|

Cum pot trece de la ddr2 la ddr3. Vreau sa-mi schimb placa video cu una de ddr3 si sa imi pun mai mult ram

My spec:

Gigabyte Technology Co., Ltd.

Processor:

Pentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz (2 CPUs), ~2.9GHz

Memory:

4096MB RAM

Hard Drive:

500GB

Video Card:

ATI Radeon HD 4600 Series

Monitor:

Plug and Play Monitor

Sound Card:

Speakers (High Definition Audio Device)

Speakers/Headphones:

A4

Keyboard:

USB Root Hub

Mouse:

USB Root Hub

Mouse Surface:

A4

Operating System:

Windows 7 Ultimate 64-bit

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna,

Ai insirat cam degeaba cele de mai sus... ceea ce ai nevoie este o placa de baza cu suport dual, atat pentru DDR2 cat si pentru DDR3.

Uita-te ce placa de baza ai, cauta-i specificatiile pe internet (ar trebui sa le gasesti pe pagina producatorului) si vezi daca suporta DDR2 + DDR3.
Uite mai jos cum ar trebui sa arate o placa de baza cu suport atat pentru DDR2 cat si pentru DDR3:

http://imageshack.us/photo/my-images/522/gigabytep35cds3r006copyfc6.jpg/

Pentru placa video... nu te intereseaza DDR-ul... te intereseaza doar slot-ul (cum ar veni, "mufa" de conectare a placii video in slot-ul dedicat de pe placa de baza) PCI(Express), slot ale carui specificatii le gasesti tot in specificatiile placii de baza unde iti este mentionat ce suport video are, spre exemplu:

http://img855.imageshack.us/img855/4733/image0201z.jpg

Dac ai o placa de baza cu suport pentru PCI-E 2.0, atunci iti cauti o placa video pe PCI-E "2.0" sau "1.1" (versiunile mai vechi sunt compatibile)!
Daca placa de baza suporta doar PCI-E 1.1, in cazul asta iti poti pune doar 1.1, nu mai poti pune 2.0!

Pe scurt, cel mai util este sa pui ce iti scrie in specificatiile placii de baza:
- la RAM-uri, indiferent de ce iti scrie, pune-ti memoriile cu frecventa cea mai mare, mai ales in cazul DDR2 (adica cauta-ti ceva pe la 800-1066 MHz), iar ca numar de placute in principiu se suporta 4 placute de 1GB pe aproape orice placa de baza cu suport pentru DDR2. In cazul DDR3 poti sa pui si memorii cu frecventa mai mica (spre exemplu 1066-1333 MHz).
- la placa video pune ce vrei tu/ ce iti permiti, dar fi atenta ca placa video sa aiba acelasi slot ca si placa de baza (pentru montarea placii video).

Succes! :)

P.S. Daca vrei, poti sa-mi scrii modelul placii de baza si iti pot face o recomandare mai concreta. :)

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai DDR2 la RAM, nu poti trece la DDR3 decat daca schimbi si placa de baza, compatibila si cu procesorul. Daca ai deja DDR3/DDR2 si vrei sa maresti memoria, vezi daca ai sloturi disponibile pe placa de baza si cat suporta maxim aceasta.

Referitor la placa video, nu cotneaza tipul acesteia, atat timp cat are acelasi slot compatibil [AGP/PCI express] cu cel de pe placa de baza. Poti pune chiar si o placa video GDDR5 decenta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa iti schimbi placa de baza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand sa te duci la un service specializat big grin Daca placa ta video este integrata nu o poti schimba. Daca este dedicata atunci se poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Primul rang la video nu se sice ddr ci gddr si n-are legatura placa video cu memoria ramilor conteaza sursa sa fie 450-500 in functie de placa video

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai o placa de baza cu slot Pci sau Pci Expres poti sa iti pui alta placa video daca nu ai ar trebui schimbata placa de baza cu una DDR3 eu am schimbat recent placa de baza mi-am pus un Asrock sunt destul de bune si nu sunt prea scumpe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează