|

Bună. Recent, am incercat sa instalez Ubuntu 16.04.05 pe un calculator cu Windows 10 pro, via usb. Din păcate, mi-a supdascris sistemul de operare Windows, și când i-am șters partiția lui Ubuntu nu mai pot accesa calculatorul! Va rog ajutați-ma sa scap de Ubuntu și să am înapoi Windows.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu mai poti. Trebuie sa reinstalezi Windows 10. Apoi trebuie sa setezi ca activa optiunea dezvoltator in Windows si abia apoi, la instalare, Ubuntu te va intreba daca vrei sa instalezi sistemul de operare in dual boot cu Windowsul. Sincer, eu am trecut de doi ani pe Linux Mint Mate si nu-mi mai amintesc bine unde se face setarea cu developper. Trebuie s-a o cauti prin setari! Nu-mi mai amintesc pentru ca am incercat o data si s-a stricat Windowsul cu tot cu Linux. De atunci n-am mai incercat asa ceva. Am Windows 10 pe al HDD si nu prea mai intru pe el.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Ubuntu a suprascris (= sters) Windows pentru ca i-ai spus tu sa il suprascrie la partitionare. Daca nu esti familiar cu notiunile elementare de partitionare disc este foarte riscant (tu tocmai ai patit-o) sa faci instalari multi-OS pe acelasi sistem. Varianta (mai) sigura este cu masina virtuala.

2. Ca sa scapi de Ubuntu - inteleg ca tocmai ai scapat de el (macar partial), pentru ca zici ca ai sters partitia de Ubuntu.

3. Ca sa ai inapoi Windows trebuie sa iti faci un DVD sau USB cu kit-ul de instalare Windows pe care il obtii gratuit de la Microsoft:

http://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai dvd diul cu windows e bine reinstaleaza inapoi ubuntu si la 90% scoate cdiul sau stickul dupa aia dai restart la pc si o iei de la capat cu instalarea windowsului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează