| UnOmdin20000 a întrebat:

Buna dimineata.
"Eu nu inteleg cum va virusati PC-ul, laptopul, telefonul destept." (@Miauti).
Dupa ce am scris aici de acele fisiere temporare pe care nu puteam sa le sterg, brusc au disparut (nici macar nu am putut sa le scanez cu Virustotal) si... nici pc-ul meu nu mai spunea la inchidere "asteptati sa se inchida programul in curs de rulare". La acea vreme, nu am dat importanta, crezand ca este din SO. Apoi, nu ma mai puteam conecta la internet. Am eliminat niste virusi si am reusit. Apoi, iar nu ma mai puteam conecta, dar nici antivirusul nu mai detecta nimic.
Paranoica, am adus un pc din vecini. Si, ghiciti ce s-a intamplat? M-am conectat usor si a mers bine!
Cum am spus in prima intrebare, pc-ul e nou si SO a fost instalat in service. Nici nu umblu pe site-uri dubioase.
Dupa toate peripetiile pot sa cred ca tehnicianul si-a instalat un program si ruleaza ceva prin intermediul meu? Stiu ca nu are voie, nu trebuie sa-mi spuneti. De aia am si mers in service. M-a pus pe ganduri cand mi-a spus sa nu inchid niciodata routerul (A venit acasa si l-a reconfigurat).Oi fi eu batrana si paralela cu tehnologia, dar unele lucruri tot nu se leaga.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Mdah, probabil a instalat vreun miner ceva...

| UnOmdin20000 explică (pentru GabiDumitrescu):

?! Ce este asta?

| UnOmdin20000 explică (pentru UnOmdin20000):

Despre asta e vorba?
Ufff.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru UnOmdin20000):

Un program care foloseste resursele calculatorului dvs. pentru profitul altcuiva. Asta pe scurt, ca sa nu va complic cu detalii. Downloadati asta, scanati calculatorul, apoi spuneti-ne si noua ce a raportat: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/

7 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Daca exista dubii in ceea ce priveste profesionalismul unui tehnician, solutia poate fi solicitarea ajutorului unui alt tehnician in ipoteza ca nu toti sunt la fel. Sunt momente cand se opreste curentul si atunci routerul tot se va opri si va trebui sa mearga din nou cand vine curentul. Nu vad de ce routerul nu ar putea fi oprit. Se poate merge in alt service sau chiar la cineva care se pricepe si se reinstaleaza windows-ul, se sterge hard disk-ul si poate ca nu vor mai exista virusi in calculator.

| UnOmdin20000 explică (pentru Algo098):

Exact la asta m-am gandit si eu: se intrerupe curentul.

| lalaura94 a răspuns:

Reinstalati windowsul, apoi bagati-va un antivirus gratis mai bunicel ( recomand panda ), si rezolvati problema. Nu va mai complicati cu vecini si tehnicieni.

| UnOmdin20000 explică (pentru lalaura94):

Nu ati inteles. Am adus un pc din vecini, ca sa verific. De obicei, in orice problema, verific toate pistele inainte de a intreba, de a afirma, sau de a decide ceva.