anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce compania Apple te limitează la atât de multe lucruri? Instalarea din afara appstore, transfer mai ușor de fișiere etc.

4 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care litoralul romanesc e ultima bataie de joc:

indiferent cat de mare e bataia de joc, sunt o tona de oameni care vor cumpara produse Apple

iar tu nu stii primele iPhoane care vedeau numai 15% din Youtube si RAHATUL asta s-a pastrat ani buni dupa ce a aparut Samsung Galaxy care il vedea binemerci pe tot fara nici o problema

eu cand aud de Apple imi vine acru, auzi si in ziua de azi dau dreptul providerilor de telefonie mobila sa nu te lase sau sa faci hotspot, evident ca nu activeaza nimeni asa o restrictie, ca ar iesi scandal, dar Apple a implementat-o si exista, cand esti pe date mobile nu poti sa vezi HD, chiar daca ai net nelimitat, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zuzu1991):

Nici eu nu mi-aș lua Apple vreodată. Nu am absolut nimic cu cei care dețin iPhone. Dar de câte ori crezi că mi se pare mie Android mai bun decât IOS? De câte ori mi se pare și Windows mai bun decât MacOS. Ai spus: "indiferent cat de mare e bataia de joc, sunt o tona de oameni care vor cumpara produse Apple". Asa este, în unele tari cum sunt SUA, Canada și Australia e chiar mai popular IOS decât Android, dar oamenii fac asta doar pentru logo. La fel și la laptopuri, oamenii le cumpără doar pentru că sunt de la Apple, că alt motiv nu văd să renunți la Windows. Dar cum să dai o căruță de bani, cât o mașină SH mai exact, pe un telefon și să nu ai un pic de confort și de libertate în utilizare?

| NLS a răspuns (pentru anonim_4396):

Adevarul e ca pana la aparitia Windows 7, cei care munceau chestii serioase (productie muzicala, editare video la nivel profi, animatie, arhitectura, etc), aveau mare nevoie de o statie de lucru Apple.
Din motive evidente pe care nu cred ca e cazul sa le enumar.
Ghinionul acestui ecosistem a fost ca unii mari producatori de software au fost reticenti in a porta produsele lor de Windows pe platforma Apple (prea mult de munca, si prea putini potentiali utilizatori, avand in vedere costurile sistemelor), altfel ar fi aparut softuri pentru MACOSX si din alte ramuri, adica ar fi acaparat piata mai mare, iar Windows ar fi ajuns "varul acela sarac, rupt in coate".

In epoca post Windows 7, produsele Apple raman mai mult un moft, pentru spalati pe creier si fanboys.
Sau pentru cei ce au atatia bani incat trebuie sa angajeze pe cineva sa le tina evidenta.
Au marketshare mare in SUA din patriotism (da, stiu ca sunt manufacturate la Foxconn),
sunt exact ca Dacia... (nici Dacia nu e 100% productie romaneasca, dar e a noastra, asa ca are trecere).

Windows incepand cu 7 ( chiar si 10) a ajuns suficient de stabil cat sa nu mai puna probleme, iar in aria telefoanelor, Android nu e cu nimic mai prejos decat IOS.
Dimpotriva, e mai customizabil si mai permisiv.

Ar fi nedrept sa spunem ca Android a fost perfect la inceputuri, insa acum se apropie de perfectiune, si nu ii pot intelege pe cei care comenteaza: da, dar iPhone nu se blocheaza, iPhone merge brici la orice ora,...
Cam asa merg si cele pe Android, desigur - de la producatorii respectabili.
Nu vorbesc aici de AllView, Myria, etc, care din punctul meu de vedere nu ar trebui sa existe pe piata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zuzu1991):

Sa știi că nici mie nu îmi place compania asta și nici nu am avut vreodată iPhone. Singurul lucru care poate îmi place mai mult la iPhone este designul, este cred mai elegant, brandul fiind de lux. Dar modul în care au procedat în 2012 de a scoate din App Store aplicația Google Maps spune clar despre ei cât de multe restricții îți impun. Dacă eu de exemplu sunt un fan înrăit al aplicației de ce să îmi interzici să o folosesc și să mă obligi să trec la un produs de-al tău care nu îmi place absolut deloc?