| Furnicuta000 a întrebat:

Cam cati bani face din Youtube cineva care incarca zilnic clipuri si are in medie 150.000 vizualizari pe clip? Ma refer strict din vizualizari si tinand cont ca persoana locuieste in Romania si are canalul inregistrat in Romania.

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Nu prea cred ca oricine nu este afiliat primeste bani, in primul rand in ziua de azi 150k vizualizari sunt putine si nu garanteaza nimeni ca ele urca exponential.
Am cunoscuti care au videori urcate cu 400k vizualizari de ex. si nu au primit 1 cent.
Cred ca tine de afilierea pe care o faci tu pe Youtube si apoi posibil sa primesti si niste oferte personalizate sa le zic asa, cel putin cred ca treaba asta se aplica la americani, la noi iti dai seama ca se ofera mai multi bani, cetatenii sua mereu au intaietate la serviciile propriei tari, mi se pare si corect.
Nu degeaba unul dintre cei mai bogati din Youtube este mr beast, era la fel daca el era din Slovenia credeti?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pai, calculeaza cu un minim de 1 cent pe vizualizare...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Esti amuzant, dar nu. De unde ai scos ineptia asta cu 1 cent pe vizualizare? Cu ce incalzeste pe YT ca vin o gramada de copchii rupti in bot de foame sa vada vreo mizerie de clip daca nu dau click pe reclame si nu genereaza macar o vinzare? Tu iti dai seama ca asta ar insemna 1500 de dolari pe zi? Furnicuta a zis "zilnic clipuri" deci hai sa consideram ca urca doua pe zi, nu mai mult. Conform logicii tale, asta inseamna 300.000 de vizualizari generate pe zi. Deci 3000 de coco. 90.000 pe luna. Aproape 1 milion pe an. Sa mor de ris, nu alta.

| Furnicuta000 explică (pentru GabiDumitrescu):

Stiu ca in alte tari gen SUA se da in medie 1 dolar la 1000 vizualizari si aia chiar devin milionari din Youtube in cateva luni daca trec de 1 milion vizualizari pe zi dar in Romania chiar nu stiu...

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Din acest motiv se optimizeaza reclamele: sa obtina cat mai multe click-uri pe ele.
Am spus o medie de 1 cent, fiindca sunt si reclame care platesc chiar si peste 1 dolar (!) pentru un click.

Poate nu crezi, dar toti care au peste un milion de vizualizare (nu numai click) s-au imbogatit in urma acelor clipuri.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

O sa vezi tu la sfintul asteapta reclame de peste 1 dolar pe click DIN Romania. Ti-o spune unul care a vazut si clickuri de 12 dolari pe reclame proprii - de afara. Si din Romania, intr-o perioada in care se platea mult mai bine ca acum, o data n-am vazut ceva peste 3 centi. Rata de click la reclame e de undeva de 3-4% maxim. Majoritatea folosesc adblockere sau nu interactioneaza cu reclamele de pe YT/net in general. P.S. Se intampla sa iti pot spune ca unul dintre cele mai serioase site-uri de review-uri de telefoane/laptopuri de afara, pentru care se intampla sa scriu si eu, a scos in 2017 undeva peste 1 milion de euro, iar asta cu foarte multa munca si vreo 17 milioane de vizualizari pe luna.

| Bula a răspuns (pentru Simpatik):

Da, afilierea este una din chei.
Evident, ofertele sunt si pe masura tarii de unde esti.

| Bizon95 a răspuns:

Banii se fac NUMAI din click-urile pe reclame
iar in ziua de azi toti si-au pus adblock-uri care taie de tot reclamele pe utube
eu personal nu am mai vazut o reclama pe utube pe computador de ani buni, iar cand vad una ca am un browser... virgin big grin, nu stiu cum sa ii pun uBlock mai repede

deci, nu stiu, e destul de discutabil cati bani s-ar face!

| Furnicuta000 explică (pentru Bizon95):

Dar majoritatea care se uita pe Youtube se uita de pe telefon/tableta si acolo e mai greu sa folosesti adblocker

| Bizon95 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Vrei sa spui majoritatea pustilor din ziua de azi care nu dau click-uri pe reclame pentru ca nu au bani?
in plus, si acolo stiu vreo 2-3 solutii, cum ar fi un VPN care face si adblock, sau o alta aplicatie in loc de aia standard de utube