|

Care-i toată treaba cu programele de copiere/mutare a fișierelor? Nu știu o traducere mai bună în română, în engleză denumirea este "file copiers".

Am găsit la un moment dat pe un articol că TeraCopy e nu știu cât de bun și-am zis să-l încerc și eu. N-am mai căutat nimic special legat de el.

Apoi l-am recomandat unui prieten după care am zis către mine: Oare chiar o fi atât de bun? Dar ce îl face atât de special? Că să spună că este THE BEST oricine poate să o facă. Asta simplu nu justifică valoarea unui program.

Am căutat în engleză pe cont propriu să văd cum stă treaba, însă nu am înțeles, deloc aș putea spune.

Am citit un articol de pe HowToGeek în care nu le prea-slăvea pe acestea, fiindcă copiatorul din Windows este destul de bun (eu folosesc acum Windows 8.1). Ăsta este articolul http://www.howtogeek.com/......percopier/

Precizez faptul că am postat articolul de pe HowToGeek fiindcă în articolele lor am încredere, am citit mai multe și chiar am învățat ceva. Am citit mai exact despre programe de optimizare, despre cât de inutile sunt însă producătorii ne fac să credem că avem nevoie de ele, doar și ei ar trăi.Deci, revenind la întrebare, ce face pe un astfel de program atât de special? Mă refer atât la TeraCopy cât și la oricare altul din această categorie? Este vorba doar de faptul că ai mai multe opțiuni, prin care poți verifica dacă s-au întâmplat ceva nereguli, poți sări peste copierea unui fișier (să pui pauză poți și în Windows)?

Iar legat de viteza de copiere nu am înțeles DE CE pe net am găsit că TeraCopy stă bine la partea asta, fiindcă am copiat și eu intern, de pe o partiție pe aceeași (bineînțeles, în alt dosar) atât cu copiatorul din Windows cât și cu TeraCopy însă nu am văzut nicio diferență. Cel din Windows s-a ridicat de la vreo 300KB minim până la 40MB/s maxim în timp ce TeraCopy a stat mereu la 35 MB.

Nici nu îmi pot da seama cum ar putea dubla viteza TeraCopy ăsta. Adică, ce poate să facă el, ce comenzi să facă spre deosebire de cel din Windows pentru care să "rupă" copierea?Afirmația asta este de pe siteul oficial "Copy files fasterTeraCopy uses dynamically adjusted buffers to reduce the seek times. Asynchronous copying speeds up the file transfer between two physical hard drives.".

Dar de ce "dynamically adjusted buffers " nu pot fi folosiți și fără el?

Cu programele de optimizare super șmechere am terminat-o, nu mai caut fiindcă mi-e clar că nu pot face nu știu ce miracole. Așa că mă întreb dacă astea nu sunt ca și ele?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Salut,
Din ce vad acolo,Tera copy e mai rapid pentru multe fisiere mici,supercopier e mai bun pentru manevrarea mai multor fisiere mari,dar in rest,in afara de acele mici chestii pe care le ofera,sunt niste vrajeli,la fel ca si programele de optimizare de care ai pomenit. Windows copier (cel care vine cu windows) e mai mult decat capabil sa faca orice operatiune de genul la fel de bine ca oricare din ele. Daca tii neaparat sa scoti cateva secunde sau minute la copiat multe fisiere mici, tera copy e mai bun, iar pentru mai multe fisiere mari, super copier ar fi mai bun, dar nu e chiar mare diferenta intre toate mentionate(cu exceptia situatiilor cand lucrezi cu baze de date sau alte lucruri de genul unde ai nevoie de instrumente mai specializate)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează