|

Cand vine vorba despre programare, ce limbaj de programare preferati dintre Java si C++ si de ce? (ex.: va este mai usor pentru ca l-ati folosit de mai mult timp).

Ce limbaj de programare imi sugerati ca un incepator si pasionat de acest domeniu?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Invata C. Dupa C+ si tot asa.

Cel mai bine este sa incepi cu C. Dupa ce inveti C, absolut orice alt limbaj de programare o sa ti se para usor de invatat.

Dupa ce inveti C. depinde pe ce vrei sa te bagi. Programator SQL este platit bine.
Python este foarte cautat. Java este foarte usor si cautat. Ideea este ca trebuie sa inveti mai multe limbaje ca sa-ti gasesti un job platit calumea. Dar pentru inceput, C. Dupa ai timp sa te gandesti pe ce vrei sa te axezi si ce sa inveti dupa.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu prefer C++, dar asta e doar o chestie subectiva.

Pentru a invata programare cel mai indicat e C si apoi C++. Cu C/C++ ai sa intelegi cel mai bine lucruri pe care alte limbaje le fac implicit, gen managementul memoriei. Plus C este un limbaj procedural si nu te arunci cu capul direct in programarea orientata obiect

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca incepator, ti-as recomanda Pascal. Este foarte apropiat de limbajul natural (in engleza) si a fost gandit - printre altele - si pentru predare. Exista o implementare la zi - Free Pascal.

C-ul este mult mai criptic decat Pascal. C++ este C cu OOP on top asa ca e si mai incalcit. Iar Java a mostenit C++ incercand sa rezolve o parte din problemele acestuia si fiind gandit cu facilitati suplimentare pentru network programming.

Asadar, dintre Java si C++ ti-as recomanda C (simplu, fara OOP) - mai ales daca nu ai cunostinte de OOP.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

C++ procedural având în vedere că ești începător. Java este Object Oriented, deci pe oricine auzi că cu Java poți învăța programare de la 0 e un mincinos.

C++ este inimaginabil mai rapid ca Java, însă Java e versatil și are interfețe. O alternativă mai puțin versatilă și ceva mai rapidă ca Java da nu ca C++ este platforma.NET, a cărui limbaj recomand C#.

Poate mai auzi pe unii, cum ar fi aici, că să începi cu python. Eu zic să nu, pentru că Python este un limbaj așa de abstractizat încât îți va fi mai dificil să faci saltul la limbaje mai low-level ca C.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca prim limbaj de programare recomand Python. Acest limbaj de programare ofera multe librarii care te pot ajuta in crearea programelor. Este destul de usor de inteles si iti ofera un bun start in acest domeniu. Iti ofera un punct de vedere si o logica ce te va ajuta in invatarea altor limbaje de programare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează