|

Azi in timpul orei de religie profesoara a facut o afirmatie de genul " Atat o femeie care decurge la avort cat si personalul care este implicat adica medicul, asistenta etc. vor purta acelasi pacat"! Mie bineinteles ca nu mi-a convenit ce a spus dansa pentru ca mama mea lucreaza la obstetrica ginecologie!

Ce parere aveti? Ce vina are un medic sau o asistenta daca asta este meseria pe care o practica?

Sincer nu am putut sa tac din gura, si i-am zis atat timp cat societatea asta de 2 bani nu e in stare sa aiba grija de acesti copii, care vin pe lume in mod accidental (la nimereala) nu cred ca ar trebui sa comenteze careva!

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cred ca parerea ta e foarte corecta, cel mai bine ar fi sa nu fie nevoie de avort. din punct de vedere religios si sa folosesti prezervativ e pacat. trebuie sa intelegi diferenta intre opiniile pe care religia le promoveaza in functie de tipul lor. in cazul prezervativelor de exemplu chiar daca ele nu vor fi niciodata aprobate oficial nu inseamna ca regula trebuie respectata in viata reala. pentru mine ca sunt catolic faptul ca multi preoti sunt casatoriti civil si au copiii nu ma face sa cred despre ei ca pacatuiesc, dar in acelasi timp ceva precum ideea casatoriilor homosexuale de exemplu, sau promovarea clericilor care sunt deschis homosexuali este un pacat, si asa va fi pentru totdeauna. unele lucruri se schimba, altele nu dar nu inseamna ca trebuie sau pot fi respinse in viata reala, iar altele nici nu se schimba si nici nu trebuie acceptate, sub nici o forma. avortul nu va fi niciodata promovat de crestinism, ca si prezervativele, dar face parte din regulile care tin de viata de zi cu zi a societatii, problema pacatului in acest tip de cazuri este ceva ce tine de urmarea unui ideal mai mult decit de practica. sa nu uitam ca in crestinism este interzis sa ucizi, dar in acelasi timp fiecare armata crestina are preoti care promoveaza pozitia acelei natiuni din punct de vedere religios in cadrul si pentru acea armata, facind chiar parte dintr-o organizatie care are ca principal scop tocmai folosirea violentei. deci chiar si in legatura cu aceasta porunca, Biserica intelege diferenta dintre idealul religios si realitatea sociala. totusi nu inseamna ca poti sa te astepti sa spuna vreodata ca razboiul e bun, nu-i asa? asa si cu avortul, e rau, dar asta nu inseamna ca mama ta nu face un lucru bun, data fiind realitatea. pina cind nu va exista o educatie si o responsabilitate cu privire la sex avortul va fi din pacate necesar, indiferent de cum ar vrea Biserica sa stea lucrurile.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Şi dacă nu comentează, păcatul nu rămâne?
Aici distingem două aspecte : ori eşti atee şi atunci nu ar trebui să-ţi pese > ori eşti creştină şi atunci asta este situaţia.
Dar să ştii că Dumnezeu e iertător şi el ne judecă faptele, nu noi oamenii ( din fericire ).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

@ Arthur, nu sunt ATEU! (ai inteles nu? ATEU nu atee, sunt un el nu o ea)! Si au fost momente cand refuza sa participe la asa ceva, insa cand era nevoie sa o faca trebuia sa o faca asta este!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Medicul nu e obligat sa o facawinking
crede-ma am avut o prietena care cauta sa faca avort si vreo 5 medici au refuzat[din motive crestine rolling eyes majoritatea].

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum de nu sunt incriminati si barbatii care au conceput copilul si apoi il parasesc? Sunt pentru avort daca nu exista conditii de a creste un copil intr-o familie normala si cu venituri decente.De ce sa plateasca numai femeile?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deleted

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Are dreptate doamna profesoara deoarece avortul este ucidere, iar cineva care se duce la doctor si-l obliga sa faca acel act medical e ca si cum ai plati un criminal sa omoare pe altul ca tu esti slab

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca parerea ta este corecta, vina este a mamei si tatalui copilului.medicul de fapt cred ca il ajuta pe copil sa nu traiasca in saracie.dar si opinia doamnei profesore de religie este corecta deoarece omori un suflet si este un pacat.atat cat mama vrea asta si doctorul face este un pacat al tutror ce participa.imi pare rau sa zic dar nu ma decid care varianta este corecta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doctorii ginecologi, obstreticieni si asistentele medicale NU sunt obligati de nicio lege sa faca avort la nicio femeie.

Cu alte cuvinte doctorii si asistentele medicale, sau cei care lucreaza in clinici de planificare familiala ("family planning") pot sa refuze cererea unei femei de a face avort, avortul la cerere, avortul prin aspiratie avortul chirurgical, etc.

Mai putin se cunoaste ca TOATE metodele asa zise "contraceptive, anticonceptionale" sunt in realitate avortive (produc avortul timpuriu, avortul in primele 14 zile de la conceptie), ele lasa sa se intample conceptia (nu opresc 100% ovulatia - au rateuri intre 3-8%) si nu lasa copilul conceput sa se implanteze (nideze) in uter.
Astfel copilul aflat in stadiu de ou sau zigot (cum se cheama din ounct de vedere stiintific medical) care are independenta de hranire in jur de 14 zile din momentul conceptiei (cand au fuzionat cele 2 nuclee unul de la spermatozoid de la tata si unul de la ovul de la mama si astfel s-a creat o noua fiinta umana unica in univers, nerepetabila nici in trecut, nici in viitor), deci metodele "contraceptive, anticonceptionale" actioneaza si dupa conceptie nelasand copilul nenascut sa se hraneasca (neputand sa se implanteze in uter), deci copilul nenascut moare de foame. Astfel metodele "anticonceptionale, contraceptive" sunt avortive deci sunt CONTRAGESTIVE actioneaza si dupa conceptie si omoara copilul nenascut prin infometare producandu-se ulterior avortul timpuriu, avortul in primele 14 zile de la conceptie.

Pentru mai multe detalii a se vedea:
- http://www.adevaruldespreavort.ro/......dicamentos

-...1875 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca profesoara ta are dreptate, dar nu are pacat mai mare decat are persoana in cauza... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează