| Girly97 a întrebat:

Baterie xterna de 20. 000mAh, a incarcat un Samsung Galaxy A02s de la 63% la 75% intr-o ora. Intr-o ora incarcam pana la 100% conectat la priza!
Ce baterie mai e si asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| halogen001 a răspuns:

Probabil ca bateria are un mod de incarcare mai vechi care nu e compatibil cu sistemul de incarcare din telefon. 75%-63% = 12%
12%din5000mAh = 600mAh. Daca intr-o ora s-a incarcat cu 600mAh inseamna ca bateria a dat un curent de incarcare de 600mA = 0, 6A / 5V. Incarcarea mai rapida Quick Charge 2.0 se face la diferite tensiuni si intensitati: 5 V, 9 V, 12 V, 20 V. Se mareste tensiunea pentru a putea micsora curentul prin mufe si cabluri la putere mare de incarcare. Daca bateria nu are circuite pentru incarcare rapida, atunci incarcarea se face doar la 5V si e posibil sa fie si curentul mic cat a iesit din calcul 0, 6A. Pentru incarcare rapida trebuie o baterie care poate da tensiuni mai mari, 9, 12, 20 in functie de cat cere telefonul. Capacitatea bateriei e buna, poate incarca bine telefonul, dar incarcarea e lenta, la 5V.

| cfrtobias a răspuns (pentru halogen001):

Ea nu mi-a raspuns, dar poate ea nu foloseste cablul original de la telefon, de aici nu poate fi problema cred? parca si asta ar conta

| halogen001 a răspuns (pentru cfrtobias):

Da, sunt mai multe modele de cablu si daca nu se potrivesc e normal sa nu se incarce la puterea maxima. Chiar si grosimea si materialul firelor din cablu conteaza foarte mult. Daca au rezistenta mare sa zicem 1 ohm, la 1A tensiunea in firele cablului e de 1V si de la 5V ajung in telefon doar 4V si bateria ca sa se incarce 100% are nevoie de cel putin 4.2V si atunci se incarca greu mai ales spre sfarsitul incarcarii. Mai scade curentul si creste tensiunea si se incarca, dar incet. Principala problema e tensiunea pe care o poate da bateria. Se incarca mult mai repede cand poate da tensiunile mai mari pe care le poate folosi telefonul.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate are un 0 in plus la mAh.

| Frank51 a răspuns:

Pe ieșirea bateriei scrie capacitatea de încărcare, de regula este 5V 2A, bateria telefonului este de 4A deci în mod normal se va încarca la 100% în 2 ore +-. Ca să testezi trebuie să descarci bateria aproape de zero, după care îl pui la încărcat și îl lași cu ecranul stins, dacă durează maxim 2 ore și un pic bateria externă e ok.

| cfrtobias a răspuns:

Folosesti cablul original de la incarcator?