anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum va curatati voi calculatorul? Ma refer la componentele din unitate nu la Windows.

8 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

O data la 6-8 luni il dezmembrez piesa cu piesa si suflu piesele cu un aspirator. Praful ramas pe PCB il inlatur foarte usor cu o pensula moale.

| dannyel86 a răspuns:

Recomandat e cu un dispozitiv suflant, dar, in lipsa, eu folosesc aspiratorul (la putere medie).
Pentru ca ma pricep si pot suporta riscurile, la curatenia amanuntita desfac fiecare piesa in parte si o sterg de praf cu o perie fina (de vopsit). Ulterior, pun totul la loc, ca la carte, si sitemul e ca nou.
Cand nu te pricepi, e bine sa apelezi la un service, dar dispozitivul suflant sau aspiratorul poate amana curatirea generala pe care sa o faca altii.

| KodrutZ a răspuns (pentru dannyel86):

Stii ca aspiratoarele normale sint incarcate electrostatic si asta iti va buli componentele, nu? Asta daca nu ai un aspirator special pentru treaba asta, care se intimpla sa coste un pic si sa nu fie disponibil pe la noi, ceva in genul asta - https://www.metrovacworld.com/......ning_Tools

| K0sti a răspuns (pentru KodrutZ):

La fel si pensulatul! Frecare parului de la pensula cu circuitele integrate duce la incarcari electrostatice care se descarca apoi prin corp, afectand componentele CMOS! Personal am busit o memorie RAM si o placa de baza de laptop in felul asta, pana mi-am cumparat o bratara ESD: http://www.abn.ru/catalog/zpas/floor/szu/images/ramka.jpg

| dannyel86 a răspuns (pentru KodrutZ):

Salut! happy Sunt constient de riscuri, dar, daca a mers prima oara, a cincea oara, si nu am avut probleme pana acum, n-am motive sa nu pastrez aceeasi tehnica, pana la ceasul rau. In comentul meu nu am detaliat procedura de curatare. happy Cred ca folosirea periei fine ar fi un pericol mai mare, intrucat aspiratorul nu atinge piesele, dar, precum mentionam mai sus, n-a patit nimic sistemul fiind sters de praf in aceasta maniera.winking Important e si cum o faci, nu neaparat sa detii echipamentul profesionist pe care e recomandat sa-l utilizezi (din linkul dat). happy

| Eduard619 a răspuns:

Ca sa-l cureti de praf in interior il poti duce la o spalatorie auto...pe bune acolo imi suflu eu pc-ul de praf.

anonim_4396
| Anonim explică:

Il duc la un amic care are compresor.Deschid capacul si suflu in el cu pistolul compresorului eventual cu o pensula de vopsit cu par moale insist pe la ventilatoare daca sunt bacsite de praf.La fel si laptopul, ii scot doar capacul mic si suflu peste tot inclusiv tastatura si unitatea optica. Facand asta mai des, nu e nevoie sa dezasamblez toate piesele si sa le iau pe rand fiecare.

anonim_4396
| Anonim explică:

Daca ai suflator de aer e perfect, daca nu mergi si iti cumperi o perie de aia de vopsit si stergi componentele cu ea, pe unde nu o poti baga peria pur si simplu sufli sa iasa praful.
Nu demonta piesele si firele daca nu stii sa le pui inapoi.