|

Dacă am un pc cu placa video integrata și vreau sa cumpăr una dedicata, când o voi lua pe asta dedicata trebuie sa șterg neapărat driverele de la cea integrata și sa le descarc pe cele de la placa dedicata?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, nu trebuie sa stergi driverele nefolosite.
Driverele ocupa foarte putin loc in sistem si sunt "chemate" sa fie folosite in momentul incarcarii in memorie a sistemului de operare (Windows). Cele nefolosite vor sta linistit, nefolosite, fara sa incurce pe cineva.
Are si un avantaj, daca avem deja instalate driverele: daca renuntam la un dispozitiv si revenim la altul, atunci nu mai trebuie sa instalam din nou driverele, ci se vor folosi automat cele instalate anterior.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie sa stergi neaparat nici un driver, nefolosit nu se incarca si cu asta basta

insa la cea dedicata ar trebui sa le descarci, pentru ca, daca ai win 7 atunci nu are drivere, iar de la win 8 in sus, driverele din windows update sunt PROASTE

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Când îți vei cumpăra o placă video dedicată, vei dezactiva din bios placa video integrată (Onboard VRAM-ul) și vei dezinstala driverele aferente acesteia.

*Din moment ce ai o placă video dedicată, nu trebuie să existe alte influențe din partea acceleratorului grafic din procesor/placă de bază.
De ce îți spun să ștergi driverele plăcii video integrate? Un sistem curat și optimizat întotdeauna va fi mai eficient.

Nvidia : https://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx?lang=en-us (detectare/autoscan)(necesită Java)

Java : https://www.java.com/en/download/

AMD (autoscan) : https://drivers.amd.com/drivers/installer/19.30/beta/radeon-software-adrenalin-2019-19.11.1-minimalsetup-191104_web.exe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează