|

Care este mai greu limbajul Pascal sau limbajul C++ la imformatica (prograre). Multumesc anticipat!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

C++ e mai greu de citit, cu toate semnele alea, arata destul de urat daca nu il scrii ordonat.
Pascal arata mai ok, dar nu prea mai foloseste lumea. Daca te apuci de pascal, o sa iti fie usor sa inveti Delphi, care e ca c++( in unele cazuri e chiar mult mai tare).
Oricum daca inveti unul dintre ele, o sa iti fie usor sa il inveti si pe celalat. Mai greu o sa fie sa te obisnuiesti cu stilul diferit de a scrie codul, dar ca idee, sunt la fel.
Eu inital am invatat Delphi, asa ca mi-a fost usor sa fac Pascal, dar dupa ceva vreme m-am apucat de c++, pentru ca voiam sa invat DirectX.
Eu ti-as recomanda sa te apuci de c++, multi profi numai in asta stiu sa lucreze. Daca te apuci de pascal, e posibil ca nici profu sa nu-l stie calumea(nu am auzit prof care sa foloseasca pointeri in pascal straight face, dar in c++ toti au auzit de pointeri)... e mai de viitor c++.
Daca o sa inveti c++, o sa iti fie destul de usor sa inveti c# sau chiar java. C# e super tare, iti faci aplicatii cu ferestre(ca in Delphi) din cateva clickuri.(desigur tot trebuie sa scrii cod daca vrei sa intample ceva cand apesi pe un buton).
Mai recent au lansat si un framework bazat pe directx pentru c#, numit XNA. Cu asta iti poti face jocuri destul de usor. happy
Si cand zic ca poti face aplicatii si jocuri, vreau sa zic ca poti face de la notepad pana la messenger(sau alt program complicat). Iar jocuri, de la mineswepper la Crysis. Totul depinde de cat de bine te pricepi.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde...eu zic sa inveti c++ ca pascal nu se mai foloseste

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pascal nu se mai foloseste, il inveti degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu lucrez in C++ si este super usor, Pascal ma enerveazabig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici unul nici altul. Daca le întelegi logic pe amandoua o sa iti fie foarte usor sa programezi. Iti recomand să inveti mai bine c++. Pascul e de cand programa bunica. Plus ca c++ este limbajul folosit în majoritatea companiilor(jocuri, Microsoft, etc). Trebuie multa pasiune, daruinta și multa munca!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează