| bwb a întrebat:

Buna, vreau sa instalez si eu waze, dar nu stiu cum sa nu ii dau acces la datele mele si tot ce am eu in telefon. Inainte de instalare vrea acces la topate datele personale: identitate, calendar, persoane de contact, locatie, sms, fotografii/media si fisiere, camera foto, microfon, informatii despre bluetooth, ID dispozitiv si informatii despre apel... ma mir ca nu vrea sa-i dau si ziua de nastere a nevesti-mi si pinul de la card....multumesc! PS vorbesc de waze care are ca logo bula de dialog cu steagul Romaniei. alta nu am gasit pe magazin play. Am vazut la cineva logoul fara steagul Romaniei si spunea ca poate sa dea acces la ce vrea el din cele la care cere waze.

3 răspunsuri:
| Ykuzo a răspuns:

Dacă versiunea sistemului de operare (Android) este 6.0 sau mai nouă, după instalarea aplicației aceasta o să ceară acces la unele date, pe care le poți aproba sau refuza. Ține cont de faptul că, dacă refuzi accesul, spre exemplu, la locația dispozitivului, aplicația nu o să mai funcționeze deoarece are nevoie de aceasta pentru a funcționa normal și o să ceară mereu acceaul la locație când o accesezi, chiar dacă bifezi căsuța cu "nu mai întreba".

| bwb explică (pentru Ykuzo):

Din pacate versiunea Android este 5.0.2. Am tot incercat sa fac upgrade, dar mi se afiseaza mesajul: "Utilizati cea mai noua versiune a software-ului sistemului de operare" Am avut mai de mult, o versiune mai noua, dar avea unele disfunctii si am fost obligat sa duc telefonul la garantie. Dupa ce l-au reparat, (acum doi ani) nu am putut sa mai fac upgrade la sist. de operare. Banuiesc ca este cumva blocata functia de update.

| Ykuzo a răspuns (pentru bwb):

Când instalați aplicații din Magazin Play trebuie să acceptați lista de permisiuni necesară pentru utilizarea aplicației. Dacă nu le acceptați pe acestea, aplicația nu o să se instaleze. Stați liniștit, acele permisiuni sunt pentru a cunoaște date despre telefon (cum ar fi memoria RAM, tipul de procesor, câtă memorie liberă aveți sau ce versiune de Android folosiți), are nevoie și de GPS pentru că este o aplicație de navigație și altfel nu ar funcționa, permisiunea pentru microfon este utilizată pentru recunoașterea vocală, atunci când introduceți o adresa prin comandă vocală. Accesul la bluetooth este necesar în cază că doriți să conectați telefonul la sistemul audio al mașinii (dacă acesta are bluetooth) pentru a auzi indicațiile prin intermediul acestuia. Celelalte permisiuni sunt și ele justificate. Nu vă faceți griji din punct de vedere al securității, nu o să pățiți nimic.