|

Bună ziua! Am avut o problemă referitor la încălzirea unei tablete Lenovo. În timp ce dorm ascult folosind o aplicație care conține sunete de natură, ca sunetul valurilor, etc. Problema e ca am pus-o la ora 24 și câteva minute sa cânte, evident cu ecranul închis. M-am trezit pe la ora 4 dimineața, aplicația încă mai rulând. Am vrut sa o opresc ca să pot dormi în continuare și când am pus mâna pe tableta, partea din spate, chiar înspre jack-ul de căști era cam fierbinte. Nu era foarte exagerat dar oricum, asa ceva nu mi se mai întâmplase lângă jack. Într-adevăr, am ținut tableta sub pernă și probabil nu a avut aer, dar procedeul l-am făcut cu o noapte înainte și mersese pana dimineața de tot, mai mult de 4 ore și nu se încălzise deloc. Asta este ciudat. Și la redarea unui conținut audio cu ecranul închis timp de 4 ore de ce s-ar încălzi? Am ascultat pe player și pe radio mult mai mult și nu s-a întâmplat asa ceva. Pe radio nu mai zic ca și acolo ascultam noaptea tot asa pana dimineața fără nici o problema. Tableta de poate încălzi și de la Redarea conținutului audio, fie el și de pe o aplicație care consuma puțin? Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Atunci as putea zice ca se poate sa fie si ce au zis ceilalti, se fi putut ca in noaptea aia in care ti s-a supraincalzit, sa fi avut ceva aplicatie in background, sau ma rog, una, mai multe care sa-si fi facut de cap cu cine stie ce taskuri. Daca chiar vrei sa te bagi in problema foarte serios, cauta sa urmaresti pe tableta ce aplicatii consuma cel mai multe resurse, care sunt cele mai active, etc. Se poate sa fi avut ceva leak atunci, si vreo aplicatie sa-si fi facut de cap in background. Sunt foarte multe variante de luat in calcul si trebuiesc tratate cu excludere, daca chiar vrei sa aprofundezi situatia...

13 răspunsuri:
| a răspuns:

Tabletele sunt foarte diferite una de alta, constructiv vorbind, ca si arhitectura a pieselor... cum sunt asezate in interior. Ori una din aplicatiile folosite a suprasolicitat procesorul, bateria sau altceva, dar cel mai probabil s-a incins antena de la tableta, prin aceeasi antena care nu e foarte mare, primeste si trimite si wifi, si bluetooth si radio si orice semnal, chiar si 3G daca are asa ceva. De aia e recomandat sa aiba o buna ventilatie in folosire. Incearca sa inchizi toate conexiunile si sa asculti offline, fisiere stocate local, descarca de pe Youtube de exemplu muzica ambientala, sunete din natura daca asta te intereseaza si nu ii mai trebuie net.

| explică (pentru antimulte):

Ideea e ca eu nu țin niciodată Wi-Fi-ul deschis mai ales noaptea. Și totul era off-line. Aplicația rula bine mersi off-line, și a mai rulat și în alte dați și de încălzit nu s-a încălzit. Nici Bluetooth, nici wifi deschis. Mai ales peste noapte.

| a răspuns:

Poate fi si de la aplicatia care consuma putin, dar poate fi si de la alte aplicatii care pornesc singure.

| explică (pentru Algo098):

Da, dar este ciudat pentru ca nu ar avea de ce aplicația sa încingă ceva din bateria tabletei. Iar aplicații care rulează singure în background nu am. Mai ales în dreptul jack-ului. Asta nu am mai întâlni.

| a răspuns:

Incalzirea provine din cauza la wifi. wifi, sunt aceleasi unde ca la cuptorul cu microunde. trecând prin capul tau, te-a copt putin, cateva ore. iar ca sa faca asta a avut nevoie de mai mult curent.

incalzirea provine de la baterie practic. oricum daca continui asa, o sa fi un prăjit ca Malone.

poate ca nu iti place răspunsul meu, mi egal. e totuși adevărul.

| explică (pentru AwGenetix):

Omule, nu răspunsul tău nu-mi place cu neatenția ta. Tocmai am scris mai sus ca nu aveam wifi ul deschis!

| explică (pentru AwGenetix):

Oricum mersi pentru răspuns. Dacă aveam Wi-Fi deschis, atunci era într-adevăr periculos pentru creier.

| a răspuns:

Atat playerul, cat si radio-ul sunt aplicatii dedicate pentru redarea audio pe Android. Sunt executate in asa masura incat sa consume foarte putine resurse. Posibil ca problema ta sa aiba doua cauze:
1. faptul ca ai tinut tableta sub perna - nu are aerisire, ceea ce e extrem de contraindicat, indiferent de ce-i dai tabletei sa lucre
2. aplicatia de care spuneai, cel mai probabil nu e optimizata pentru a folosi eficient resursele - din asta a rezultat suprasolicitarea device-ului + bonusul de la pct. 1.

Ca si rezolvare, incearca sa iei mp-3uri, le treci pe tableta si lasi peste noapte playerul dedicat androidului sa redea acele fisiere audio. Daca problema persista, atunci cauzele pot fi altele si de alta natura.

Bafta in rezolvarea problemei!

| explică (pentru Santino49Sonny73):

Ciudat ca partea cu "neaerisirea" am mai făcut-o de câteva ori și nu s-a încins asa. Și aplicația e chiar Basic. Nu e inefinienta. Dar oricum trebuie avuta atenție pe viitor.

| a răspuns (pentru Terraplanet):

Eu ti-am zis cum as proceda personal. Wi-Fi inchis peste noapte si lasat player-ul cu care vine tableta... cu mp3-urile puse de catre tine. Fa odata asa, daca tot se incalzeste, inseamna ca, cauzele sunt altele.

| explică (pentru Santino49Sonny73):

Am repetat fenomenul ziua sa vad ce se petrece. Am pus tableta iar sub perna, fără aerisire, ceea ce știu ca pare o tâmpenie dar voiam sa vad dacă mai face asa. Au trecut 3 ore și ceva și nici urma de încălzire. Pe bune nu știu ce fenomen ciudat se petrece. Deci am făcut aceeași "prostie'" ca azi noapte și nu s-a încins sub nici o forma cu tot cu aplicația aia, cu perna deasupra? E un mister.