favoarea statului, pentru ca sunt mult mai tari ca un programator obisnuit.
Asadar, petitia propusa de tine, nu pre face sens.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Jassmina):

Si totuși nu se poate avea încredere in ei.La 20 metri de poarta casei mele vin persoane străine cu mașină si stau ore in sir in mașină pe Leptopu s-au afara pe mobil.O mașină cu nr. de Bucuresti a venit ani de zile la mine pe strada si văzând poza celui cu NASA in revista PS practic atunci când a fost arestat semăna cu persoana care venea la mine pe strada.Chiar si varul meu de cate ori venea la mine pentru calculator îmi spunea ca are la el acasă un prieten de la București.Mai mult il lauda mult pe băiatul asta ca fiind foarte inteligent.

| Sn4k3 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Importanta esti tu de vin oamenii sa te spioneze laughing. E o prostie faza cu petitia, cei care nu sunt de incredere nu sunt angajati. Nu mai fi asa paranoica fara motiv.

| Jassmina a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Aia de vin pe strada la tine sunt niste smecherasi de acrtier care fac mici gainarii, hackuind ici si colo, nefiind adevarati maistri ca cei angajati de guvern.
Ce vezi tu, la tine pe strada, sunt gramezi de tineri, care au aflat ca sunt 1-2 hackeri medocri, ca aia foarte buni au fost imediat racolati de servicul de Inteligenta al statului, si astia mediocrii, fac si eu un banut de buzunar, cate 10-20 de lei, pentru fiecare aplicatie sau programel ori joc, pentru adolescenti.
Asta nu-s periculosi!
Astia-s mici gainari, nu adevaratii hackeri de care sa te temi.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nivelul tau de paranoia a intrecut orice limita aparent.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Sn4k3):

Nu vin pentru mine ci pentru ei ca sa nu fie prinși.

| Jassmina a răspuns:

De ce anume, sa nu aiba functii de raspundere?
Cand sunt mai buni decat programatorii normali si avem sanse mai mari sa ne protejeze de cyber-atacuri.
Cand au creier si stiu clar dupa ce sa se uite si ce sa verifice, tocmai pentru a bloca si proteja statul, guvernul s au compania respectiva.
Nu-i nici un pericol cand sunt in asemenea functii, ca au semnat contracte solide de confidentialitate si securitate si nu pot pune statul sau compania pentru care lucreaza, in conditii periculoase.
Iar salariile sunt imense, tocmai pentru a nu fii tentati sa triseze sau sa faca prostii.
Vrei sa vezi ce fel de joburi pot lua hackerii?
Uite aici:
"What jobs can a hacker get?
Most Popular Job for Employees with a Certified Ethical Hacker (CEH) Certification Median Salary Charts:
Information Security Analyst.
Cyber Security Analyst.
Security Engineer.
Penetration Tester.
Information Security Manager.
Cyber Security Engineer.
Security Analyst".
Iar functiile si salariile, sunt foarte-foarte mari.

| Bizon95 a răspuns:

In al doila razboi mondial au fost angajati hoti si contrabandisti ca sa ajute rezistenta anti-nazista... chiar si mafioti au fost angajati care au ajutat serios pe frontul din Italia

ca si pedofilii, un hacker s-ar putea sa recidiveze, insa in general pe hackeri nu ii "excita" serios faptul ca fura sau distrug ci faptul ca reusesc sa treaca peste protectia "tintei", ori asta pot sa faca binemercic si pentru FBI, CIA, SRI, etc.

chiar a fost o poveste in rrrrominica, in care un hacker roman a spart CIA, a fost prins, NU AU APROBAT EXTRADAREA, a fost condamnat, si-a ispasit pedeapsa, eliberat, dupa vreo 2 ani se duce in vizita in Muntenegru, este arestat pe un mandat international EVIDENT ILEGAL (omul si-a ispasit pedeapsa) emis de americani, dupa care nu am mai auzit nimic de el...

nu stiu daca ai inteles morala... CE SPUI TU E PE DOS
HACKERII SUNT CAUTATI LA GREU, PENTRU CA SUNT FOARTE *FOARTE* PUTINI... si odata gasiti sunt fortati sa lucreze pentru autoritati

| Sufl3tfrumos a răspuns:

Da,as semna. Dar hotarasc eu? La radio local la mine in oras lucreaza un hacker. Unii sunt ipocriti pana in maduva oaselor.