| theforceofgood a întrebat:

Ce credeți că se va întâmpla cu copii de acum de cresc numai în prezenta rețelelor de socializare, a smartphonuri-lor, a tabletei. Vor mai avea o dezvoltarea normală?
Vor mai deveni niște oameni normali.
Eu deși am 23 de ani, am crescut altfel, chiar dacă am avut parte de tehnologie, nu am crescut într-un asa mediu unde esti legat în continu de retelele de sociaalizare, de smarphone. Daca te duci intr-o scoala, copii nu se mai joaca ca alta data, nu se mai aude gălăgia de altădată, ci stau o sumă de timp cu privirea numai în ecranul telefonului. Chiar și în parcurile de distractii se mai întâmplă acest fenomen.

12 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Nu conteaza ce "credem", conteaza ce se intampla (sau ce nu).

| darrio2007 a răspuns (pentru CM7YRE):

Bravo! Esti tare cu raspunsul ăsta.

| Bondarel99 a răspuns:

Specialistii spun ca radiata emisa de gadgeturi dar si ecranele in sine pot afecta copiii si adolescentii pana in 16 ani, in sensul ca e posibil sa nu se dezvolte creierul cum trebuie.
Dar nu cred ca e o problema chiar asa mare, atata timp cat nu ii pui copilului de 3 ani telefonul in mana.
Si internetul mi se pare o inventie extraordinara. Cu un simplu clik ai acces la o tona de informatii. Daca ii invatam pe copii sa foloseasca internetul cum trebuie, pentru educatie, filme sau jocuri educative si nu aplicatii si site-uri de socializare care doar mananca timp si atat, nu e nicio problema.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru Bondarel99):

"Specialistii spun ca radiata emisa de gadgeturi dar si ecranele in sine pot afecta copiii si adolescentii pana in 16 ani, in sensul ca e posibil sa nu se dezvolte creierul cum trebuie."
O sursă pentru asta? N-am găsit nimic pe internet. Am găsit chiar opusul: că radiațiile emise de gadgeturi sunt prea slabe pentru a dăuna.

De acord cu ce ai scris tu în rest.

| Bondarel99 a răspuns (pentru FaraNume1245):

"Avoid giving cell phones to children under the age of 16. Young children are yet to develop the skull bone density and protective tissue for the brain, making them vulnerable to effects of the radiation."

https://parenting.firstcry.com/......-on-child/

Bine, nu pe toate site-urile gasesti aceleasi opinii, cateodata specialistii se mai contrazic dar eu cred ca adevarul e undeva la mijloc. Totul trebuie facut cu moderatie.
Generatia asta noua de copii va avea de suferit pentru ca foarte multi parinti inconstienti le arunca telefonul copiilor inca de la 1-2 ani (!) numai ca sa stea cuminti si sa nu ii deranjeze pe ei de la treburile lor importante. Dar e destul de grav, copilul nu se va dezvolta cum trebuie. Dupa parerea mea pe la 7-8 ani e "safe".

Si inca o chestie, ecranele de la dispozitivele din ziua de azi nu afecteaza vederea! Niciun oftalmolog nu a reusit sa dovedeasca asta. Nici nu ar avea cum. Explicatia e ca lumina vine din interiorul dispozitivului, pe cand atunci cand citesti o carte de ex, lumina naturala sau de la bec se reflecta pe paginile acelei carti, deci e cam acelasi lucru. Diferenta ar fi ca lumina ecranelor poate fi mai puternica (depinde ce luminozitate folosesti) si iti oboseste ochii, dar atat.

| Sn4k3 a răspuns:

Nu e asa dramatic pe cat o faci tu sa fie. Sunt unii care devin poate disperati sau care au probleme de socializare, dar asta nu inseamna ca toti au. Ii ajuta sa aiba o viata mai buna, mai usoara si cu mai multe posibilitati. Mai evolueaza lumea, nu trebuie sa ne plangem in continuu in privinta asta.

| Ineys a răspuns:

Nu vad ce impact negativ ar avea tehnologia asupra lor.

Desigur, daca parintii sunt idioti si nu stiu cum sa-i stabileasca un program copilului si el face ce vrea de capul lui, aici apare o problema. Dar nu este nici vina tehnologiei nici vina celor mici, ci este vina parintilor.

Sunt multe aplicatii interactive pe tableta, smart TV-uri, computer, si tot felul de dispozitive care ii stimuleaza pe cei mici si le pun creierul la contributie.

Desigur, metodele clasice de invatare nu sunt de ignorat, dar ca un mod mai distractiv si mai atractiv e o alternativa buna.

Eu sincer ma consider a face parte din cea mai "norocoasa" generatie sa zic asa.

Am avut o copilarie cum au avut parintii si bunicii mei ( aproape 0 tehnologie, tot ce imi amintesc era un TV, un gameboy pe care jucam tetris si un telefon Nokia 1100 ), dar cand am devenit mai mare vreo 10-11-12 ani, deja mi-a picat pe mana tehnologie mai avansata ( smartphone, laptop, computer, etc ) + accesul la internet de unde am invatat multe lucruri, poate chiar mai multe decat am invatat din scoala.

De ce zic ca fac parte dintr-o generatie norocoasa? Pentru ca am avut parte de lucruri echilibrate: nici 0 tehnologie cum au avut parintii mei nici inconjurat doar de tehnologie cum sunt copiii de azi.

Deci cu alte cuvinte, tehnologia cu moderatie ( nu exagerata ) nu strica in viata unui copil oricat de mic ar fi el.

Acum, normal... nu-i un semn prea bun ca pana si in parcurile de distractie copiii se joaca pe smartphone sau tableta, dar repet, asta-i vina parintilor.

De ce ai aduce tableta cu tine la un parc de distractii? Sa fim seriosi.

| Iote a răspuns:

Din pacate, nu vor mai fi normali. Stand cu nasul in ecran (telefon, tableta, etc) cand vor fi pusi fata in fata cu cineva, nu vor sti sa vorbeasca. Se vor teme si de umbra lor. Daca cineva ii va privi, vor considera asta o agresiune. Oare cum se vor descurca la serviciu? Ca ala sigur nu va fi pe smarphone.
Apropo, citeste "Soarele gol" a lui Asimov.
Din momentul nașterii, oamenii sunt învățați să evite contactul personal cu alt om, trăind pe proprietăți imense singuri sau alături de partenerul de viață. Comunicarea se face prin teleprezență holografică.
"Temându-se de contactul cu alt om, Leebig se sinucide".

Răspuns utilizator avertizat
| christine99 a răspuns:

Eu cand trec pe langa o scoala/gradinita si e pauza aud galagie suficient de tare laughing Sigur ca societatea se schimba dar nu e nevoie sa dramatizam, ca pe vremea mea nu stiu ce nu stiu cum, m-am plictisit sa tot aud plansete astea.

| N0H4CK a răspuns:

În curând depresia va fi cea mai răspândită boala din lume. Și asta din cauza globalizarii.
Copiii vor fi din ce in ce mai triști, asta mai mult că sigur

| AlexandruSimionescu a răspuns:

Uite, desi acum am vazut intrebarea ta, poti citi aici consecintele observatiilor tale da si cum le poti combate https://shuhari.ro/cursuri-karate-dezvoltare-umana/