|

Cooler-ul placii de baza e zgomotos. Se va rezolva daca dau cu pasta termica ori trebuie sa iau un cooler nou?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Temperatura e foarte buna. Se poate incerca curatarea/ungerea ventilatorului, dar cred ca zgomotul va ramane la fel. Depinde si ce fel de zgomot e. Daca asa a functionat de la inceput cu zgomot, atunci ungerea nu va avea nici un efect. Daca zgomotul a aparut in timp, atunci s-ar putea ca ungerea sa dea roade.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca aplici pasta termica nu va rezolva problema zgomotului, ci doar a temperaturii. Sper ca te referi la coolerul procesorului. Incearca sa-l scoti (sau cineva care se pricepe), sa-l cureti sa vezi daca mai face. E cumva stock sau stii ce model e? Daca tot la fel de zgomotos e, incearca sa-ti iei unul nou de la eMAG https://l.profitshare.ro/l/3744182 sau PCGarage https://l.profitshare.ro/l/3744184, bifeaza ce socket (soclu) ai. Daca nu stii ce sa alegi spune-mi model de microprocesor sau placa de baza ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CM7YRE):

Temperatura CPU e 30-40C desi cand am scos coolerul nu am vazut nicio pasta termica. Nu se poate cumva de uns ventilatorul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Rastaman420):

Este exact cum spune LinxCont!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca viteza ventilatorului e dependenta de temperatura procesorului si daca pasta termica care e in prezent nu isi face treaba si temperatura mare a procesorului mareste viteza ventilatorului, atunci e posibil ca prin aplicarea corecta a pastei termice sa se reduca putin turatia ventilatorului si implicit si zgomotul. La fel de bine ajuta si curatarea radiatorului si asigurarea unei circulatii mai bune a aerului prin carcasa, insa alegerea unui cooler nou mai silentios (se cauta la caracteristicile coolerului nivelul zgomotului produs de acesta si se alege un cooler cu zgomot mai mic) e singura solutie sigura care va conduce la reducerea zgomotului produs de coolerul actual.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează