|

Care sunt componentele necesare pentru un sistem audio auto (in afara de boxe si subwoofer)?

Daca se poate un raspuns cat mai explicit...dau funda

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cu ce trebuie sa incepi?
Pasul 1: In primul rand verifica daca sistemul audio al masinii tale are iesire speciala de subwoofer sau auxiliara. Daca are este perfect, daca nu, se rezolva cu un filtru Hi-Low de 30j de roni. Bassul tot o sa se auda chiar daca nu va avea cea mai buna calitate posibila.

Pasul 2: Calculeaza-ti foarte bine bugetul si da o fuga pe net si vezi ce ofera piata in banii pe care ii ai. Daca vrei sa fluture tabla pe masina va trebui sa-ti cam golesti buzunarele. Atentie insa, puterea audio nu inseamna doar Watti, ci dB (aka. decibeli). Astfel, sensibilitatea difuzorului este cea mai importanta. Cauta doar subwooferele cu cea mai mare valoare SPL, adica cati mai multi dB la 1W, sau Sound Pressure Level cum ii zic americanii. Adica ce presiune sonora poate genera difuzorul la o putere de 1W, masurat de la distanta de 1m. Crede-ma ca este o diferenta uriasa intre SPL de 90 si de 96dB, mai precis ca sa sari de la 90 la 96dB vei avea nevoie de un amplificator de 4 ori mai puternic!

Pasul 3: Vrei un bass profund, sau bubuiala? Dincolo de Watti si decibeli, calitatea sunetului depinde si de frecventa de raspuns a difuzorului si a ansamblului difuzor-incinta, adica boxa mai pe romaneste. Daca nu vrei doar sa bubuie ci vrei sa tune, sa tremure paharele in vitrinele vecinilor, sa se deformeze geamurile buticului de la parter, ai nevoie de un difuzor maaare, cam de 30-40cm asa, de o incinta si mai mare si de un amplificator capabil sa le duca. Difuzoarele de bass de calitate trebuie sa aiba un raspuns in frecventa cat mai jos, si o curba de putere cat mai buna pentru frecventele joase. Adica sa iti tremure hainele pe tine chiar si fara sa auzi nimic! Mai precis, daca difuzorul reda frecvente sub 20Hz te-ai scos, vei dezlantui iadul pe pamant daca vrei!

Pasul 4: Daca ai gasit difuzorul ideal, nu uita ca ai nevoie si de un amplificator care sa-l ajute sa se miste. Amplificatorul nu trebuie luat din targ de la Vitan sau de prin Berceni, ci trebuie meticulos...2009 - 5450 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Mai ai nevoie de un cd player foarte bun si un amplificator uita-te pe aici gasesti de toate :http://www.audioshop-magazin.ro/cd-mp3-playere/playere-auto

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Si ce fel de cabluri trebuie? ....si la ce putere e necesara conexiunea la baterie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează