| Kylexy a întrebat:

Care procesor credeti ca e mai bun
intel sau amd?

Răspuns Câştigător
| trustbogdan a răspuns:

Mai bun la ce? Nu e completa intrebarea. Aceste procesoare sunt achizitionate in functie de buget si necesitati. AMD are un raport calitate/pret foarte bun iar Intel are preturi foarte mari dar si performanta. Deci sa zicem daca am un buget mai redus si vreau sa fie performant aleg AMD in nici un caz INTEL ( in 800 RON ai un AMD Phenom x4 si o placa de baza decenta, iar daca mergi pe Intel ai un I3(dual core) si o placa de baza mai slabuta). Daca vrei editari, multithreading alegi Intel. La ora actuala cel mai performant procesor e I7.
Procesorul trebuie ales cu cap in functie de necesitatile noastre. Iar cum multi dintre noi au un buget redus si necesitati mari, AMD e cea mai buna alegere pentru ei.

15 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Intel ->se vede dupa cum domina piata IT cu 81%

| Narcis2007 a răspuns:

Depinde cati bani ai...in raport de calitate/pret amd e mai bun...

| Kylexy explică:

Fiind utilizator si de ams si de Intel parerea mea AMD-ul sterge pe jos cu intelul
daca un proc amd de 1.8 GHz face fata la un joc precum PROTOTYPE in schimb un Intel la aceiasi frecventa nici nu vrea sa intre in joc.
al 2lea exemplu acelasi procesor amd de 1.8 windows vista merge ca uns, iar intelul abia se taraste cu vista.
Deci cel mai bun proc e amd.indiferent ca il fol pentru aplicatii sau jocuri.

| Ceapone66 a răspuns:

Nu se poate raspunde simplu la aceasta intrebare. Dar o sa-ti dau cateva indicii dupa care sa te ghidezi. Ai un desktop PC si vrei jocuri, atunci iti recomand AMD Phenom II (x2, x4, x6), e mai ieftin dar consuma mai multa energie. Daca vrei doar pentru office si multitasking atunci mergi pe Intel (i3, i5, i7). Sunt mai scumpe dar au un consum mai redus de energie si au placa video integrata (Intel HD). Daca vrei sa achizitionezi un laptop atunci mergi pe mana Intel pentru ca procesoarele AMD se incalzesc mai tare si intr-un laptop nu e prea mult loc pentru racire.

| shadovv a răspuns:

Intel. punct.

| ZEU93 a răspuns:

Intel cu siguranta

| smerti a răspuns:

Depinde pentru ce?
daca pentru jocuri atunci AMD el lucreaza mai bine cu video carta
daca pentru programe si insasi PC-ul sa se miste mai repede atunci Intel dar cache-ul sa fie mai mare de 1MB

| SarpeAF a răspuns:

INTEL...pentru ca are seria "i" (i3, i5, i7, i9) si nici un phenom nu ajunge la puterea unui Intel http://www.thei7.com/images/intel-vs-amd-marketshare-2009.jpg

| Skylar a răspuns:

AMD o sa lanseze Bulldozer, care o sa fie mai fabil decat Intel seria i, avand randament mare la consum mic.

| IonutDaniel21 a răspuns:

INTEL
Toata seria Intel quad core e mai buna decat AMD
Lucreaza mult mai repede si no overclock
Parerea mea big grin

| maxpaynelol a răspuns:

AMD sunt bune. Daca ai mai putini bani iti iei un amd. Daca ai 1000ron si vrei sa-ti iei un procesor amd iti recomand AMD FX 9590.
Intel sunt mai bune. Daca ai bani multi iei un Intel.Nu-i asculta pe astia ca AMD este mai bun.Intelul mereu a fost mai sus.Singurul defect la Intel este pretul.
Da, AMD are mai multe nuclee decat Intel dar le are mai incete.De exemplu procesorul i5 4590 cu 4 nuclee este mai rapid ca amd fx 8300 cu 8 nuclee.

| anonim_5707 a răspuns:

Sall,parerea mea este ca AMD este mai bun pentru ca si eu am si chiar imi mergehappy

| PATZA a răspuns:

Parerea mea este ca Intel e mai bun...ca din ala am si eu si merge perfect

| Dumitru_Cristea_1990 a răspuns:

INTEL e cel mai tare mai trebuie vreo 30 de ani sa il ajunga amd la stagiu care e acum Intel se vede clar ca domina piata

| ŞtefănutZz_Ştefano_1995 a răspuns:

Toata lumea vad ca zice aici ca e AMD ca Intel si etc. Dar va spun eu ceare e pentru ca eu cu asa ceva lucrez in domeniu PC`urilor...Intel are si el scopul lui in anumite chestii dar AMD e perfect e unu din cele mai bune procesoare fata de Intel e perfect va spun sigur. Uni zic ca ala merge mai bine si e inca ceva. Daca tu ai 1gb ram in pc sau 512 si procesor AMD no sa mearga bine si daca unu are 1gb ram sau 2 gb ak si procesor Intel normal ca merge mai bine ca AMD trebuie sa ai si memori multa ca sa ruleze cum ar trebui... daca ai tu 512 ram si procesor amd de 2.0 Ghz sau 3.0 Ghz no sati proceseze niciodata la alitatea lui pentru ca n-are cum sa ruleze la memoria aia